До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які сонцезахисні засоби можна вважати безпечними

Зараз в США розглядають законопроект, що забороняє продавати і використовувати в деяких штатах (один з них – Гаваї) сонцезахисні засоби з хімічними фільтрами в складі. Причина в тому, що ці компоненти не підлягають органічному розкладанню і розпаду під дією зовнішніх природних факторів, руйнуючи цим корали, морську флору і фауну.

Рекламна кампанія Miu Miu весна-літо 2017

Якщо законопроект схвалить губернатор штату, то з січня 2021 року він набуде чинності. За даними дослідження, опублікованого Archives of Environmental Contamination and Toxicology, близько 14 тис. тонн сонцезахисного лосьйону щорічно осідає на коралових рифах. Це відбувається не тільки тому, що ми купаємося з нанесеним SPF-засобом, а й тому, що залишки засобів, які користувачі змивають в душі, також потрапляють в океан.

Реклама

Ізабелі Фонтана в рекламній кампанії H&M

Все сказане лише підтверджує важливість використання засобів для захисту з мінеральними фільтрами, або мінеральної пудри і спеціального одягу, що захищає від випромінювання.

З цього приводу Vogue.ua зібрав галерею з 7 сонцезахисних засобів, які природно розкладаються у зовнішньому середовищі і не шкодять океану:

<b>reef-friendly sun protection</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.