До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зберегти почуття і сім’ю під час розлуки

Кохання підтримує в складних ситуаціях, надає сили для турботи про близьких, а також дає відчуття стабільності під час війни. Проте й саме кохання потребує підтримки — особливо в момент вимушеної розлуки. Експерти Інституту когнітивного моделювання та онлайн-платформи "Розкажи мені" відповіли, як зберегти почуття. Vogue.ua публікує поради психологів.

Telegram-канал "Психологічна підтримка"

Труднощі можуть виникнути через те, що в період сильного стресу почуття більше не на першому місці, вони почекають. Здається, що зараз важливіше воювати, волонтерити, "бути корисним" іншим, працювати, налагоджувати побут на новому місці тощо.

Реклама

Протидіяти відчуттю спустошення може усвідомлення, наскільки партнери важливі одне для одного. Треба використовувати в спілкуванні зі своїм партнером "свої" слова та прізвиська, які здатні нагадати теплі моменти спільного життя. Також створіть особливий ритуал розмов: розповідайте одне одному подробиці щоденних справ, діліться успіхами й досягненнями, говоріть і пишіть про власні почуття.

Не забувайте слухати партнера та спокійно реагувати на його емоційні сплески. Діліться мріями про спільні плани після перемоги. Сприймайте вимушену розлуку як привід посумувати, адже головне — це довіра між партнерами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.