До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Місце сили: чому для зустрічі з океаном не обов’язково летіти на край світу

Де знайти "місце сили"? Як відпочинок на природі впливає на відчуття в тілі? І чому для зустрічі з океаном не обов’язково летіти на край світу? Разом з Yves Rocher і героїнями vogue.ua розбираємося, наскільки стан легкості й чистоти залежить від того, де ми перебуваємо.

Катя Кондратьєва, фотографиня

Що таке "місце сили" і як його знайти?

Реклама

Мої "місця сили" — це завжди природа й усамітнення. Там, де є змога побути на самоті. Оскільки я працюю з величезною кількістю людей, то для відновлення мені якраз потрібні безлюдні місця, де немає шуму міста, машин і метушні. Тільки я й абсолютна тиша.

Я люблю гори й прохолодне повітря, шум хвиль і солоний запах моря. Люблю глибоко дихати на повні груди й відчувати єднання з природою. Це те, що мене по-справжньому наповнює.

Чим є для вас подорож передусім?

Подорож для мене — це насамперед зустріч із самою собою, можливість побути в іншій культурі, поглянути на себе з боку. Будь-яка подорож — це можливість розширити внутрішні межі, зробити крок вперед і почути себе. Подорожі дарують новий досвід і погляди, і цей досвід ще жодного разу не робив мене гіршою.

Тривалий час у подорожах я купувала листівки або старі чорно-білі світлини на блошиних ринках. А потім зрозуміла, що ліпше друкувати листівки з власними кадрами з тих місць, де я перебуваю. Тепер з мандрів я привожу свої фото й роздруковую їх. Також люблю привозити речі з історією. Наприклад, з Лондона я привезла тренч 1970-х, а з Венеції — парфуми й коричневу косуху з вінтажної крамниці.

Жакет, штани, все — HAN KJOBENHAVN; кольє, LIVIANA CONTI (spazio.ua)

Як ви доглядаєте за шкірою під час подорожей?

Відпочинок на природі для мене — це передусім детокс усього організму. Зокрема й шкіри. Тому я намагаюся мінімізувати використання косметики та інших засобів, щоб шкіра могла "дихати". Але обов’язково використовую захист від сонця, навіть у хмарну погоду. Якщо дуже спекотно, беру із собою спрей з термальною водою — він дарує відчуття свіжості та прохолоди.

Без якої б’юті-звички ви не можете уявити своєї подорожі?

Я починаю зволожувати шкіру ще до перельоту — рятувати її після зневоднення набагато складніше. Зазвичай я п’ю багато води, але під час перельотів випиваю ще більше. Вранці люблю використовувати маски й патчі, а після насиченого дня обов’язково очищаю та тонізую шкіру. Водночас кілька разів на тиждень використовую скраб, щоб відлущити ороговілі клітини.

Однак моя найкраща звичка в будь-якій подорожі — це гарний сон. Ще, хоч де я перебуваю, намагаюся уважно стежити за харчуванням, оскільки дуже важливо харчуватися чисто, байдуже, якою приголомшливою природою та повітрям ти оточений. Моя шкіра миттєво реагує на шкідливу їжу й цукор, тому є прекрасним індикатором того, наскільки чисто я харчуюся і чи досить сплю.

Жакет ISABEL MARANT; майка Toteme; джинси Forte Dei Marmi (spazio.ua)

Як відпочинок у "місцях сили" й на природі впливає на ваш фізичний і ментальний стан?

Відпочинок у "місцях сили" й на природі — найкращий косметолог. Перше, що відбувається, — зникають сліди втоми, шкіра стає гладкою і сяйливою. Вона ніби світиться зсередини. Можливість сповільнитися дає розуму й тілу друге життя. І мені дуже подобається спостерігати, як у таких станах шкіра ніби "дихає".

Коментар експерта Yves Rocher:

Катя — фотографиня, її повсякденне життя триває в постійному русі. Сліди втоми, про які вона говорила, характерні для більшості жительок мегаполісу. До них призводять сильні фізичні й психологічні навантаження, брак повноцінного сну, недостатнє зволоження шкіри. Повернути гладкість і сяяння шкірі допоможе Нічний Відновлювальний Догляд для Обличчя Детокс та Захист. Шкіра матиме інакший вигляд уже після першого застосування: розгладяться дрібні зморшки, колір обличчя стане рівномірним. За місяць використання шкіра наповниться силою, набуде здорового і сяйливого вигляду.

Нічний Відновлювальний Догляд для Обличчя Детокс та Захист, Yves Rocher
Саша Литвин, модель

Майка, Toteme; сорочка, Victoria Beckham; штани, черевики, ремінь, усе — Magda Butrym; підвіс, Ambush (theicon.ua)

Що таке "місце сили" і як його знайти?

Для мене "місце сили" — це глибока внутрішня енергія. Я справді впевнена, що не скрізь нам може бути комфортно. Але, знайшовши свій куточок, я відчуваю божевільний спокій. Для мене це критично важливий чинник, оскільки в повсякденному житті я постійно відчуваю почуття тривоги. Також припускаю, що "свої" люди здатні за будь-яких обставин забезпечити те саме "місце сили". Думаю, що таке місце не варто шукати фізично, його потрібно відчувати.

Чим є для вас подорож передусім?

До подорожей я ставлюся з особливим трепетом. У моєму житті не було "випадкових" або "порожніх" подорожей, хоча я, як і всі, купувала "гарячі квитки" в all in, що не обіцяли дуже багато, але всередині мене все одно щось змінювалося. З подорожей я щоразу привожу пляшку місцевого вина й мінімальний набір косметики — хоч би й звичайний крем для рук.

Сукня, SSHEENA; сережка, Ambush (theicon.ua)

Як доглядаєте за шкірою під час подорожей?

На відпочинку я зовсім не використовую декоративної косметики. Дуже люблю ластовиння й підгорілий ніс, але все ж що три-чотири години обов’язково наношу шар санскрину і зволожувальний міст, щоб підтримувати шкіру зволоженою. Ще в подорожах класно працюють тканинні маски, але роблю їх рідко, бо тільки після однієї маски залишається достатня кількість відходів пластику.

Без якої б’юті-звички ви не можете уявити своєї подорожі?

Хоч де я була і хоч як втомилася, завжди роблю три етапи догляду: очищення, тонік, крем. Також зі мною завжди скребок гуаша або мікроструми. Я страждаю через вічні набряки, тому face fitness — мій обов’язковий б’юті-ритуал!

Як відпочинок у "місцях сили" й на природі впливає на ваш фізичний і ментальний стан?

Будь-який відпочинок для мене і моєї шкіри — це можливість розслабитися, оновитися й відновитися. Відпочинок завжди приносить відчуття легкості та чистоти, шкіра стає гладкою на дотик і набуває рівного тону. Це приємний бонус будь-якої подорожі.

Коментар експерта Yves Rocher:

Саша — приклад дівчини, яка любить швидкість міста й водночас уміє сповільнюватися в потрібну мить. Від б’юті-засобів вона сподівається того самого — швидкого і якісного ефекту. Якщо у вас такий самий запит, то рекомендую звернути увагу на старий-продукт нової гами Yves Rocher — Сироватка-Кисень для Обличчя Детокс та Захист. Ця сироватка миттєво вбирається і зволожує шкіру завдяки високій концентрації активних рослинних компонентів. Упродовж дня шкіра відчуває комфорт і захист від забруднень, які саме і є причиною швидкого зникнення свіжого і сяйливого кольору обличчя.

Сироватка-Кисень для Обличчя Детокс та Захист, Yves Rocher
Ріт Кіт, майстриня тату

Що таке "місце сили" і як його знайти?

Я думаю, що "місце сили" знаходить тебе саме. Це місце, де ти почуваєшся добре з якихось незрозумілих причин. Куди ти приходиш, щоб гучніше почути себе справжню. Для мене такі місця найчастіше пов’язані з природою: вода, небо, зелень або якийсь камінь біля річки. Але це може бути й столик у кав’ярні — у пошуку такого місця немає логіки. Його потрібно просто відчути; зрозуміти, що воно твоє, коли ти в ньому перебуваєш.

Чим є для вас подорож передусім?

Спершу подорожі були для мене способом вивчити світ і себе в ньому. Поміняти кут зору, розширити розуміння того, як може бути. Потім подорожі перетворилися на спосіб життя — тепер це безперервний шлях, а не напрямок з точки А в точку В і назад. Тому з подорожей, щоб не захаращувати валізи, я привожу тільки одне — оновлену найкращу версію самої себе, відточену новим місцем і новим досвідом.

Пальто, Mach & Mach; Топ, Elena Reva (tsum.ua)

Як ви доглядаєте за шкірою під час подорожей?

Я вірю, що на природі й у певних умовах нам не конче й потрібні додаткові засоби для стимуляції шкіри й тіла. Тому що свіжого й чистого повітря, сонця і хорошої води досить, щоб мати вигляд, властивий людині в природному середовищі існування. Сонячне світло й чисте повітря, на жаль, не продаються в баночках.

Без якої б’юті-звички ви не можете уявити своєї подорожі?

Багато уваги питанням догляду я надаю під час перельотів: зволожую обличчя спреєм або термальною водою, наношу крем для рук, бальзам для губ, п’ю багато води. Під час тривалих перельотів роблю маски для обличчя — допомагаю шкірі впоратися зі стресом.

У подорожах я роблю масаж обличчя вранці, п’ю трав’яні чаї, а також намагаюся не переривати занять йогою, хоч де я перебуваю, — це, звісно, найскладніша, але найефективніша звичка.

Як відпочинок у "місцях сили" й на природі впливає на ваш фізичний і ментальний стан?

На природі все стає спокійнішим і ментально, і фізично. А шкіра — це відбиття того, як ти почуваєшся. Я помічаю, що сама стаю спокійнішою і стійкішою проти всього, відкритішою. Я швидше ухвалюю рішення, тому що ліпше чую себе й розумію, чого насправді хочу.

Упродовж останніх двох років я жила на Балі, і моя шкіра ніколи не мала кращого вигляду в умовах мінімального догляду. Перебуваючи в контакті з природою, шкіра сяє, з’являється рум’янець і змінюється колір. Коли довго живеш в мегаполісі, це відбивається і на шкірі, і в погляді, тому в місті косметика й засоби для догляду потрібні, щоб зменшити вплив середовища й наблизити стан шкіри до натурального.

Коментар експерта Yves Rocher:

У жительок великих міст часто є проблема "втомленого погляду". Його причина — забруднене й сухе повітря, що висушує делікатну шкіру під очима та створює тонкі неглибокі лінії, які дівчата часто плутають з першими зморшками. Для сяйливого погляду в будь-яку пору року та в будь-якому місці рекомендую використовувати Гель-Свіжість для Контуру Очей Детокс та Захист — він миттєво зволожує, надає сяяння і захищає шкіру від зовнішніх забруднень. У разі тривалого використання засіб допомагає зменшити дрібні зморшки, що з’явилися через зневоднення, а не вікові зміни.

Гель-Свіжість для Контуру Очей Детокс та Захист, Yves Rocher
Що треба знати про нову гаму ЕЛІКСИР БОТАНІК, Yves Rocher

Щоб стан шкіри не залежав від того, перебуваєте ви на природі чи в епіцентрі мегаполісу, Yves Rocher створили гаму ЕЛІКСИР БОТАНІК з унікальними рослинними компонентами — Настурцією для насичення киснем і Мікроводоростями для детокс-ефекту. Нова гама натхнена близькістю землі й океану — двох стихій, які, згідно з науковими дослідженнями, цілюще впливають на фізичний і ментальний стан людини.

Гама ЕЛІКСИР БОТАНІК, Yves Rocher

Потужний дует Настурції та Мікроводоростей Тетраселміс стимулює виведення токсинів і насичує клітини шкіри киснем, захищає від негативного впливу зовнішніх чинників, що пришвидшують старіння. Цей дует став основою рослинної формули гами ЕЛІКСИР БОТАНІК, активні інгредієнти якої традиційно вирощено на власних полях Yves Rocher у Ла-Гасії. Настурцію з Бретані вирощено згідно з принципами сталого розвитку та агроекології. Мікроводорості вирощено на берегах Бретані з повагою до біорізноманіття.

Кожен засіб гами допомагає наповнити шкіру енергією, здоров’ям і сяянням, а паковання продуктів стало ще екологічнішим. Yves Rocher відмовилися від стандартного формату коробки, зменшивши картонні стінки. Також паковання гами ЕЛІКСИР БОТАНІК позбулося оболонки у вигляді прозорої плівки, а зменшення кількості використовуваного картону дає змогу скоротити його споживання на 41% упродовж року, порівнюючи зі звичайним картонним пакованням.

Фото: Polina Grebenik
Стиль: Anya Matviiuk
Макіяж: Maria Sova
Зачіски: Anastasiia Tymoti
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Предметна зйомка:

Фото: Yuriy Yatskulich

Стиль: Nataly Tiuleneva

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.