До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових правил у догляді за шкірою, яких варто дотримуватися в 2024 році

Щороку багато хто складає список новорічних обіцянок на наступний рік. Мета кожної — від щоденних практик медитації та усвідомленості до нових корисних звичок — зробити життя кращим. Що варто пообіцяти собі в Новому році, щоб зробити кращою свою шкіру? — Відповідає дерматолог-консультант Тхіві Марутаппу.

1. Спростіть процедури догляду за шкірою

Найефективніший догляд — простий з добре продуманими активними інгредієнтами. Часто я бачу в клініці людей, які занадто захоплені масками для обличчя та пілінгами в гонитві за сяйливою шкірою. Чимало активних інгредієнтів, як-от AHA кислоти та ретинол, на різних етапах догляду можуть порушити шкірний бар’єр, посилити почервоніння та підвищити чутливість.

Реклама

2. Додайте до свого догляду якісні засоби з вітаміном С

Вітамін С має освітлювальні властивості та надає ефекту сяйва будь-якій шкірі. Якщо його формула правильна, він є потужним антиоксидантом і чудово працює під вашим звичайним ранковим SPF.

3. Не відмовляйтеся від ретиноїдів

Ми всі знаємо, що ретиноїди є потужними активними речовинами та борються з ознаками старіння, акне та гіперпігментацією. Але від них іноді відмовляються, оскільки вони можуть викликати подразнення та почервоніння. Ретиноїди, що їх відпускають за рецептом (наприклад, третиноїн), є найефективнішими, але існують і безрецептурні варіанти ретинолу, що дають фантастичний ефект, як-от Crystal Retinal від Medik8. Навіть якщо ви не можете використовувати їх щовечора, двічі на тиждень все одно корисно.

Crystal Retinal 6,
Бустер з 1% ретинолом Retinol Routine Booster, HydroPeptide
Крем для обличчя Blue Pro-Retinol, Biotherm

4. Перегляньте раціон

Після новорічних вольностей ми можемо мати трохи втомлений вигляд. Збільште споживання антиоксидантів, споживаючи багато яскравих фруктів і овочів. Антиоксиданти працюють у глибоких шарах шкіри, захищаючи колаген від ультрафіолетового випромінювання та забруднення ззовні. Що темнішого кольору ваші фрукти та овочі, тим більше в них антиоксидантів.

Також зверніть увагу на споживання корисних жирів: жирна риба, наприклад, лосось, є чудовим джерелом омега-3 і білку, але якщо ви веган або вегетаріанець, зверніть увагу на горіхи кеш’ю, лляну олію та додавайте водорості до раціону (хоча б у вигляді БАДів). Як завжди, зволоження є ключовим фактором для сяйливої шкіри — ви завжди можете додати у воду огірок, лимон або м’яту, щоб зробити її смак більш цікавим.

5. Послідовність — наше все

Шкіра любить режим і послідовність. Можливо, виникне спокуса регулярно міняти продукти, але пройти курс за допомогою засобів, що працюють, — на вагу золота. Робіть очищення двічі на день; якщо носите макіяж, застосовуйте двокрокове очищення (перший — міцелярна вода або бальзам; другий — піна або гель). Вранці наносіть вітамін С і SPF, ввечері — ретинол і зволожувальний крем. Залежно від потреб шкіри можна додати додаткові продукти. Наприклад, азелаїнова кислота є чудовим інгредієнтом для схильної до почервонінь шкіри, а арбутин може допомогти впоратися з пігментацією.

Суперконцентрована сироватка з вітаміном С Anti-Wrinkle Brightening Serum, Instytutum

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.