До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оксана Левченя – про свої секрети краси

Лікар, художниця, власниця майстерні OLK manufactory, Оксана Левченя, розповідає про правила краси і філософію догляду за собою. Спойлер: буде багато несподіваного.

Оксана Левченя
Про зовнішність і спадковість

Я не вважаю свою зовнішність особливою, але думаю, що фізична форма будь-якої людини – це плід способу життя її та батьків. "Генетичний джек-пот" можна побити епігенетичним. Це означає, що звички, спосіб харчування, рівень емоційного і фізичного навантаження часто є важливішим, ніж генетичні особливості організму. Мій спосіб жити – це більше думати про справу, ніж про їжу.

Реклама

Поради, як жити довго і щасливо, можуть давати тільки вчені чи люди, які дожили до старості, які зуміли зберегти здоров'я та інтелект. Якщо уявити життєвий цикл як марафон, то перемагає в ньому той, хто прийшов до фінішу останнім. Мій спосіб боротися з капризами організму – не шкодувати сил і працювати. У кожного свій вибір: побут або тренування в залі, фізична праця або танці – неважливо, головне, щоб був кураж і рух. Людина пристосована до роботи, спорту та стресових ситуацій і, зовсім, не пристосована до лінивства і бездіяльності. Гіподинамія і бездіяльність – значно більший стрес, ніж нервові навантаження і праця. Я швидко відновлююся після роботи і ледь не хворію від неробства. Фізичне навантаження у відповідь на стрес – це шлях до здоров'я.

Про б'юті-помічників

Окремих людей, які б допомагали мені вдосконалювати зовнішність, – лікарів, косметологів, дієтологів, масажистів, тренерів і т.д. у мене немає. Але якщо треба, я порекомендую колег. Наприклад, Тетяну Борчілашвілі. Головна, єдина і незмінна процедура – один нічний крем на ранок і вечір після очищення шкіри міцелярною водою. Я ніколи, ні при яких обставинах, не забуваю вмитися. Дуже рекомендую фізичні вправи для м'язів обличчя. Мімічні м'язи створюють каркас (це єдине, що може протидіяти гравітації), а фізичне навантаження сприяє синтезу еластину і колагену.

Про тренування

Найкраща косметика – легка атлетика. Я адепт і вічний фанат останньої. Коли фізичної роботи мало, бігаю регулярно, коли багато – два-три рази на тиждень. Лінуюся, як всі нормальні люди, і тоді періоди без спорту можуть тривати місяць.

Для витонченої фігури хороші біг, танці, ходьба – будь-який спорт. Головне, змусити організм виплеснути дофамін і ендорфіни. Мені для цього потрібно 30 хвилин бігу.

Оксана Левченя
Про харчування

У мене є син, і не готувати я не можу. Хоча себе можу нагодувати швидко – і без гарячого. Практикую інтуїтивне харчування (це коли їси те, що викликає апетит, і коли є відчуття голоду), намагаюся прислухатися до організму, не перевантажувати його м'ясом. Я не їм червоне м'ясо з 14-ти років і вважаю, що після 25 слід обмежувати кількість тваринних білків в раціоні. Рекомендую послухати лекцію професора патофізіології Віктора Євгеновича Досенка на цю тему. Не люблю складні салати, але люблю зелень і руколу, яблука, овочі, яйця, горіхи. Їм швидко і в разі потреби, в ресторани майже не ходжу. Помітила, що якщо не встигаю поїсти – відновлюю жирові депо обжерливістю.

Я вважаю, що треба їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти. Добре дотримуватися паузи в 4 години, не їсти розігріте, вживати побільше простої їжї – чим простішу, тим краще. Я п'ю багато чаю. Додаю туди куркуму або спеції. Вибудувати свою схему харчування мені допоміг курс нутріціології в медінституті. Тим, хто не хоче копати так глибоко, можуть допомогти фахівці з правильного харчування.

Про б'юті-правила

У спадщину мені дісталися прості правила: вмиватися вранці і ввечері, не шкодувати шкіру і розтирати її, спати і не лінуватися.

Замість сонцезахисного я користуюся тональним засобом. Якщо треба приховати втому – приховую :) Якщо не треба – ходжу без косметики.

Щоб легше перенести переліт, я достатньо, але не без бажання п'ю воду. Щоб відновитися, я довіряю сну, прогулянкам, бігу, свіжому повітрі і веселощам. У спа не ходжу; два рази в житті робила LPG для тіла.

Оксана Левченя
Про улюблені б'юті-засоби

Мій улюблений засіб – крем Bio-Performance Super Restoring Cream, Shiseido.

Bio-Performance Super Restoring Cream, Shiseido

У парфумерії аскетична: користуюся одними парфумами – Wonderwood Comme Des Garcons. Б'юті-шопінгом не займаюся – просто не знаю, що це.

Wonderwood, Comme Des Garcons
Про догляд за волоссям

Не можу без маски Kérastase Nutritive Masquintense. Фарбую волосся у Світлани в G.Bar, стрижку довіряю будь-якому майстрові в Erteqoob.

Про косметологічні процедури

Я вважаю, що косметологічні процедури – марна трата часу і коштів. На пацієнтах, втім, бачу прекрасний результат від гіалуронових препаратів і плазмоліфтінга. Хоча сама ними не користуюся.

Про книги і серіали

З прочитаних останнім часом мене найбільше вразили спеціалізовані видання: Prescription for Nutritional Healing і Medical Physiology Борона і Боулпера.

<b>книги которые читает Левченя</b>

Що стосується серіалів, то мої улюблені – перший сезон True Detective і "Силіконова долина".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.