До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 порад з нанесення макіяжу, якщо маєте акне

Наносити макіяж на активні вугрі може видатися жахливим рішенням, а проте всі бодай раз це робили. І хоч тимчасове покриття прища великою кількістю консилера допоможе його замаскувати, воно здатне неабияк погіршити зовнішній вигляд шкіри наступного дня, якщо правильно не підготуватися. Розповідаємо, що потрібно знати про макіяж, коли маєте справу з небажаними висипами.

1. Почніть із чистого обличчя

Є акне чи немає — архіважливо перед нанесенням макіяжу подбати про чистоту обличчя. Коли йдеться про шкіру, схильну до акне, очищення від бруду стає обов’язковим ритуалом догляду за шкірою. Нанесення макіяжу на липке або вкрите брудом обличчя тільки погіршить здоров’я шкіри. Вибирайте спеціальні очищувальні засоби проти акне, що балансують жирність шкіри й містять такі інгредієнти, як саліцилова кислота, олія чайного дерева або деревне вугілля.

Реклама
2. Спробуйте пластир проти прищів

В ідеалі не варто використовувати макіяж на активні прищі. Якщо збираєтеся на великий захід і просто мусите перекрити висипи, спробуйте нанести трохи кліндаміцину або скористайтеся пластирем проти прищів під макіяж. Порадьтеся зі своїм лікарем, перш ніж вибирати подібні засоби для догляду за шкірою, щоб переконатися: вони вам не зашкодять.

3. Переконайтеся, що пензлі й губки для макіяжу чисті

Шкіра з висипами чутливіша до бактеріальних інфекцій, які можуть дуже легко передаватися від косметичних продуктів, щіток і губок. Переконайтеся, що всі ваші пензлі абсолютно чисті, оскільки брудні стануть неминучим розсадником бактерій. Вони подразнюватимуть ваші активні прищі й навіть спричинюватимуть прищі там, де їх немає. Ретельно продезінфікуйте свої інструменти перед використанням. Також можете продезінфікувати й продукти для макіяжу, як-от: тверді помади, рум’яна, палітри тіней і щільні основи, за допомогою спеціального очищувального спрею.

4. Використовуйте косметику, спеціально створену для шкіри, схильної до акне

Якщо маєте жирну або схильну до акне шкіру, це робить вибір косметичних засобів ще важливішим. Все, що потрапляє на вашу шкіру, має працювати на неї, а не спричинювати подразнення й роздратований настрій наступного ранку. Більша частина прищів виникає через надмірне утворення шкірного сала. Вугрі також підвищують чутливість шкіри, роблять її схильнішою до подразнень і ушкоджень. Переконайтеся, що вибрали безолійні, некомедогенні продукти, що не забивають пор. Виберіть тональний крем, який не зволожуватиме надміру, а буде легким і без аромату.

5. Подружіться з мінеральною косметикою

Мінеральна косметика — найліпший вибір, коли йдеться про схильну до акне або чутливу шкіру. Такі продукти містять менше активних хімічних речовин і ніжніше впливають на шкіру. Спробуйте вибрати косметику на основі продуктів для догляду, яка і допомагатиме вашій шкірі, і забезпечуватиме потрібне покриття. Праймери зі зволожувальними інгредієнтами, тональна основа зі SPF і натуральні тіні, створені з екстрактів органічних фруктів, — лише деякі з можливих варіантів.

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.