До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дерматологиня рекомендує: як допомогти своїй шкірі у новому році

Провідна дерматологиня радить п'ять прийомів у догляді за шкірою, які варто спробувати, починаючи з Нового року.

Фото: Fernando Gomez Rosal

Напередодні Нового року багато хто з нас дає собі обіцянки або будує плани на наступний рік. Чи то щоденна практика медитацій усвідомленості, чи то освоєння нової навички, головна мета — зробити життя кращим. Але як зробити кращою шкіру? Консультантка-дерматологиня, докторка Тіві Марутаппу ділиться п'ятьма новорічними порадами щодо догляду за шкірою, до яких варто прислухатися вже зараз.

Реклама
Спростіть щоденний догляд

"Найефективніша процедура догляду за шкірою — та, де добре підібрані активні інгредієнти. Доволі часто я бачу в клініці людей, які в гонитві за сяйливою шкірою роблять занадто багато масок і пілінгів. Надмірна кількість активних інгредієнтів, як-то гідроксикислоти та ретинол, на різних етапах процедури може порушити шкірний бар'єр, посилити почервоніння і підвищити чутливість.

Включіть у свій режим якісний препарат із вітаміном С

"Незалежно від типу шкіри, вітамін С має освітлювальний і підсилюючий сяяння ефект. За правильного добору формули він є потужним антиоксидантом і чудово підходить як ранковий засіб або як основа під крем с SPF. Мої фаворити — SkinCeuticals CE Ferulic або Silymarin CF, а якщо ви схильні до акне, та Sunday Riley's CEO".

SkinCeuticals C E Ferulic Serum
Sunday Riley C.E.O. Glow
Drunk Elephant C-Firma Fresh Day Serum
Vichy LiftActiv Vitamin C Skin Brightening Corrector
Dr. MEDION VC Essence Plus
Не відмовляйтеся від ретиноїдів

"Усі ми знаємо, що ретиноїди — це потужні активні речовини, які борються з першими ознаками старіння, акне й гіперпігментацією. Але їх легко припинити використовувати, тому що вони можуть спричинити подразнення й почервоніння. Найефективнішими є рецептурні ретиноїди, на кшталт третиноїнів, але є і вражаючі безрецептурні варіанти, до прикладу, Crystal Retinal від Medik 8. Навіть якщо ви не можете використовувати їх на ніч, двічі на тиждень все одно буде корисним.

Medik8 Crystal Retinal 3
RoC Retinol Correxion Wrinkle Correct Night Cream
Instytutum A-Superpacked X-Strength Retinol Serum
Joanna Vargas Supernova Serum
Nuori Face Infinity Bio-Fusion Serum
Їжте більше фруктів та овочів

"Після різдвяних свят ми всі можемо мати трохи похмурий і стомлений вигляд. Збільшіть кількість антиоксидантів, вживаючи в їжу якнайбільше яскравих фруктів і овочів. Антиоксиданти діють у глибоких шарах шкіри, захищаючи колаген від ультрафіолетового випромінювання та пошкоджень, спричинених факторами довкілля, такими, як забруднення. Запам'ятайте, що чим темніший колір овочів і фруктів, тим більше антиоксидантів вони містять.

Також зверніть увагу на споживання "хороших" жирів — жирна риба, до прикладу, лосось, є чудовим джерелом омега-3 й білка, але якщо ви веган або вегетаріанець, горіхи кешью, лляна олія і щоденний прийом омега-3 з водоростей дадуть гарний результат. Важливо пам'ятати, що зволоження є ключовим фактором для сяйливої шкіри — пийте більше рідини. Ви завжди можете додати у свою воду огірок, лимон або м'яту, щоб зробити її смак цікавішим."

Послідовність — це все

"Наша шкіра любить послідовність. Можливо, вам цікаво регулярно змінювати засоби, але увійти до звичної колії з простою послідовністю, яка працює, — на вагу золота. Очищайте шкіру двічі на день; якщо ви носите макіяж, обов'язково проводьте подвійне очищення, використовуючи як перший крок міцелярну воду або очищувальний бальзам, уранці наносьте вітамін С і SPF, а на ніч — ретинол і зволожувальний крем. До прикладу, азелаїнова кислота — чудовий додаток для шкіри, схильної до почервоніння, а арбутин допоможе впоратися з пігментацією".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.