До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сироватки для вій, які рекомендують (і використовують) експерти

Деякі з найкращих сироваток для зростання вій 2022 року більше не потребують рецепту, а це означає, що для отримання рятівної формули часто не потрібно відвідувати дерматолога.

Реклама

У прагненні збагнути часто непомітну різницю в морі сучасних варіантів, ми залучили експертів, які пояснили той вибір продуктів, які вони насправді використовують, і інгредієнтів, що дійсно мають значення. "Сироватки для вій діють ефективно за умови, якщо їх правильно використовувати", — каже сертифікована дерматологиня Пурвіша Патель, засновниця Visha Skincare, яка рекомендує послідовне щоденне нанесення, наголошуючи, що "потрібен щонайменше місяць, щоб побачити результати". Насправді, це не миттєва ситуація задоволення (якщо ви не працюєте з сироваткою-праймером від Pacifica).

Для тих, хто хоче отримати надприродний і дійсно лікувальний ефект, доза простої касторової олії здатна творити дива. "Я роками використовував касторову олію для пацієнтів із синдромом сухого ока, щоб втамувати симптоми", — каже сертифікована офтальмологиня і засновниця Twenty/Twenty Beauty, докторка медичних наук Дайан Хілад-Камп. "Побачивши, як від такого лікування у багатьох із моїх підопічних вії з часом стають густішими та довшими, я вирішила зробити касторову олію зірковим інгредієнтом своєї сироватки". Лікарка зазначає, що спочатку важливо захистити основу вій. "Якщо корені ваших вій або брів мертві, немає жодного продукту, який міг би повернути їх до життя", — попереджає вона. "Певні засоби краси можуть вбити корені, тож я рекомендую уникати таких процедур, як підтягнення та нарощування вій". Натомість подумайте про зміцнення будівельних блоків здорового волосся добавками, що заповнюють прогалини в поживних речовинах, яких вам може не вистачати. "Нутрафол — це добавка, яка використовується для відновлення волосся на голові, а також може сприяти і зростанню вій", — каже дерматологиня Патель. Одна з причин, чому сироватки можуть бути корисними, звучить знайомо: зволоження. "Якщо ваші вії схильні до сухості та ламкості, це зволоження може запобігти цим неприємностям для здоровішого вигляду та швидшого зростання", — каже докторка Хілал-Кампо.

За словами сертифікованої дерматологині, докторки медичних наук Блер Мерфі-Роуз, ключові інгредієнти деяких сироваток для вій досі залишаються загадковими. "Так, певні засоби для вій містять рецептурний простагландин під назвою біматопрост, який, як відомо, стимулює зростання, хоча точний механізм остаточно не зрозумілий", — каже докторка Мерфі-Роуз. "Сироватки на основі простагландину, що продаються без рецепта, мають меншу його концентрацію — перевага використання сироватки на основі слабшого простагландину полягає в тому, що ризик побічних ефектів також менший". Хілал-Кампо рекомендує повністю уникати засобів з простагландином, які були предметом колективної дискусії цього року через їхні побічні ефекти — вони часто дають значні результати — але з ризиком. Докторка зазначає, що існує 20-відсоткова ймовірність того, що використання сироваток із простагландином може спричинити побічні ефекти. Цю речовину легко визначити у списку — шукайте інгредієнти, у яких є складова "прост", як-от "ізопропілклопростенат", — пояснює вона. —— Майте на увазі, що ризик побічних ефектів може бути вельми великий".

В цьому матеріалі наводимо 14 сироваток, які рекомендують експерти (і користувачі) задля підвищення потенціалу відновлення та зростання вій.

Сироватка для зміцнення брів і вій, Augustinus Bader

"Ця формула містить соняшникову олію, біотин, пантенол і касторову олію — всі інгредієнти сприяють відновленню волосся", — каже докторка Хілал-Кампо про нову сироватку для вій Augustinus Bader, яка до того ж може використовуватися як догляд за бровами. Під час 12-тижневого клінічного випробування осіб із чутливими шкірою та очима довжина вій у них збільшилася на 34 %, а виразність вій і брів – на 130 %. Крім фірмового комплексу бренду TFC8 (фактично їхньої версії концентрованого живлення для здорових клітин), він забезпечує дозу зволоження. "Гіалуронова кислота та алое допомагають сухим віям втягувати вологу", — зазначає Хілал-Кампо.

Augustinus Bader The Eyebrow & Lash Enhancing Serum
Augustinus Bader The Eyebrow & Lash Enhancing Serum

Сироватка Fluffy Brow + Lash Boost, Kosas GrowPotion

"Kosas використовує пантенол і амінокислоти з пшениці та сої, а також біотиноїл трипептид-1, інгредієнт, що допомагає запобігти випадінню волосся, одночасно стимулюючи зростання нового", — каже докторка Хілал-Кампо. "Він навіть містить екстракт конюшини, що, як було доведено, сприяє відновленню волосся у людей з алопецією. Мені також подобається зручний аплікатор — кінчик губки дозволяє справді цілеспрямовано наносити на особливо рідкісні ділянки". Після трьох місяців використання бренд ділиться тим, що експертне дослідження встановило: 97 % досліджуваних спостерігали помітне покращення довжини брів і об’єму вій, а 90 % погодилися, що це відновило надмірно вищипані брова.

Kosas GrowPotion Fluffy Brow + Lash Boosting Serum
Kosas GrowPotion Fluffy Brow + Lash Boosting Serum

Сироватка-концентрат для вій і брів Advanced Génifique Yeux Light-Pearl, Lancôme

Окрім антиоксидантних властивостей, вітамін Є у складі сироватки допомагає кондиціонувати вії. Подвійний концентрат Lancôme спирається на кофеїн, що зміцнює шкіру. Кофеїн звужує судини й допомагає впоратися з мікрозастійними явищами на шкірі навколо очей, підтягнути та зменшити тонкі зморшки та набряки.

Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye &
Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye &

Сироватка для вій і брів, Shiseido

"Активним інгредієнтом сироватки є аргінін – амінокислота, що необхідна для виробництва кератину та відповідає за здоров’я та міцність волосся", — говорить докторка Хілал-Кампо про рецепт Shiseido, який діє як на вії, так і на брови. Вітамін Є має додаткову перевагу: як антиоксидант він допомагає зменшити окислювальний стрес на волосяні фолікули, а також сприяє циркуляції крові.

Shiseido Full Lash &
Shiseido Full Lash &

Сироватка для вій, Vegamour

Сироватка для вій від Vegamour має чисту печатку Sephora та суміш схвалених офтальмологами інгредієнтів. Формула Vegamour містить пептиди, а також екстракт бобів мунг, багатий на селен", — розповідає Хілал-Кампо про "мінерал, який часто забувають, і який відіграє важливу роль у зростанні волосся".

Vegamour Gro Lash Serum
Vegamour Gro Lash Serum

Сироватка для вій і брів, Revitalash

RevitaLash ® Advanced Sensitive Eyelash Conditioner — це розроблена лікарями формула для покращення стану вій, створена спеціально для тих, хто має підвищену чутливість навколо очей.

Щоб захистити чутливі очі, в сироватці застосували технологію тимчасового вивільнення активних компонентів: потужні пептиди Myristoyl Pentapeptide-17 і рослинні компоненти "упаковані" в капсули, що повільно вивільняють зміст, не подразнюючи очі. Технологія має назву Revitasome та містить рослинну ліпосомальну систему доставки, розроблену для стабільного повільного вбирання інгредієнтів у волоски. Рисовий протеїн в складі збільшує об’єм вій, а алое вера – заспокоює.

Кондиціонер для вій для чутливих очей Advanced Sensitive, RevitaLash
Кондиціонер для вій для чутливих очей Advanced Sensitive, RevitaLash

Органічна сироватка для вій з касторовою олією, Sky Organics

"Рицинова олія може бути чудовим природним способом відростити ваші вії", — розповідає пластичний хірург Кевін Садаті. "Рицинова олія широко використовується і вважається безпечною альтернативою медичним активним речовинам, але, як і з будь-якими іншими продуктами, стежте, щоб вона не потрапляла вам в очі". Лікар також дає професійну пораду: "Оскільки це олія, її здебільшого небезпечно використовувати для нарощування вій".

Сироватка для вій і брів Moon Boost, Luna Nectar

Засновниця Luna Nectar Мія Фіона Кут створила свою чисту сироватку для вій кілька років тому після безпосереднього досвіду з іншими формулами. "Я вирішила створити натуральний засіб для зростання вій, коли побачила, як моя сестра страждає від алергії на сироватку для відновлення вій на хімічній основі. Я і сама, власне, боролася зі своєю алергією", — каже Кут. Щоб створити формулу без простагландину, вона поєднала аюрведичні та китайські трав’яні знання із сучасною наукою. Її канадський бренд також підтримує програми компенсації викидів вуглецю, переробки упаковки продуктів і висаджування дерев.

Luna Nectar Moon Boost Lash & Brow Enhancing Serum
Luna Nectar Moon Boost Lash & Brow Enhancing Serum

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.