До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дієта: схуднути на Олів'є

Олів'є Буркен – офіційний дієтолог Олімпійської спортивної конфедерації Швейцарії. З ним зустрілася Альона Пономаренко і з'ясувала, що, як і коли потрібно їсти, щоб схуднути.​

Оливье Буркен

Олив'є Буркен

Нещодавно знаменитий дієтолог приєдналася до команди п'ятизіркового швейцарського Beau-Rivage Palace в Лозанні, і тепер кожен гість готелю може отримати персональну програму харчування, розроблену лікарем.

<b>gallery-2034-5</b>

Коли починати худнути

Немає ніякого "гарного сезону". Ну, хіба що, влітку трохи простіше: апетит знижується сам по собі. Взимку – почуття голоду, навпаки, зростає. Але трюк в тому, що взимку можна заховати зайву вагу під одягом, а влітку ховатися нікуди. Та й ідея полягає в тому, щоб підтримувати ідеальну вагу постійно.

Вода

Щодо того, скільки і якої води потрібно пити, існує стільки теорій! Але моя думка незмінна: ви повинні просто пити – мінімум 2 літри води на добу. І постійно міняти воду, але не застрягати на якійсь певній марці – San-Pellegrino, Evian, Perrier. "Laurent-Perrier (шампанське – прим.ред.) час від часу теж не завадить", – сміється Олів'є.

Вода

Сніданок і вечеря

Сніданок – найважливіший прийом їжі протягом дня, до цього треба привчати і дітей. Правильний шлях набрати вагу – не снідати. Всупереч поширеній думці, вранці не варто вибирати вуглеводи: булочки, млинці і сирники з нутелою, – в надії на те, що за день можна легко витрачати калорії. Краще вибирати білкову їжу: їсти потім захочеться тільки на обід.

Вечеряти треба за 3 години до відходу до сну. В ідеалі – в 7-8 вечора.

Перекуси

Часті перекуси ведуть до набору ваги, – вважає лікар. Але є й корисна їжа, яка вгамує голод. Так, коли немає часу готувати їжу або йти до ресторану, можна з'їсти 100 г грибів, сирих печериць. Вони містять багато калію і дуже корисні. До того ж в них дуже мало калорій, але багато білка, який відмінно справляється з будь-яким апетитом.

Салат из Шампиньйонов

Холестерин

Одна причина підвищеного холестерину – зловживання кавою. Ще одна з парадоксальних причин – різке обмеження жирів при дієті. Жир повинен бути в організмі, інакше тіло почне виробляти так званий поганий холестерин.

А ось яйця рівень холестерину в крові не підвищують. Я щоранку з'їдаю 2 варені яйця, і ніяких проблем у мене немає. Головне, не з'їдати по 3-4 штуки перед сном.

Апетит

Якихось трав або спецій, що допомагають знизити апетит, не існує. Утамувати відчуття голоду надовго допомагає білкова їжа. Добре допомагає і біодобавка cпіруліна, яку я прописую своїм пацієнтам. Вона коштує чимало, але дешеві добавки – не приносять користі.

Алкоголь

Я ціную гарний алкоголь. Але в ньому стільки калорій! Якщо повністю його виключити, можна позбутися від безлічі зайвих калорій і кілограмів. Покращиться і шкіра.

Втім, один-два келихи сухого червоного вина (в ньому багато поліфенолів і антиоксидантів) корисні для серця. Келих – це 50 мл, ні краплею більше, – усміхається лікар.

Олія

На кожен день підійдуть оливкова, горіхова, лляна або рапсова олія. У них багато кислот Омега-3, що дуже важливі для тих, хто хоче бути в формі. Їхня місія – допомагати організму спалювати жир. Незаперечна їхня користь для серця, мозку і для всього організму. У багатьох людей аналізи показують недолік цих важливих кислот в організмі. Омега-3 міститься і в рибі, тому треба її їсти 3-4 рази на тиждень.

Денна норма олії – 2 столові ложки на день.

Оливковое масло

Вегетаріанство

Аналізи крові у вегетаріанців часто не такі гарні, як хотілося б: нерідко вони споживають більше цукру, ніж це потрібно. Та, на жаль, це не тільки фрукти.

Тофу – гарне джерело білка, але ж неможливо постійно їсти тільки його. Кіноа, сочевиця і боби – прекрасні, але протеїн, який в них міститься, за складом амінокислот відрізняється від того, що міститься в червоному м'ясі. Я дуже схвалюю песковегетаріанство, коли в меню значиться риба: вона дуже корисна.

Фізична активність

Ходіть і рухайтеся якомога більше. Навіть 30-40 хвилин прогулянки на день допомагають поліпшити фізичну форму. Ненавидите ходити – купіть собаку. Можна плавати в басейні, займатися на тренажерах, бігати підтюпцем, грати в теніс. Головне – присвячувати спорту не менше чотирьох годин на тиждень.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.