До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика різниця: як відрізняється догляд за різними типами шкіри

У 2020 бренду PAYOT, що передбачив сучасні тренди в догляді, виповнюється 100 років. "Гарна шкіра — це здорова шкіра, — переконані в PAYOT. — Щоб допомогти їй залишатися незмінно гарною, важливо підібрати правильні засоби й ритуали з догляду". Розповідаємо, як у PAYOT розв’язують конкретні проблеми шкіри.

Реклама
Чутлива шкіра

Надя Пайо ще сто років тому вірила, що емоційний стан безпосередньо впливає на самопочуття, і що тільки щаслива жінка може бути гарною. Загалом вона мала рацію — як і в більшості своїх висновків. "Шкіра та нервова система — це близнюки, які страждають у розлуці, — каже Тійна Орасмяе-Медер, лікар-дерматокосметолог, експертка з розроблення косметичних засобів. Пам’ятайте: все, що ми відчуваємо всередині, відбивається на шкірі зовні".

Roselift Collagène, PAYOT

"З мозком шкіра спілкується зрозумілою біохімічною мовою, — пише Ольга Демірель у дослідженні для vogue.ua. — Кожна клітина генерує імпульси, доповідаючи нашому головному бортовому комп’ютеру про все, що з нею відбувається, в режимі онлайн. Є і зворотний зв’язок. У разі гострого стресу та його наслідків (браку сну, тривоги, занепаду сил) мозок посилає сигнал, і нервові закінчення шкіри викидають низку нейромедіаторів, що провокують запалення. Виникає подразнення, яке супроводжують почервоніння, свербіж, поколювання й печіння".

Фото: архів Vogue

Заспокійливий Crème N°2 був одним з перших продуктів PAYOT, який створила сто років тому сама Надя Пайо. Він спочатку розроблявся для чутливої ​​шкіри, знімав почервоніння й подразнення. У 2017 році лінійку засобів розширили. Тепер до неї входить засіб для очищення і зняття макіяжу в зручному флаконі з дозатором (400 мл), заспокійливий бальзам, креми з про- та пребіотиками і СС-крем. Докладніше про лінійку читайте тут. Нагадаємо, що зараз дерматологи радять застосовувати засоби для чутливої ​​шкіри взагалі всім людям.

<b>Payot Creme #2 линейка</b>

Digital-шкіра

Блакитне світло — неминучий супутник всіх, хто проводить життя за монітором комп’ютера і біля екрана смартфона. У період карантину це всі ми, без винятків. Шкоду від HIV-випромінювання можна порівняти з тим, що завдає шкірі ультрафіолет. Вченим PAYOT вдалося її нейтралізувати.

Лінійка Blue Techni Liss і маска-пілінг Week-End, PAYOT

Лінійка Blue Techni Liss містить рослинні компоненти, екстракти шавлієвого дерева й шандри звичайної, що відновлюють обмін речовин і захищають шкіру від HIV-випромінювання, а також два різновиди гіалуронової кислоти (низько- і високомолекулярна), які розгладжують її та наповнюють зсередини. Blue Techni Liss поєднує три категорії засобів: денні, нічні та засоби вихідного дня: вдень ми захищаємо шкіру, — кажуть у PAYOT, вночі — відновлюємо, на вихідних — оновлюємо.

<b>Blue Techni Liss линейка пайо</b>

Засоби допомагають налагодити біоритми шкіри й нейтралізують шкоду, заподіяну синім світлом гаджетів. Клітини повертаються до нормального ритму — це ніби велнес-коуч "поставив" клієнту режим дня. Докладніше про лінійку Blue Techni Liss vogue.ua писав тут.

Шкіра з акне

Стрес загострює проблеми зі шкірою — про це ми знаємо на прикладах знаменитостей. Кендалл Дженнер публічно зізнається, як виснажує боротьба проти акне; Поліна Неня розповідає vogue.ua свою особисту історію про загострення акне в піковий період її життя. Зараз на багатьох чекають подібні проблеми. Правило № 1 — пройти онлайн-консультацію дерматолога. Правило № 2 — пам’ятати про SOS-засоби PAYOT.

Засоби з лінійки Creme #2, PAYOT

Pate Grise — легендарний засіб, створений у 1947 році й досі є бестселером. Сьогодні у світі кожні 5 хвилин продається баночка Pate Grise. З пастою знайомі чотири покоління покупців, і кожен знає: щойно назрівають неприємності, потрібно нанести її точково, щільним шаром — і вранці від запалення не буде й сліду.

Pâte Grise L'Originale, PAYOT

Засіб для очищення пор Pâte Grise Expert Points Noirs містить екстракт чилійської м’яти, цинку й плодів шипшини, а також 3%-ву гліколеву кислоту, завдяки яким глибоко очищає шкіру й звужує пори.

Засіб для очищення пор з екстрактом чилійської мяти Pâte Grise Expert Points Noirs, Payot

Ще один легендарний засіб PAYOT для шкіри, схильної до акне, — гель, що підсушує й очищує, з олією мелалейки Spéciale 5. Його теж винайшла сама Надя Пайо й він досі є бестселером марки. У його складі — саліцилова кислота, що розчиняє жир, даючи змогу порам залишатися чистими.

Підсушувальний та очищувальний гель з олією мелалейки Spéciale 5, PAYOT

Зневоднена шкіра

Шкіра може стати зневодненою в будь-який момент життя під впливом зовнішніх чинників. Карантин — саме такий. Тим, хто відчуває брак вологи в шкірі, варто придивитися до лінійки Hydra 24+. До неї входять засоби з фруктовими й квітковими екстрактами, гіалуроновою кислотою, водоростями, вітамінами С і Е. Зайве говорити, що наповнена вологою шкіра менше схильна до вікових змін.

Засоби з лінійки HYDRA 24+, PAYOT

Вікова шкіра

Вибрати засіб, який боротиметься відразу з декількома ознаками віку — тьмяністю, тонкими зморшками, пігментацією, втратою пружності, — досить складно. Але реально: у PAYOT випускають лінійку Suprême Jeunesse, засоби якої збагачені екстрактами цінних рослин (магнолій, орхідей і настурцій), а також AHA-кислотами рослинного походження й високомолекулярною гіалуроновою кислотою. Засоби рекомендовані всім, кому виповнилося 30, і хто в найближчі 20 років хоче мати вигляд не старший за 29.

Крем Supreme Jeunesse, PAYOT

Шкіра з пігментацією

Відразу обмовимося: боротися з веснянками ми нікого не закликаємо. Але якщо тон шкіри нерівномірний, і це засмучує, є можливість оголосити недосконалостям війну — і виграти її з витонченістю. Засоби Payot Uni Skin містять екстракти календули, ківі (багатий на вітамін С) і крес-салату. Особливо ефективний нічний засіб-перфектор проти пігментних плям Uni Skin Perles Des Rêves, у складі якого — ніацинамід і вітамін C.

Засіб Uni Skin Perles Des Rêves, PAYOT

Нанесення засобів лінійки радять поєднувати з натисканням, що стимулюватиме мікроциркуляцію й оновлення клітин.

Тьмяна шкіра

Куріння, брак кисню й вітаміну С, порушення питного режиму призводять до того, що шкіра стає тьмяною. Колір обличчя стає сірим, а епідерміс здається млявим і неживим. Засіб миттєвого впливу — маска Hangover. В її складі — екстракт суперфуду, ягід годжі. У маски яскравий детокс-ефект і аромат з нотами персика, білого мускусу й дині.

Маска-патч Hangover Morning Mask, PAYOUT

У PAYOT є лінійка засобів My Payot з вітаміном С, який критично важливий для здоров’я й краси шкіри, але, на жаль, не виробляється в організмі людини. Екстракти ягід асаї й годжі працюють як бустер енергії, захищаючи від руйнівного впливу вільних радикалів, а екстракти моркви й гарбуза змушують шкіру сяяти. Подвійна концентрація вітаміну С підштовхує вироблення колагену й допомагає поліпшити колір обличчя.

My Payot, PAYOT

Шкіра, що втратила пружність

З віком вироблення колагену й еластину в шкірі сповільнюється, а закони гравітації діють безжалісно. Овал обличчя стає менш точеним, і контури втрачають рельєфність. Відповідь PAYOT на ці неприємності — лінійка для щоденного догляду Roselift Collagene з колагенстимулювальним пептидом і екстрактом троянди.

Roselift Collagène, PAYOT

У складі всіх засобів лінійки — власна розробка бренду, комплекс Rosactive, який стимулює роботу фібробластів; пептид, що підвищує синтез волокон колагену; екстракти півонії, шовкового дерева й гіалуронова кислота. Докладно про кожен засіб, що входить у лінійку, ми писали тут.

Пайо Парі. На правах реклами. Парфумерно-косметична продукція. ТОВ "Егзагон". Тел.: (044) 33-77-000, www.hexagone.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.