До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краса рятує: як б’юті-бренди допомагають під час війни

Як б’юті-бренди допомагають під час війни та чому це важливо – згадуємо історію та сьогодення.

Перепрофілювання виробництва, підлаштування під потреби воєнного часу, запуск нових продуктів та зміна паковання, а також постійна підтримка нужденних – як б’юті-бренди допомагали впродовж Другої світової та як вони допомагають сьогодні?

Реклама

"Під час Другої світової війни Revlon зуміла отримати безліч державних замовлень на виробництво аптечних засобів швидкої допомоги та інших потрібних предметів, що означало: компанія могла й далі продавати косметику навіть у період дефіциту, – пише Ліза Елдрідж у книжці "Писана краса: Історія макіяжу". – У 1940-х компанія Revlon почала продавати помаду, що тон у тон збігалася з кольорами їхніх лаків для нігтів – геніальне рішення, яке більше ніж подвоїло щорічний прибуток. Невдовзі до асортименту додали рум’яна".

З початком Другої світової війни виробники косметики стали запевняти жінок, що зовнішня краса важлива, навіть більше, ніж до війни. Вони переконували, що збереження життєрадісного та гарного обличчя – патріотичний обов’язок будь-якої жінки. Отже, Друга світова не змусила жінок відмовитися від ритуалів краси та майже ніяк не позначилася на популярності їхніх улюблених рум’ян і пудр.

"Краса має величезний вплив на самооцінку, настрій і самопочуття, – каже голова б’юті-контенту Farfetch Софія Панич в інтервю vogue.ua. – Упродовж своєї кар’єри я співпрацювала з благодійними організаціями, які надають б’юті-поради та косметичні засоби жінкам з раком молочної залози, жінкам, які пережили домашнє насилля, і притулкам для молоді ЛГБТК+, та писала про них. Я на власні очі бачила, як люди почувалися впевненіше після того, як зробили зачіску та макіяж, або після отримання пакунку засобів, і як ця впевненість добре впливала на їхній настрій, а в деяких випадках – навіть на їхнє життя".

Як реагує на війну б’юті-ринок України?

Alfa Development (HydroРeptide / Comfort Zone / SoSkin)

Компанія Alfa Development, дистриб’ютор брендів HydroРeptide, Comfort Zone, SoSkin доєдналася до боротьби на всіх фронтах. Директор вступив до територіальної оборони Києва та з перших днів вторгнення окупантів чергував на блокпостах, рив окопи й захищав населення. Бухгалтерія працювала на волонтерському складі, маркетологи шили сітки, інженери – долучилися до IT-війська України, лікарі-тренери та менеджери в роботі з клієнтами стали волонтерами.

Амбасадорка HydroРeptide Даша Астафєвадопомагає у волонтерських центрах, готує їжу для захисників (інтерв’ю з Дашею можна прочитати тут).

Крім того, ALFA-команда:

  • Поновила роботу та надсилає замовлення, підтримуючи економіку країни;
  • Активно допомагає волонтерським організаціям по всій Україні;
  • Регулярно спрямовує кошти на потреби ЗСУ, волонтерських організацій та нужденних (як компанія, так і працівники індивідуально). Лише в березні компанія перерахувала на потреби ЗСУ 404 000 грн.

Piel Cosmetics

Український бренд косметики Piel Cosmetics і далі працює та віддає 35% від продажу на допомогу. В перші дні бренд віддав усі запаси антисептиків. Це понад 4000 шт. вартістю 250 тис. гривень. "Наш комірник навіть під час найгарячіших днів у Києві їздив на роботу, розвозив антисептики, пакував і надсилав посилки", – у своєму дописі каже засновник компанії.

Piel Cosmetics робить не лише донейшени на ЗСУ, а й адресно допомагає переселенцям, волонтерам, пацієнтам Охматдиту, ТрО, батальйону "Азов". Закуповує дрони, турнікети, тепловізори, розвантаження, паливо, автомобілі, обладнання для захисників на передовій.

Amway

Ще в березні компанія Amway призупинила операційну діяльність у росії та припинила імпорт продукції. Головний офіс Amway підтримує працівників, які виїхали з території України або залишилися в країні в пошуках безпечного місця чи перебувають в укриттях. Команда Amway Україна надає гуманітарну допомогу, надсилаючи продукцію (харчі та напої, засоби особистої гігієни, вітаміни й дієтичні домішки для дітей і дорослих) лікарням, дитячим будинкам, волонтерським організаціям.

Maria Galland Paris

Європейський офіс Maria Galland Paris у Європі ще в перші дні війни відкрив благодійний рахунок і зібрав чималу суму в 55 000 євро на користь благодійних організацій, що допомагають нужденним людям в Україні.

Також Maria Galland Paris разом з усіма компаніями Klosterfrau Healthcare Group передали велику кількість ліків і медичних засобів безпосередньо організаціям, які надають допомогу Україні. Особливо високий рівень особистої самовідданості продемонструвала польська команда Maria Galland Paris.

Генеральна директорка компанії пані Хангартер закликала міжнародну команду Maria Galland Paris долучатися до волонтерських рухів та благодійних товариств, сортувати одяг, їжу, ліки й завантажувати гуманітарні машини, що прямують до України. "We stand with Ukraine! Stay Strong! We stand with you, we are all Ukraine today!" – СЕО Maria Galland Paris.

Medik8

З перших днів війни компанія Starlit Group підтримує українських захисників та волонтерів – людей, завдяки яким ми зустрічаємо кожен новий ранок живими. Компанія й далі працює, щоб підтримувати партнерів, економіку та власну команду. Частину з отриманих від продажу коштів вона передає благодійним організаціям, які допомагають постраждалим через війну українцям, а також фонду, що опікується жінками з раком молочної залози.

Більшість брендів, які компанія представляє в Україні, сповідує принципи чистої краси, протидіє жорстокості та піклується про планету, тож екоініціативи й допомога вразливим категоріям суспільства ("А в умовах війни вразливими стали всі ми", – кажуть в компанії) — невіддільна частина професійної діяльності Starlit.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.