До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 помилок у макіяжі губ: розповідає зіркова візажистка

Нова реальність, де в суспільстві пристойно з’являтися тільки в масці, диктує нові правила. Але деякі цінності — наприклад, червона помада, — вічні. Візажистка Ната Стрільчук, негласно визнана королева червоної помади, розповідає про головні помилки в макіяжі, які можуть зіпсувати враження від найефектнішого образу.

Помилка №1. "Мені не личить червона помада"

Ця фраза вводить в оману. Я фанатка червоної помади й рекомендую її всім. Просто в кожного — свій відтінок червоного. З правильно обраним червоним можна йти в РАЦС — і зберігати йому вірність усе життя. Під час вибору відтінку не завадить погляд з боку, тому краще звернутися до професійного візажиста чи консультанта в крамниці.

Реклама
@natastrilchuk

Умовно червоний ділять на три категорії: холодні, теплі й нейтральні. Якщо сумніваєтеся у виборі, краще вибрати нейтральний відтінок: криваво-червоний, яскраво-червоний або кавуновий. Такі личать абсолютно всім.

Якщо в червоному є синюватий пігмент, який під час розтушовування робить його рожевим, — це холодний колір. До холодних належать всі ягідні відтінки: вишневий, журавлинний, малиновий, рубіновий, бордовий тощо.

Фото: архів Vogue

Трохи більше жовтого в червоному робить його теплим. До теплих відтінків належить червоне дерево, томат, чилі, мідь, гранат та інші.

Під час вибору відтінку важливо зважати на колір волосся й колір шкіри: наприклад, платиновим блондинкам з холодним кольором шкіри треба вибирати холодний червоний. Руденьким дівчатам підійде теплий відтінок.

Фото: Mary Brown

Не знаю жінки, якій би не личила червона помада. Це колекція архетипів, від Лоліти, яка вперше користується маминою червоною помадою в спробі знайти свою жіночність, до Мерилін Монро. Червона помада — це про самовідчуття жінки. Це і зброя, і беззахисність — транслятор будь-якого спектра жіночих емоцій.

Міф №2. Облиште пошуки свого відтінку, тому що універсального червоного немає

Нейтральні відтінки червоного личать абсолютно всім. Ідеальний приклад — рідка матова помада відтінку №01 Sephora, класичний криваво-червоний колір. Я використовую цю помаду понад 10 років, і не було жодної людини, якій би вона не личила.

Рідка матова помада Cream Lip Stain №01 Always Red, Sephora
Помилка №3. Не використовувати праймера

Під час нанесення помади краще використовувати праймер або червоний олівець точно в тон помаді, до того ж олівець має бути повністю перекритий помадою, щоб його не було видно. У цього правила єдиний виняток: ефект омбре. Тоді олівець для контуру беруть трохи темніший, а помаду — світлішу. Виходить ефект деграде — дуже об’ємних, гарних губ. Однак такий прийом працює, тільки якщо зроблений зі знанням справи. Коли просто не пощастило підібрати олівця в тон, то вийде просто невдалий макіяж.

Архів Vogue
Помилка №4. Використовувати олівець тілесного відтінку для контуру

Тілесний відтінок може робити контур брудним. Тому краще вибирати безбарвний праймер або рідку матову помаду. Вона застигає на губах і не потребує контуру.

Помилка №5. Наносити багато шарів рідкої помади

Якщо нашаровувати рідку матову помаду, то макіяж не будемо стійким і пересушуватиме губи. Бажано навчитися наносити помаду за один-два дотики. Тоді макіяж триматиметься довго.

Розгладжувальна рідка матова помада Intense Liquid Matte, Guerlain
Помилка №6. Збільшувати контур блискучими текстурами

Якщо ви використовуєте матову рідку помаду, то можна сміливо збільшувати губи по контуру — це не буде помітно. З атласними помадами або блискітками збільшення матиме вульгарний вигляд. До того ж лак і блиск — непрактичні, нестійкі, їх треба постійно поправляти й контролювати.

Архів Vogue
Помилка №7. Не фіксувати помади

Чудовий спосіб зафіксувати помаду для вечірки — це наситити губи пігментом, просякнути серветкою й зафіксувати пудрою. Цей прийом прекрасно працює для помад із сатиновим покриттям. Головне, наносити пудру не прямо на губи, а через тонкий шар серветки. Триматиметься довго.

Архів Vogue
Помилка №8. Використовувати тільки для вечірнього виходу

Найпростіший варіант — він же наймодніший: ефект зацілованих губ — коли помаду наносять пальцем, м’яко розбиваючи контур губ. Вигляд має природний і невимушений. Для такого макіяжу чудово згодяться тинти Chanel з їхнім оксамитовим фінішем. Вони створюють об’ємний м’який ефект, не потребують чіткості в нанесенні й дають можливість легко звикнути навіть до найяскравішого кольору.

Архів Vogue
Помилка №9. Не працювати над помилками

Якщо ви помилилися під час нанесення помади, треба не просто легенько поправити контур ватною паличкою, а й акуратно опрацювати цю зону консилером. Консилер — взагалі головний друг червоної помади. Якщо ви йдете на вечірку й берете із собою помаду, то не забудьте і його. Інакше буде неохайний вигляд: поправляючи губи, можна стерти все, що наносили до цього — тон, коректор, — і зона шкіри буде рожевою проти всього обличчя.

Архів Vogue
Помилка №10. Неохайність

Головна помилка — неохайність. Червона помада не прощає неточності або огріхів. Яскравий червоний акцент — додатковий аксесуар, тому тон має бути точним, ідеальним. Якщо на шкірі є почервоніння, їх важливо замаскувати, інакше помада не прикрасить, а додасть неохайного вигляду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.