До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як впоратися із зимовою сухістю шкіри: улюблені засоби редакції Vogue

Як впоратися із сухістю взимку, коли шкіра за відчуттями — як фреска? — редакція VOGUE UA ділиться власним досвідом.

"Жінки в блакитному", фреска Кносського палацу
Люда Круглич, Head of Digital

У мене суха шкіра, яка взимку реагує на все: контраст температур, тепле повітря в приміщенні, "пічку" в машині. Тому я завжди прошу косметолога призначити мені найдієвіші засоби проти сухості та постійно тестую нові засоби. Ось ті, що мені дуже запам’яталися.

Реклама
Зволожувальний і відновлювальний масажний крем для обличчя з гіалуроновою кислотою 3% Duo System Plus, Erard's

Косметологиня порадила наносити його щільним шаром на ніч, як маску. Я чекала до повного вбирання — шкіра вбирала його майже повністю, тож дискомфорту вві сні не було. Він має приємну насичену текстуру, яка давала моїй сухій зневодненій шкірі те, що було потрібно: живлення, зволоження і відновлення. Серед компонентів засобу — гіалуронова кислота 3%, саме вона й відповідала за боротьбу із сухістю. Крем дуже добре рятував мене, але нині він зник з продажу. Альтернативу йому я знайшла таку.

Крем Комфорт 32 для чутливої, сухої і дуже сухої шкіри Cream Comfort 32 Soin Cabine, Heliabrine

Опис крему обіцяв дива: пом’якшити майже вдвічі після першого застосування, позбавити від поколювання й свербіння, типових для сухої шкіри. Загалом він впорався, хоч і не так успішно, як попередній фаворит. Використання передбачалося щоденним, уранці й увечері. Серед компонентів був заявлений екстракт солодкої конюшини, алантоїн, екстракт волошок, рижикова олія, гіалуронова кислота, провітамін V5 і рослинний гліцерин.

Двофазний тонер на рисовій олійній основі RceFila Oil Toner Hayejin

Цей засіб ми тестували в редакції. І після першого "тестового" я закінчила вже третій флакон цього тонеру. У мене після нього шкіра світиться (блищить) — просто мрія. Тим, хто скаржиться на жирну шкіру, нас не зрозуміти. Двофазний зволожувальний тонік з олією рисових висівок легко вбирається, покращує текстуру й тонус шкіри, підсилює захисні властивості та чудово зволожує.

Зволожувальний крем для шкіри обличчя і тіла CeraVe

Дуже гарний ефект за адекватну ціну — засоби бренду CeraVe. Зволожувальний крем для шкіри обличчя і тіла з насиченою, живильною формулою допомагає відновити захисний бар’єр шкіри. Серед компонентів — кераміди, ідентичні природним керамідам шкіри, і гіалуронова кислота. Додатковий плюс: можна наносити і на обличчя, і на тіло.

Менеджерка з питань реклами Світлана Рощук

Узимку моя найбільша проблема — сухість тіла через прилеглий одяг і обвітрені руки. Рятуюся молочком для тіла Uriage з гіалуроновою кислотою, олією ши і термальною водою "Ур’яж" — легко наноситься, швидко вбирається, прекрасно зволожує і вистачає надовго.

Молочко для тіла Eau Thermale, Uriage

Руки перед виходом на вулицю додатково покриваю будь-яким захисним кремом, щоб створити плівку й не дати волозі випаруватися (щоб не обвітрити шкіри ще більше). Хоча головна запорука доглянутої шкіри рук у холодну пору року, в моєму випадку, — рукавички, інакше криваві тріщини забезпечені навіть у разі найліпшого догляду.

Живильний крем для рук з вітаміном Е, Jo Malone London
Ганна Новосад, експертка з документообігу

Що стосується обличчя, тепер не можу без Natureal Ritual cream, мені підійшов ідеально. Він позиціюється як крем для будь-якого типу шкіри, особливо сухої. Серед ключових компонентів вказані Q10, розмарин, шизандра (гарне слово, довелося гуглити, — виявляється, це лимонник) і олігосахариди.

Крем для обличчя Ritual, Natureal

А ось для рук виявилося дуже складно дібрати те, що справді могло б допомогти підтримувати їх у формі в таку погоду, оскільки навіть рукавиці не рятували. І ось знайшлося те, що врятувало не тільки від сухості, а й від алергічного дерматиту — двофазна сироватка-олія українського бренду Nika Zemlyanikina.

Регенерувальна сироватка-олія для шкіри Nika Zemlyanikina
Дмитро Данченко, голова відділу дистриб’юції

У мене дууууже суха шкіра. Знайшов кілька засобів, які справді рятують. Для обличчя це два засоби, обидва від французького аптечного бренду Bioderma. Перший годиться й для тіла.

Крем для обличчя і тіла Atoderm, Bioderma

Другий знімає подразнення і заспокоює.

Крем для чутливої шкіри Sensibio DS+, Bioderma

Для тіла я люблю крем Nivea в круглій залізній баночці взимку (влітку міняю його на менш жирний крем Nivea в пластиковому флаконі). Це найвідоміший зволожувальний крем у світі. Серед компонентів — евцерит, пантенол і гліцерин, завдяки яким засіб чудово зволожує і живить шкіру.

Крем Nivea

Для ступень у мене окремий засіб. Довго вибирав, і кілька років тому надибав живильний крем українського бренду "Яка" на основі екстракту живиці й жимолості, розмаринової кислоти, сапонінів, танінів, смол.

Крем для ніг проти тріщин з живокостом, Яка

Для губ мені підходить будь-яка гігієнічна помада Nivea.

Гігієнічна помада Nivea
Валерія Лакомая, редакторка сайту vogue.ua

Рятуюся кремом Biologique Recherche Cráme ADN Elastine Marine Collagcene Marin. У компонентному складі — зволожувальний і тонізувальний екстракт пивних дріжджів, відновлювальний екстракт центели азійської і фітокомплекс з екстракту фукусу, берези, плюща і хвоща, а також антивіковий морський еластин.

Крем для обличчя Crème ADN Elastine Marine Collagène Marin, Biologique Recherche

А також сироватка з олігопептидами, екстрактом дріжджів і екстрактом центели.

Сироватка на основі стерильної плаценти Sérum Placenta, Biologique Recherche
Віолетта Федорова, шеф-редакторка vogue.ua

Обличчя: на щодень — комплекс засобів Cosmetics 27, що складається з трьох засобів: бальзаму Baume 27, флюїду Essence 27 та олії Huile 27. Бальзам подібний за текстурою до вершкового масла — густого й жирного, завдяки чому засіб допомагає розв’язувати проблеми із сухістю, подразненнями, обвітреністю і лущеннями. Його навіть можна використовувати в разі опіків і порізів. Оскільки я маю холодову алергію, то наношу його перед виходом на вулицю замість основного засобу. Перед цим я використовую флюїд Essence 27, який глибоко зволожує шкіру, покращує її колір і пружність. Допомагають у цьому вітамін С, гіалуронова кислота й центела азійська, що входять до складу засобу. В мене шкіра досить суха, тому щільна текстура Baume 27 їй підходить ідеально, на бажання до бальзаму можна додати кілька крапель флюїду й олії Huile 27.

Засоби COSMETICS 27

Про останнє варто розповісти окремо — це справжнісінький живий еліксир для моєї шкіри, яка страждає через холодову алергію. Серед компонентів засобу — сім цінних олій, що мають регенерувальний вплив і допомагають відновити захисний бар’єр шкіри. Нині, коли шкіра дуже страждає через холод і сухість, я наношу його замість вечірнього догляду як самостійний засіб. Власницям нормальної або жирної шкіри кілька крапель олії можна додавати до свого звичного денного крему.

Олія Huile 27

Очищення обличчя в мене водночас найпростіше і найменш травматичне для шкіри — емульсія CERAVE для сухої шкіри. Вона продається в кожній аптеці. Емульсія спеціально розроблена для шкіри, схильної до алергій та атопії, а в її компонентному складі комбінація трьох типів керамідів — важливого елемента утримання вологи в шкірі в природний спосіб. До речі, емульсію можна використовувати дітям від трьох років, що підтверджує її цілковиту безпеку.

Очищувальна емульсія для обличчя, CeraVe

Тіло: для тіла я використовую зволожувальні засоби, дозволені навіть дітям. Мій фаворит — бальзам Lipikar AP+M, що допомагає відновити захисну ліпідну плівку шкіри, а ніацинамід, який входить до компонентного складу засобу, допомагає зняти свербіж і зволожити тіло. До речі, мій невеликий, але дієвий лайфгак — наносити бальзам відразу після душу ще на мокру шкіру. Це допомагає зберегти вологу, а засіб наноситься набагато легше та швидше, що особливо актуально вранці.

Бальзам Lipikar AP+M, La Roche Posay

Губи: Особливого догляду за губами в мене немає — використовую або звичайну гігієнічну помаду, куплену в супермаркеті на касі, або бальзам для губ Jo Malone. Останній, звісно, неабияк відрізняється за ціною, але ефект приголомшливий.

Бальзам для губ, Jo Malone London

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.