До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знаменитий стиліст зачісок Жак Дессанж пішов з життя

Сумні новини з Франції: помер Жак Дессанж, одна з легендарних фігур у перукарському мистецтві. Він створив зачіски garcon і бабета, мелірування і недбалу техніку стрижки Coiffé-Décoiffé.

Жак Дессанж

Дессанжу належить безліч стилістичних інновацій: він винайшов власну техніку випрямлення волосся, зробив популярною стрижку garcon ("під хлопчика"), створив техніку мелірування і стиль Coiffé-Décoiffé. Такий напрям стрижок розпочав так звану французьку перукарську традицію. На відміну від британської, де воліють геометричні форми і чіткі зрізи, французька техніка передбачає легкі повітряні зрізи, в результаті чого стрижка лягає природно – і створює ілюзію того самого недбалого паризького шику.

Реклама
Одрі Гепберн

У числі клієнтів Жака Дессанжа були діви 50-х: від Одрі Гепберн і Джин Сіберг до Джейн Фонди і Бріжит Бардо. Зачіска, яку маестро створив для ролі останньої ("Бабетта йде на війну"), стала всесвітньо популярною.

Джин Сіберг

Цього року месьє Дессанжу виповнилося б 94 роки. Рене Дессанж з дитинства допомагав батькові в маленькій сімейній перукарні, а в 19 років вирушив завойовувати Париж. Вже через чотири роки він влаштувався перукарем в ательє Крістіана Діора. А в 28 – відкрив свій перший салон краси в Парижі. Жак Дессанж показав не лише перукарський, а й підприємницький хист: сьогодні мережа Jacques Dessanges відчинила двері близько 1700 салонів по всьому світу. Три з них працює в Україні. Існує також школа навчання для перукарів, де професіонали можуть підвищити кваліфікацію. Мережа салонів Jacques Dessange активно співпрацює з Каннським кінофестивалем з 1979 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.