До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Варшава: гід по місцях краси від б'юті-директора Vogue Poland

Спа поруч з королівським палацом, масаж обличчя в аеропорту і екстракт чорної ріпи для росту волосся. Б'юті-директор Vogue Poland, Катаржина Стражевич, розповідає Vogue.ua про найкрасивіші і таємні місця Варшави.

Катаржина Стражевич, Vogue.pl

"Ви не повірите, скільки прекрасних б'юті-засобів і місць для відвідування є в околицях Варшави та інших міст. І скільки б'юті-сувенірів треба привезти з Польщі", – говорить Кася. Одразу зрозуміло: людина розбирається в темі.

Про польські б'юті-тренди

Є тенденції, які мене трохи дивують. Наприклад, ми одержимі гель-лаком, тому що він міцний і добре тримається, але носити його три тижні поспіль – хіба це не дивно? Я, наприклад, люблю гратись з відтінками.

Реклама
Inglot Pro Studio, Варшава

У польського бренду Inglot – винятковий асортимент покриттів для нігтів різної текстури. Я обожнюю їх серію дихаючих емалей О2М – там широкий вибір відтінків, а підібрати колір в дусі останніх трендів взагалі не проблема.

O2M Breathable Nail Enamel, Inglot

Найкращий спосіб привести в порядок нігті після зняття гель-лаку (та й в будь-якому іншому випадку), – це Eveline Cosmetics Therapy Total Action Nail Conditioner 8 в 1. Це найпопулярніший кондиціонер для нігтів в Польщі, і на те є причина: він коштує трохи менше 2 євро, зміцнює нігті і змушує їх рости, додає нігтям здорового свіжого вигляду. Мені дуже подобається.

Therapy Total Action Nail Conditioner 8 in 1, Eveline Cosmetics

Середньостатистична польська жінка перебуває у вічному пошуку засобів і методів зробити волосся більш густим і блискучим. Справа в тому, що у більшості польок (але не в мене) світле і досить тонке волосся – від укладки, як правило, до кінця дня сліду не залишається. І тут працює трюк: сухий шампунь – замість спрею для волосся. Ми любимо натуральну косметику, і легендарний шампунь для зміцнення тонкого волосся з формулою, основаною на екстракті чорної ріпи (ми називаємо її чорною редькою) – відмінне рішення. Ми віримо (як наші мами і їх мами), що цей інгредієнт покращує об'єм і природний блиск. З цієї причини Joanna's Black Radish Shampoo дуже популярний.

Шампунь Black Radish, Joanna

Молодий польський бренд Yope запевняє, що 92% інгредієнтів, які вони використовують, натуральні і схильні до мінімальної обробки, але це не єдина причина, чому ми їх любимо.

Шампунь з вівсяним молочком, Yope

Рідке мило, креми для рук, навіть засоби для очищення підлоги, і недавно випущена лінія шампунів і кондиціонерів – всі вони без винятку божественно пахнуть: наприклад, гвоздикою, бамбуком або юньнаньським чаєм. Косметика Yope всюди: в модних ресторанах, клубах, SPA і будинках моїх друзів, у них така гарна упаковка!

Гель для душу, Yope

Що стосується макіяжу, ми віддаємо перевагу традиційній глянцеві помаді, в основному червоного і рожевого відтінків. Мені особливо подобаються помади від AA Oceanic. 38 років тому, коли алергія ще не мала масштабів епідемії, марка почала випускати догляд для чутливої шкіри, а рік тому запустила лінію макіяжу, і це здорово.

Помада AA Oceanic

Про СПА

У Clarins Beauty Spa почуваєшся як вдома. Їх процедури – мікс інноваційних технологій і "вічних" методів, а для епіляції кращого місця не знайти. За два кроки – королівський сад Lazienki Royal Garden and Palace, тому догляд легко поєднувати з прогулянкою і оглядом визначних пам'яток.

Clarins Beauty Spahttps://clarinsbeautyspa.pl/en/

Якщо є натхнення і засоби, то можна відвідати розкішний спа в Raffles Europejski Hotel. Тут використовують косметику Aromatherapy Associate і Sisley, пропонують індивідуальні процедури для обличчя і тіла. У них приголомшливі інтер'єри і професійна команда.

Raffles Spahttps://www.raffles.com/warsaw/spa/

Раз вже ви туди потрапили, то буде непогано взяти екскурсію по Hotel Europejski зі 160-річною історією і його дивовижною колекцією сучасного мистецтва – консьєрж готелю буде в захваті.

Raffles Spahttps://www.raffles.com/warsaw/spa/

Ще одне відмінне місце для догляду за обличчям і тілом – GaliLu. Їх ручний масаж – це щось. Тут також роблять процедури із засобами угорського косметичного бренду Omorovicza, який я обожнюю, тому що його продукти – суперзволожувальні, суперцілющі і неймовірно поживні.

GaliLuhttp://www.gabinety.galilu.pl/

GaliLu – це назва ще двох б'юті-точок Варшави: мультибрендовий бутік нішевої парфумерії, де можна знайти аромати Frederic Malle, Byredo і Diptyque, і магазин косметики, де продається, наприклад, знаменита марка Aesop. Обслуговування бездоганне: тут можуть розповісти захопливу історію про кожен продукт.

GaliLuhttps://www.galilu.pl/en/

На ледачий, розслаблений вікенд я б радила втекти в простір Hotel La Regina в самому центрі Старого міста. Тут є басейн, сауна, тренажерний зал і процедурні кабінети, де працюють на косметиці французького бренду Ella Baché.

La Reginawww.mamaisonleregina.com/spa/

Кілька місяців назад Chanel Fragrance & Beauty Boutique гордо відкрив свій перший бутік в Польщі. Я можу купити тут творіння з лінії Les Exclusifs de Chanel, знамениті новинки цього літа Les Eaux de Chanel, лімітовані засоби і класику на кшталт Chanel №5.

Chanel Warsaw Fragrance & Beauty Boutique, Galeria Mokotów, ул Wołoska 12

У Варшаві можна отримати косметологічний догляд навіть в аеропорту ім.Фредеріка Шопена. LOT Business Lounge пропонує 20-хвилинні процедури для обличчя і масаж на косметиці Yonelle. Така процедура доступна всім пасажирам бізнес-класу і членам програми лояльності.

Б'юті-кабіна Yonelle у варшавському аеропортуhttps://yonelle.pl/
Про стилістів і майстрів

Знаменитості люблять Лукаша Мазолевскі і його салон TEN (в перекладі з польської – "цей"). І справді одне з наймодніших місць. Моє особисте відкриття – Тимотеуш Пента, перукар, який разом з дружиною створив чимало привабливих майданчиків по догляду за волоссям у Варшаві і Кракові. Його майстерність підтримана широким вибором продуктів для волосся від таких брендів, як Wella або Kevin Murphy. Ще я підозрюю, що всіх перукарів в Hairmate обирають так само і з фізичною привабливістю.

Тимотеуш Пентаwww.hairmate.pl
Салон Hairmatehttps://hairmate.pl/

13 років тому Маржена Канцлерська відкрила свій перший спа-салон Nail Spa в Варшаві. Сьогодні у неї їх чотири. Моє улюблене місце називається Mr and Mrs Spa. На манікюр і педикюр я ходжу до Агнешки Петшак, яка використовує косметику Gehwoll. Мені подобається читати модні журнали і пити смачний чай в цьому затишному інтер'єрі, який створює враження, ніби я перебуваю посеред тропічного лісу.

MR & MRS SPAhttp://mrandmrsspa.pl/

Доктор Джоанна Кушілл-Дзюрда і її Medestetis в Варшаві і Кракові – це, безумовно, головні місця, коли треба "поліпшити все". Тут виконують різні процедури: від полірування старих шрамів до уколів краси, мезотерапії і плазмоліфтингу.

Medestetis у Варшаві
https://www.medestetis.pl/
Про польські б'юті-засоби

Як постійний користувач традиційного марокканського мила Beldi, я з подивом виявила, що можу купити його за скромною ціною у польського бренду L'Orient, який продає східну косметику, так само доступну в Інтернеті.

L'Orient – Savon Noir Beldi
www.mydlarniaufranciszka.pl

Тканинні маски нового бренду Pibu – моя щоденна історія. У їх складі – інгредієнти, які діють негайно: освітлюють, роблять шкіру гладкою, зволоженою і вирівнюють тон. Я також ціную дизайн продукту – він дуже милий!

Тканинна маска PIBUhttps://pibubeauty.com/gb/

Один з моїх улюблених б'юті-аксесуарів – Glov. Сім років тому у двох друзів-поляків з'явилася революційна ідея створити рукавичку для зняття макіяжу. Зроблена з мікроволокна, вона видаляє макіяж, як магніт, так що з нею мені не потрібна ніяка косметика. Її мікроволокно в сто разів тонше людської волосини і має форму зірочки, щоб захоплювати і видаляти забруднення. Рукавичка залишає шкіру чистою і сяючою, а також відмінна для подорожей. Ідеально, адже я завжди в дорозі.

Glovhttps://glov.eu

На моєму столі завжди рожева вода від Ministerstwo Dobrego Mydła (смішна назва "Міністерство Гарного Мила", правда?). Я пробувала багато інших, але тільки ця відповідає всім описам на упаковці: пахне, як справжня троянда, дає відчуття літнього дощу на шкірі і не псує макіяж, а робить його тільки кращим. Як тільки спробуєте її, то станете фанатом навіки.

Міст-спрей, Ministerstwo Dobrego Mydławww.ministerstwodobregomydla.pl/hydrolat-roza

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.