До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 принципів осіннього догляду за шкірою

Правила догляду свої у кожного сезону. В осені в цьому сенсі теж є свої пунктики і галочки. Тетяна Святенко, експерт МОЗ, професор, доктор медичних наук, дерматовенеролог вищої категорії, віце-президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів, нагадує про основні з них.

Cédric Charlier

"Осіння шкіра – особлива, хоча б тому, що недавно пережила на собі всю красу і видатки активного сонця. Хтось зберігає спогади про відпустку в фотогалереї смартфона, а в когось вони на обличчі: свіжі пігментні плями, лущення і нові зморшки – привіт з сонячного узбережжя, дачі і, що найобразливіше, – звичайного маршруту "робота – дім", якщо літо минуло в місті. Активний ультрафіолет і сухий вітер без правильного захисту руйнують колагенові волокна, шкіра втрачає еластичність і пружність. А тут раптово осінь: перепади температури, холодний вітер, синтетичний одяг, кондиціонери, сухе повітря у приміщеннях. В осінній to-do-list з догляду за своєю зовнішністю я б включила сім пунктів.

Chloé

Ревізія в косметичці

На відміну від літньої, осіння косметика щільніша, оскільки одне з її завдань – берегти шкіру від впливу холодного повітря. Але важливо не перестаратися і не забити пори занадто жирними кремами. Для підвищення захисних і гідроліпідних властивостей слід використовувати засоби з ефектом відновлення, вітамінами А, Е, С. Наносити їх краще на зволожувальну сироватку.

Сироватка Capture Youth Glow Booster, Dior
Для очищення в ці дні підходять делікатні засоби: молочко, ніжні муси або пінки. У вогку погоду за пів години до виходу на вулицю варто наносити на обличчя живильний крем, губи захищати бар'єрним відновлювальним бальзамом з ліпідами і пантенолом, а руки – зволожувальним кремом з речовинами, що утримують вологу.
Універсальний мус 2 в 1: очищення і зняття макіяжу Complete Cleansing MicroFoam, Shiseido

Захист від сонця

Ультрафіолетові промені типу А проникають крізь хмари в будь-який час року, тому креми з SPF далеко не ховаємо. Поки UF-індекс вищий позначки 3 (спеціальний додаток для смартфона UVLens допоможе всім і кожному), на обличчя і шию обов'язково наносити санскрін.

Сонцезахисний тонізувальний засіб Solar DefenceTinted, HydroPeptide

Турбота про зачіску

Волосся, пересушене літнім ультрафіолетом, у ці дні теж не тішить блиском. Плюс осінні застуди, нестача вітамінів, шапки, сухе повітря від батарей – все це провокує посічені кінчики, випадання, уповільнення росту. Рекомендую в цей час рідше користуватися фенами, вирівнювачами, щипцями для завивки. Якщо без фену ніяк, перед сушінням нанесіть на волосся незмивний кондиціонер. Зараз у догляді за волоссям дуже знадобляться зволожувальні, живильні шампуні і бальзами саме на волосся, а не для шкіри голови.

Anna Sui

Пілінг

Осінь для пілінгів – ідеальний час: сонце вже не таке яскраве і агресивне, тому можна не побоюватися гіперпігментації. Бонусів від курсу пілінгів, що механічних (ультразвук, вакуум, лазер), що хімічних (органічні кислоти різної концентрації) – безліч: пружність шкіри підвищується, дрібні дефекти зникають, обличчя стає світлішим, запускаються процеси відновлення. Доведена до досконалості процедура механічного пілінгу обличчя – мікродермабразія або шліфування шкіри. Це м'який і безболісний спосіб позбутися "мертвих" клітин, стимулювати регенерацію, вироблення нового колагену і еластину.

Oscar De La Renta

Лазерна епіляція

Всі, кого всемогутній лазер ще не позбавив небажаного волосся, можуть починати: курс лазерної епіляції якраз до весни зробить шкіру чистою і гладкою. Але щоб виключити побічні ефекти, між лазерними процедурами і відпусткою в жарких країнах має минути місяць – не менше.

Підготовка до зими

Жовтень, листопад – час вдатися до радикальних методів оновлення зовнішності. Високі коміри, довгі рукави дадуть змогу приховати можливі тимчасові наслідки, а неяскраве сонце вже не зможе залишити пігментацію на вразливих ділянках. Всім, хто мріяв позбутися куперозу, пігментації, слідів постакне, а заодно скинути роки, рекомендую курс IPL-процедуру або лазерне фотоомолодження. Широкоімпульсний світловий потік інтенсивно омолоджує епідерміс, лікує розацеа, усуває пігментацію, покращує стан шкіри і периферичний кровообіг. Шкіра помітно змінюється вже після трьох процедур, але навіть після першої відображення в дзеркалі свіжішає і милує око.

Lanvin

Для підвищення "морозостійкості", омолодження і оновлення шкіри є сенс записатися на біоревіталізацію. Процедурі вже майже 20 років, але вона досі така ж актуальна. Принцип дії простий: в дерму через мікропроколи вводять гіалуронову кислоту, вона заповнює проблемні ділянки, пов'язує основні компоненти дерми, покращує їхнє зволоження, кровообіг і харчування, перешкоджає руйнуванню і послабленню базисних шарів шкіри. Зовнішній ефект від процедури очевидний: шкіра стає, як то кажуть, кров з молоком.

Jil Sander

Повітря, їжа і усмішка

Зсередини в осінні дні не забуваємо заряджатися вітамінами краси ("найкрасивіші" – А, С, D, E). Їхні головні джерела – цитрусові, яблука, болгарський перець, ківі, капуста, зелень, риба. Рідше включаємо обігрівачі, частіше провітрюємо кімнати і зволожуємо повітря: правильна атмосфера вбереже шкіру від сухості і тьмяності. І вмикаємо гарний настрій – для краси це важливо. Сумне обличчя зведе нанівець ефект від найпрогресивніших процедур, а усмішка, навпаки, посилить і підсвітить зсередини".

Givenchy

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.