До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати крем на осінь: радить експерт

З приходом осені змінюється стан шкіри і її потреби. Як скорегувати догляд з настанням холоднечі, розповідає косметолог-естетист, магістр біології, засновниця платформи лекцій для косметологів, Таня Шалагіна.

Архів Vogue

Перехід з літа в осінь – завжди важкий час. Все, що ми набули непосильною працею, може легко залишитися в минулому: сяйна, відпочила, спокійна шкіра після відпустки на холодному жовтневому вітрі починає червоніти, часом – лущитися. Практично завжди загострюються шкірні захворювання: дерматити, розацеа або вугрева хвороба. Також на шкіру починаємо діяти ми самі: це час пілінгів, лазерної дії і початок активного використання кислот і ретиноїдів.

Реклама
Маска для обличчя з кислотами Global Youth Beautifying Mask L'Intemporel, Givenchy

Коригування домашнього догляду робити необхідно, але воно дуже індивідуальне. Проте є низка принципів догляду, які полегшать міжсезонний перехід.

У холодну пору виділення шкірного сала зменшується, шкіра стає сухішою, тому варто переходити на щільніші текстури кремів. Можна додавати під крем олію або сироватки на олійній основі.

Омолоджувальна олія-сироватка Abeille Royale, Guerlain

Вітер, центральне опалення і перепади температури додатково навантажують судини, тому не зайвим буде ввести в догляд препарати з компонентами для їх зміцнення. Серед таких: щитолисник азійський (INCI: Сentella Asiatica Extract), рутин (INCI: Rutin), екстракт кінського каштана (INCI: Aesculus hippocastanum (Horse Chestnut) seed extract), ніацин (INCI: Niacinamide). Останній зміцнює бар'єрні властивості шкіри і особливо доречний в цей період.

Крем для обличчя Prestige La crème, Dior, з екстрактом щитолисника азійського

Бар'єрні властивості шкіри можуть погіршуватися через перехід на кислоти і/або ретиноїди, саме тому я рекомендую робити це з грамотним косметологом. З погіршенням бар'єру можуть розвиватися мікрозапалення, тому протизапальні сироватки, креми та маски на тлі максимально м'якого очищення (молочко, пінка) добре компенсують агресію активних препаратів або косметологічних процедур. Навіть проста заміна гелю на молочко вже здатна помітно змінити картину.

Засіб для зняття макіяжу Sublimage, Chanel, з оліями камелії і жожоба

Що стосується захисту від сонця, то тут важливо не повестися на ілюзію сірого неба, оскільки UV-індекс, який легко дізнатися в будь-якому додатку погоди, восени все ще високий. Тому якщо ви проводите вдень більше 20 хвилин під сонцем з індексом більше 3 – користуйтеся сонцезахисними препаратами з широким спектром захисту UVB/UVA SPF30.

Денна емульсія для обличчя Benefiance, Shiseido, SPF20

Наостанок хочу сказати, що осінь – чудовий час почати кампанію проти пігментації. Можна додати в догляд косметику з м'якими депігментуючими агентами, тим же ніацинамідом, різними формами вітаміну С, екстрактом солодки (вона ж локриця INCI: Glycyrrhiza Glabra Extract), мучниці (INCI: Arctostaphylos (Bearberry) Uva Ursi Extract), з арбутином (Arbutin) або екстрактом грибів шиїтаке (INCI: Lentinus Edodes Extract).

Освітлювальний тональний кушон Phyto-Blanc, Sisley, SPF 30

Незважаючи на інгредієнти, важлива й загальна формула препарату, наскільки все гармонійно підібрано і як впливає на шкіру разом. Тому тим, хто ще не знайшов свого ефективного засобу, варто пробувати і не здаватися з пошуками, оскільки вибір великий.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.