До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 лайфгаків для сухої шкіри, які дійсно працюють

Підніміть руки, якщо ваша шкіра лущиться, почувається сухою, стягнутою або просто не має того сяйва, з яким хочеться зустріти останній місяць зими. З падінням температури та закінченням новорічних свят нарешті настав час взяти себе в руки й зробити одну просту річ, яка доступна кожному з нас – почати гарно зволожувати шкіру. Ми зібрали п'ять простих лайфгаків, які допоможуть швидко подолати відчуття сухості.

Реклама


Випробуйте тренд "Сендвіч-зволоження"


"Сендвіч-зволоження" може здатися вигадкою TikTok, але насправді це досить ефективна техніка родом з Кореї, яка допомагає наситити шкіру вологою. Ідея полягає в тому, щоб одразу після вмивання, не витираючи обличчя, нанести різні зволожувальні формули, наче шари в бутерброді. Хитрість тут у тому, що спочатку наносяться легші, більш водянисті формули, а потім – густий, багатий на ліпіди крем, який допоможе запечатати все це та запобігти трансепідермальній втраті води.

Зволожувальний крем для обличчя з ектоїном Ceramidin Infused Ectoin, Dr Jart+
Зволожувальний крем для обличчя з ектоїном Ceramidin Infused Ectoin, Dr Jart+

Відновлювальний крем №1 De Chanel, Chanel
Відновлювальний крем №1 De Chanel, Chanel


Уникайте пересушення шкіри


Можливо, ви цього не усвідомлюєте, але спричинити сухість шкіри може ваш догляд. Дерматологиня Алексіс Граніт рекомендує уникати надмірного очищення та обирати засоби, які не містять інгредієнтів, що відлущують і сушать шкіру, як-от поверхнево-активні речовини, спирт і сильні активні компоненти, які можуть порушити шкірний бар'єр. Також зменште кількість відлущування щотижня. Що делікатніший догляд, то краще.


Дбайте про шкірний бар'єр


"Здоровий бар'єр гарантує, що шкіра залишається зволоженою і гладенькою, а не пересушеною", – каже докторка Граніт. Щоб відновити шкірний бар'єр – а це необхідно, якщо ви страждаєте від сухості, – шукайте у засобах для догляду такі інгредієнти, як кераміди. Вони слугують будівельними блоками в шкірі й працюють на регенерацію природного бар'єра. Також захисту шкірного бар'єра сприяють ніацинаміди, пантенол, гліцерин і гіалуронова кислота. "Гіалуронова кислота – це зволожувач, який природним чином виробляється нашим організмом, – каже Граніт. – Це чудовий компонент, оскільки він також утримує вологу і збільшує загальний вміст води в шкірі".

Сироватка з гіалуроновою кислотою, CeraVe
Сироватка з гіалуроновою кислотою, CeraVe

Пийте воду


Дослідження показали, що вживання достатньої кількості води – щонайменше вісім склянок на день – може покращити стан шкіри. Споживання електролітів – чи то кокосова вода, чи то кавун, чи авокадо – також допомагає підтримувати високий рівень внутрішньої гідратації. Якщо ви прихильниця кофеїну, подумайте про те, щоб зменшити його споживання, оскільки він є сечогінним засобом.


Зволожуйте повітря


Холод на вулиці й тепло від центрального опалення в приміщенні мають дещо спільне – вони висушують повітря. Щоб повернути баланс, подумайте про використання зволожувача для кімнати. Ще одна хитрість, яку варто спробувати, – нанести лосьйони для тіла на вологу шкіру після душу чи ванни за допомогою техніки з першого пункту про "сендвіч-зволоження".

Текст: Hannah Coates
По матеріалам www.vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.