До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні майже легалізували медичний канабіс

В Україні майже легалізували медичний канабіс: Кабмін схвалив відповідний законопроєкт, що розширить доступ до препаратів медичного канабісу для лікування низки хвороб. МОЗ розраховує, що Верховна Рада України підтримає законопроєкт.

Медичний канабіс, що полегшує стан дітей з епілепсією, людей, які мають онкологічні захворювання, астму, хворобу Паркінсона, псоріаз, ПТСР, депресію, ниркову недостатність тощо, дозволено використовувати в багатьох країнах: від Канади до Австралії, а також у переважній більшості штатів США. В Україні до недавнього часу канабіс належав до нелегальних наркотичних засобів.

Реклама
Канабідіол — екстракт з конопель, який підтримує, оздоровлює, відновлює. А тетрагідроканабінол з марихуани впливає на психіку й маскує симптоми

Треба зазначити, що між медичним канабісом і тим канабісом, навколо якого закручений сюжет у "Джентельменах" Гая Річі, – велика різниця. Тетрагідроканабінол викликає змінений стан свідомості, а канабідіол має знеболювальний та заспокійливий ефект.

"Канабідіол — це природний рослинний екстракт, – пояснює спікерка бренду GlyMed Plus, дерматологиня-косметологиня Ганна Богачова. – У косметиці й ліках його маркують як CBD: він не впливає на психіку людини, але знімає свербіж і біль, омолоджує й оздоровлює шкіру. Канабідіол є не тільки в коноплях, а й інших рослинах — в алое, какао, чорному перці, проте в б’юті-індустрії застосовують саме коноплі: там вища кількість канабіноїдів.

Рослини синтезують канабіноїди так само, як і наше тіло; вони дуже подібні до власних канабіноїдів людини й прекрасно сприймаються, особливо шкірою. І хоча це рослини одного сімейства Cannabis Sativa, їхній вплив та активні інгредієнти — абсолютно різні".

Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Цей законопроєкт розширить доступ пацієнтів до потрібного лікування низки хвороб, зокрема онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни.

Прийняття законопроєкту дасть змогу надалі імплементувати найкращий досвід у сфері регулювання обігу препаратів на основі канабісу. Документом передбачено встановлення жорсткого контролю над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів, зокрема:

  • ліцензування господарської діяльності з культивування сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей;
  • отримання дозволу на культивування сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних, промислових цілей, використання в науковій та науково-технічній діяльності;
  • простеження обігу сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей, продуктів їхнього перероблення чи вироблених (виготовлених) з них лікарських засобів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.