До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мілан: гід краси від байєра Марії Даренкової

Мілан – чудовий пункт призначення як для завзятих модників, так і любителів подорожей. У розпал Міланського тижня моди модель і байєр Марія Даренкова поділилася з Vogue.ua місцями краси міста, в яких можна прекрасно провести час, а ще запастися сувенірами до наступного Тижня моди.

Марія Даренкова
Про головні тренди краси

Тенденції в Мілані змінюються згідно з графіком Тижнів моди, власне, до наступних показів ми за цими трендами і живемо. Тут часто можна зустріти на вулиці моделей ще в макіяжі з подіуму, блогерів, які поспішають на наступний показ, презентацію або коктейль, байєрів на перерві між шоу-румами. Всі вони показують нам, що буде модно через сезон, але найхитріші тут же готові застосувати ці приклади зараз, без зволікання. І, як правило, якщо купити образ з показу неможливо (за винятком випадків, коли це концепт 'see now – buy now'), то поміняти зачіску або застосувати новомодну тенденцію в макіяжі – легко. Тим більше, що моделі у своїх роликах на Youtube тут же діляться таємницями візажистів, які робили їм макіяж для шоу.

Реклама

Зараз у моді – рум'яні щічки, пухнасті, неслухняні брови і ніжні коралові або коричневі губи. Як вчать моделі, використовуємо помаду або тіні в ролі рум'ян на яблучках щік, фіксуємо брови воском або сухим милом для брів і контурним олівцем малюємо форму губ.

Марія Даренкова

Італійки дуже люблять підводки і олівці, використовують їх, як мені здається, незалежно від віку і типу заходу. Вони практично завжди підкреслюють нижню повіку, що збіглося з трендом цієї зими, який, ймовірно, перейде в літо. Рожеві тіні, блискітки і глітер – також безумовний тренд. Це складно зустріти в повсякденному житті, але на будь-якій вечірці завжди знайдеться любителька блискіток і рідкого хайлайтера.

Prada

У моді також гривка і коротке волосся. Ефект мокрого волосся був одним з головних під час Тижня моди, але моєму волоссю він категорично протипоказаний. До того ж його досить непросто отримати і рідко вдається красиво і доступно для розуміння оточення.

Akris

Блискітки і лелітки на очах – не зовсім моя тема, бо я не користуюся тінями: мені здається, вони мені не личать. Зате коричневі губи дуже подобаються; я полюбляю розтушовувати коричневий олівець кінчиком пальця, а блиски і помади майже ніколи не використовую.

Про догляд італійок

Італія в принципі не одержима доглядом. Всі ми знаємо, як вони всі люблять полежати на сонечку, намащені олією для засмаги. Для них не існує ні заборонених годин з 12:00 до 16:00, ні обов'язкових панамок для дітей, як було у нас в дитинстві. І коли потрапляєш на пляж Форте деї Мармі або Сардинії, то забуваєш про всі правила і слухняно рухаєш лежак за сонцем разом з іншими італійцями. Ботокс – не дуже популярна процедура, часто вважається, що його треба застосовувати після 40.

Про спа

У Palazzo Parigi можна позайматися пілатесом, полежати в хамамі з рожевого мармуру або вибрати один з варіантів масажу, яких тут мільйон.

Palazzo Parigi

Якщо ж ви багато подорожуєте, тільки зійшли з літака і у вас попереду ще довгий інтенсивний робочий тиждень, то вам обов'язково треба потрапити на процедуру Jet lag у спа-готелі Armani. Тут же можна зробити і манікюр.

Спа-готель Armani

Якщо ж ви хочете поєднати спа-процедури з корисним заняттям спортом, то вам у Ceresio.

Ceresio

Єдине, що тут ви навряд чи зможете насолодитися тихим спокоєм спортзалу, як в Palazzo Parigi, тут можна зустріти багатьох з модної вечірки, які прийшли сюди перед аперитивом біля басейну.

Про косметику

На мій погляд, найкращі тональні засоби і консилери – у Giorgio Armani. Косметику цього бренду можна придбати в Rinascento, Sephora (яких у місті – мільйон) і в монобрендовому магазині Giorgio Armani на via Manzoni 31. Найкращі олівці для брів, губ, рум'яна, помади –Tom Ford. Їх можна знайти в тих же місцях і в бутіку на via Pietro Verri 3.

Якщо ніхто з друзів не летить в Америку, то за пастою Rembrand і Crest я йду в Mazollari на San Babila. Крім паст, пензликів, зволожувальних шкарпеток для ніг, я також беру тут два корейські продукти, про які неодноразово чула від моделей в шоу-румах: це маска-антистрес і крем для зволоження.

Емульсія для обличчя Biocomplex Juki No Shingyu

Шкарпетки Repairing Intensive Treatment Foot Socks, Iroha

Екокосметика Comfort Zone стала популярною зовсім недавно, хоча я користуюся нею давно. Люблю їх спрей для обличчя, щось схоже на міст, але ближче до термальної води. Також користуюся патчами під очі. Ще у них чудова серія для сонця і зволоження обличчя.

Патчі миттєвої дії під очі з пептидами Sublime Skin Eye Patch, Comfort Zone

Як і в будь-якому великому місті, в Мілані є China town, де ви можете знайти величезну кількість незамінних речей – натуральне кокосове масло із запахом печива, золоті патчі під очі, які вже тільки ледачий не купив в надії на неймовірне перетворення. Тут же ви знайдете і нефритові масажери для обличчя, і різні корейські креми з слизом равликів та інше.

Кокосове масло Formula, Palmer's
Нішева парфумерія

За нішевими марками від Le Labo до Frederic Malle треба йти в Profumo (6 via Brera) або в Profumeria Campamarzio 70 (2, via Brera). Тут представлені: Ex Nihilo, Maison Francis Kurkdjian, Kilian, Memo і ще багато інших брендів. Чудовий вибір нішевої косметики в Corso Como 10.

www.profumomilano.com
Campomarzio70
Про медицину

Тут в основному всі проходять обстеження у приватних лікарів, на щастя, у мене поки не було гострої необхідності їх відвідати. Якщо ж потрібно здати кров, зробити рентген або просто відвідати терапевта, то з цим всім допоможуть у діагностичному центрі CDI.

Про догляд за тілом

На укладку та фарбування кожен другий з модної індустрії порадить йти в Aldo Coppola; там почастують шампанським, а люб'язний персонал запропонує зовсім непотрібні маски для волосся. У мене позитивного досвіду в Аldo не було. На мій погляд, набагато важче тут живеться блондинкам, бо італійці, на превеликий жаль, не завжди вміють працювати зі світлим волоссям. Хоча все відносно і часто пов'язане з тим, наскільки вдалий майстер попався, що у нього було з настроєм, що було з настроєм у вас, і взагалі, чи зійшлися зорі.

У мене є два улюблені місця в місті. Якщо потрібно оновити колір волосся, я біжу до Давида в Charme & Cheveux Milano або до Луки в Luciano Colombo на Корсо Маджента. Тут останнім часом буваю все частіше. Салон розташований у красивому дворі біля однієї з престижних шкіл. Як правило, тут повно забезпечених матусь, що забігли на укладку. У цього місця два плюси – швидкість і ціна: все роблять дуже швидко, а ціна відчутно нижча, ніж в інших таких місцях.

Luciano Colombo

Форму брів відмінно роблять у Beauty Bar Sephora Benefit і в новому салоні The Browbar на Via Bigli 24 (до речі, його відкрили дівчата з України). У Мілані на манікюр часто ходять у салон Violette. Але він в Мілані один, а нас багато, тому я обираю швидкий і технічний підхід майстрів з мереж Tong Tong (тільки на Corso Magenta) і Chicchi nails (Via Pontaccio 7).

Chicchi nails

Ще одне дуже приємне місце Bahamama розташоване не зовсім в центрі, в районі Навільї. На жаль, часто я вибираю ближчі до центру салони, але місце класне. Це і манікюрний салон, і масажний кабінет, а також міні-бутік.

Bahamama

Дуже багато моїх подружок після приїзду в Мілан через брак часу робили манікюр у готелі або в салоні під час фарбування. Всі ці експерименти, як правило, плачевно закінчувалися.

Для тих, хто, як я, ще вірить в чудодійний ефект догляду Biologique Recherche, є маленький, затишний салон MySpy, де можна придбати косметику марки і зробити різні процедури догляду. Я роблю тут чистку і масаж шиї і голови.

Про їжу

Тут майже всюди смачно і класно. Але якщо ми говоримо про добавки для здорових коктейлів, то все це можна придбати або на сайті Amazon або в тому ж China town. Італійці здебільшого досить скептично ставляться до ресторанів здорової їжі, так як їх кухня досить здорова і практично скрізь смачна. Якщо говорити про мої улюблені місця, то Langosteria, безумовно, одне з найкращих. Тут і свіжа риба, і паста, і тар-тар. Найкраща вівсяна каша на сніданок – у готелі Bvlgari. Її подають з ягодами і всіма видами горіхів. Смачна паста в новому Pepper Moon.

Якщо хочеться сушів, то я б порадила ресторан Neta. Тут чудовий сашимі з трюфельним маслом. У Yoshinobu смачний сашимі з рожевих креветок, а в маленькому ресторані J's hiro можна спробувати суші з морськими їжаками. Для здорової їжі ресторан Joia – найкраще місце. У нього навіть є зірка Мішлен. Тут також є своя школа, в якій можна навчитися готувати різні веганські страви.

Картопляні ньоки з песто

Ще один ресторан здорової їжі – Soulgreen. Тут ми можемо спробувати трохи переосмислені класичні страви, такі як картопляні ньоки з песто, рожеве різото з буряком, а також чорні бургери з висушеними помідорами.

Рожеве різото з буряком

Macha Café – ресторан швидкого харчування, тут можна взяти з собою поке і пообідати в офісі перед комп'ютером. Соки різного призначення, енергетичні шоти з імбиром і детокс-коктейлі, багато авокадо, чіа і морської капусти.

Про б'юті-сувеніри з Італії

Безумовно, я раджу всю лінію Comfort Zone, особливо патчі під очі і тонізуючу воду для обличчя. BottegaVerde – одна з найвідоміших місцевих марок. Доступна ціна та магазини по всьому Мілану. Тут вам може сподобатися мус з арганового масла, тонік для обличчя з ягід годжі і спрей для ніг з алое вера. Продукцію Santa Maria Novella теж не можна упустити. Тут і різні ароматичні попурі для будинку, і масла для тіла, різні натуральні скраби і парфуми, тут же можна знайти прополіс для підвищення імунітету.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.