До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці б’юті-образів принцеси Діани від її візажистки Мері Грінвелл

Той, хто подивився 4 сезон серіалу "Корона", напевно вкотре захопився фантастичною красою принцеси Діани. Час почути реальну історію, що стоїть за нею, з вуст подруги Леді Ді та легендарної візажистки Мері Грінвелл.

Текст: Tish Weinstock

Реклама

Принцеса Діана любила макіяж. Червона доріжка чи невимушений обід, вона завжди хотіла мати якнайкращий вигляд. І завдяки подрузі й знаменитій британській візажистці Мері Грінвелл у неї виходило.

"Вона носила макіяж просто блискуче, — розповідає Грінвелл, яка працювала з усіма зірками, від Кейт Бланшетт і Лілі Джеймс до Меган Маркл. — Мені подобалося підкреслювати її вроду". Краса Діани, її блискучі блакитні очі й бездоганна шкіра знову опинилася в центрі уваги завдяки виходу четвертого сезону серіалу "Корона" на Netflix, що відродив діаноманію, яка спалахнула після трагічної смерті принцеси в 1997.

Але, звісно, ніхто не зобов’язаний вірити всьому, що бачить, тому ми зустрілися з Мері Грінвелл, щоб зрозуміти реальну історію відносин Діани з макіяжем, а також дізнатися, якою вона була і як вписалася б у сучасний б’юті-ландшафт.

Розкажіть про власний підхід до макіяжу за часів роботи з принцесою Діаною.

Під час роботи з принцесою творчий процес був таким же, як ніби я робила макіяж будь-якій іншій людині. Вона була однією з найбільших знаменитостей, з якими я коли-небудь працювала, а з особистостями такого масштабу підхід полягає в тому, щоб дозволити їм почуватися приємно та вільно. Важливо розуміти, що людина має яскраву індивідуальність — і завжди брати її до уваги.

Що Ви хотіли передати кожним образом? Потрібно було просто підкреслити природну красу принцеси чи підготувати її до конкретної події?

І те й інше. Якщо вона збиралася на червону доріжку, то, звісно, я на це зважала. Якщо це був обід, образ був набагато м’якшим. Все залежало від того, куди вона йшла, і в що була вдягнена. Я завжди підходила до макіяжу по-новому. Мені подобалося підкреслювати її красу, надаючи їй розкішного вигляду на червоній доріжці, а потім — розслабленого (і відчуття себе) в решту часу. Вона вміла носити макіяж.

Ви зважали на те, яким образ потім буде на світлинах у пресі?

Ні, я завжди знала, що на фото вона матиме приголомшливий вигляд.

Якими були Ваші найулюбленіші б’юті-засоби на той час?

"Це було 20 років тому, тож багато які з цих продуктів більше не випускають. Але вона завжди мала прекрасний вигляд з м’яким макіяжем губ, а не яскраво-червоним. Час від часу вона носила червону помаду — і мала приголомшливий вигляд, — але приглушені ягідні відтінки дуже їй личили. У неї були чудові очі, які можна було підкреслити, і приголомшлива шкіра. Я просто розкривала її риси, як могла. Для вечірніх виходів ми використовували більше косметики, вдень — менше. Мої улюблені відтінки в макіяжі, які актуальні й сьогодні, — ті, що дають гру світла й тіні: сіро-коричневий, коричневий, темно-коричневий, кремовий — всі природні кольори, властиві шкірі.

Принцеса Діана цікавилася темою б’юті?

Так, їй це подобалося. Вона була дуже цілісною. Дуже добре доглядала за собою. Була, що називається, 11self-aware, але недаремно, з турботою про себе й людей, що її оточували.

Згадайте Ваші найулюбленіші образи для Діани?

Коли вона вдягла мстиву сукню в галерею Serpentine (1994). Або образ для Met Ball у Нью-Йорку в 1996. Але знаєте, я стільки разів робила їй макіяж для різних подій, і вона завжди мала чудовий вигляд. Та в цьому не було нічого особливого, це було все одно, що допомогти найкращій подрузі перед виходом мати якнайкращий вигляд, ось і все. Тоді вона ще не була іконою.

Як би Ви описали Діану?

Вона була вродливою, доброю, милою. Неймовірно щедрою і турботливою. Вона була першою, хто публічно обійняв людину зі СНІДом, — і це змінило світ. Я ніколи не забуду, як була поруч, — це честь для мене. Діана була жінкою з яскравою індивідуальністю; завжди розуміла, який хоче мати вигляд, а тому знала, які зусилля треба докласти перед виходом. Вона була джерелом натхнення для багатьох, як кінозірка.

Як принцеса Діана вписалася б в індустрію краси сьогодні?

Вона була б однією з найгламурніших і найблискучіших особистостей.

Як, на Вашу думку, змінилася індустрія краси після її смерті?

Понад усе індустрію краси змінив Instagram. Він перевернув усе з ніг на голову й породив безліч відомих художників макіяжу. Тепер можна зайти на YouTube і відкрити для себе чимало різних способів фарбуватися. Індустрія перетворилася повністю. Тільки подумайте про всі нові відтінки, текстури, про появу макіяжу для темної шкіри — це ж чудово.

Чи змінив Instagram Вашу власну естетику?

Ні, я ж давно в професії. Людям або подобається те, що я роблю, або ні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.