До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як допомогти шкірі впоратися зі стресом: історії героїнь Vogue

Сучасний світ сповнений стресів: стосунки, робота, глобальні зміни. Та що там, 2020 рік — стрес сам по собі. Навіть позитивні зміни можуть стати джерелом хвилювань, які впливають на зовнішність. У партнерському проєкті з TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™героїні Vogue: виконавча директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва, засновниця модного бренду CULTNAKED Марі Фуртас і дієтологиня, нутриціологиня Ольга Єна, розповідають про те, як вони дають раду надмірним навантаженням у житті та що їм у цьому допомагає.

Ольга Руднєва
Ольга Руднєва

Про те, як проходить робочий день

Реклама

Мій день зазвичай пролітає. Вже не пам’ятаю, коли він востаннє проходив. З розкладом, звісно, біда: бувають дні, коли складно вписати в нього навіть обід, тому завжди починаю зі спорту. Якщо не потренуюся вранці, розумію, що потім можу просто не знайти на це часу. Ще обожнюю сніданки з друзями. Іноді це робочі зустрічі, але частіше — зустрічі для натхнення: з тими, хто може мене наснажити, наштовхнути на нові думки та ідеї, з тими, кого давно не бачила або з кого хочу почати день. Потім — робота, зустрічі, дзвінки, розмови, тексти й папери. Хочеться менше паперів і більше творчості, але не завжди виходить. Буває, що призначаю дві зустрічі на один і той самий час, але мене оточують такі адекватні й тямущі люди, що поки ніхто не викреслив мене за це зі свого списку.

Про роботу, яку хочеться віддати на аутсорс

Я б хотіла сказати — фінансові звіти. Ставлю їх наприкінці списку, зволікаю, вдаю страдницю, дратуюся до стогону, коли зводжу всі цифри для фінвідділу. Але насправді вони мене дисциплінують, і якщо зовсім чесно — я б їх не віддала, оскільки це наші проєкти, клієнти, просто в іншому вимірі. І цей вимір постійно нагадує мені про те, що ми живемо у світі обмежених ресурсів.

Про те, на що бракує часу

Я б мріяла навчитися танцювати. Для себе. Систематично відпрацьовувати рухи, вчитися реагувати на музику. Останні років десять мрію піти вчитися. Так, щоб по-справжньому: з поверхами книг, конспектами, викладачами й дебатами. Це глобальне. З дрібного — більше проводити часу вдома, більше дбати про дім, знаходити час на близьких.

Ольга Руднєва

Про планування

Я маю певні правила дня: зустрічі по змозі тільки в офісі, не більше трьох на день; хоча б кілька сторінок тексту; час на взаємодію з командою. Все записую в телефон; напевно, близька до того, щоб опанувати застосунок або пройти тренінг з планування свого часу. А поки мої найкращі друзі — телефон і власна пам’ять.

Про відносини зі сном

Зазвичай втомлююся так, що засинаю за 10—15 хвилин. Можу погортати соцмережі перед сном, хоча знаю, що це не працює — але мене розвіює. Можу прокинутися вночі — але не тому, що стурбована через зустріч або той чи інший проєкт. Радше від того, що вже виспалася — і готова жити далі.

Про стреси й зовнішність

Свою першу зморшку я помітила після концерту Пола Маккартні. Так і назвала її: "зморшка імені Маккартні". Тоді мені це навіть сподобалося. Одного разу їхала за кермом, раптом спіймала в дзеркалі свій насуплений погляд — і мене прямо пересмикнуло. Пам’ятаю, сказала собі: "Або міняй щось у житті, або міняй вираз обличчя". Начебто вийшло. Ну і якщо стисло, то так, спосіб життя — він на обличчі, на тілі, у погляді. Тому — спорт, косметолог, легка закоханість, класна робота, люди, що надихають, і постійні плани мандрувати, відкривати й створювати.

Ольга Руднєва

Про способи зняти стрес

Найліпший спосіб — вирушити в подорож із подругою або коханою людиною. Або почати її планувати. Для мене планування працює так само круто, як і сама подорож. Я вибираю готелі, міста, ресторани, розробляю маршрути. Обожнюю цей етап. Звісно, зараз це так не працює, тому — вихідні на дачі з мінімальною взаємодією із зовнішнім світом. Книги, уваги на берегах, якась цікава страва або дуже атмосферний фільм.

Про те, як прийняти себе

Знайти свою суперсилу. Ніхто не ідеальний, але якщо є щось, що ви робите особливо добре, будуйте на цьому свою любов до себе. Я ніколи не вважала себе вродливою, мені не подобалися якісь частини мого тіла й риси характеру, але я вирішила, що зміню те, що можу змінити, за допомогою спорту, харчування й саморозвитку. Що змінити не зможу — прийму. Я знаю в чому моя суперсила, і спираюся на неї. Мені не складно приймати себе; набагато складніше мені було б жити в неприйнятті.

Ольга Руднєва

Коментар нутриціологині

"Ольга — дуже творча, позитивна, але водночас старанна людина, — каже дієтологиня, нутриціологиня Ольга Єна. — Думаю, такі риси характеру допомагають їй зберігати емоційний баланс у роботі та побуті. Спорт у її житті дуже важливий у боротьбі зі стресом, оскільки дає змогу звільнитися від негативної енергії й налаштуватися на гарний лад із самого ранку.

Розпланований день допомагає максимально структурувати завдання, проте Ольга згадала, що їй іноді бракує часу на повноцінне харчування впродовж дня. А для гарного самопочуття, зовнішньої й внутрішньої краси збалансований раціон дуже важливий. Я рекомендую доповнити меню Ольги водою з лимоном, трав’яними чаями й антиоксидантним комплексом TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™, щоб жодна зморшка не стала причиною засмучення нашої героїні. Хай це навіть „зморшка імені Маккартні"".

Мері Фуртас
Мері Фуртас

Про робочий день

Я люблю прокидатися рано. Зазвичай моя тема — іти зранку в спортзал, а потім працювати зі своїм бізнесом. Список моїх завдань щодня різний, але не буває такого, що я не працюю, навіть у вихідні. Я живу своїм брендом CULTNAKED, і мені це дуже подобається. Ще маю індивідуальні проєкти — знімання, інфлуенсерські штучки, івенти й деколи навіть диджеїнг. Дні бувають надзвичайно завантаженими.

Про відносини із часом

Я вірю в правильне планування та пріоритизацію одного-двох важливих завдань на день. Також вірю в делегацію й активно розвиваю в собі довіру до людей, які зі мною працюють. Якщо власники величезних корпорацій встигають, то я точно теж можу! Тайм-менеджмент — це must.

Мері Фуртас

Про відносини зі стресом

Я завжди вважала себе дуже резистентною до стресів. Та згодом зрозуміла, що підсвідомо дуже переживаю за результат, накручую себе й прагну надлишкового перфекціонізму в речах, які потрібно відпустити й кинути на потік. Я дуже активно вчуся ловити дзен й останнім часом ставлюся до проблем просто як до частини життя. Якщо можу на це вплинути, то зроблю my best, якщо ні — постараюся за це не переживати. Це звучить дуже просто, але коли кожен індивідуально задумається про глибину своєї тривожності, то побачить у цьому себе.

Про стрес-чинники

Мій головний стрес-чинник — я сама: весь стрес зазвичай у голові. Адже я могла б не перейматися брендом, не придумувати собі мільйон завдань і жити набагато повільніше. Бувають дні, коли я хотіла б, щоб моєю основною тривогою був вибір тієї чи іншої спа-процедури, але я так можу хіба що на відпочинку. Моєю помилкою буває завантаження себе занадто великою кількістю завдань. А ще між тим я домовлюся про зустрічі для підтримки відносин з приємними мені людьми і потім день може піти шкереберть.

Мері Фуртас

Про стреси та зовнішність

Життя завжди відбивається на тілі. Особливо думки. Бувають темні періоди, коли я морально самознищуюся, але завжди знаходжу свій шлях з темряви через спорт, здорову їжу та вітаміни. Я вживаю саплменти Nutrilite з дитинства, мені пощастило із сучасною мамою, яка завжди шукала нових способів поліпшення якості життя своєї сім’ї. Більшість людей, які бачили мене на власні очі, добре відгукуються про мою шкіру й волосся. Я наношу макіяж щодня й фарбую волосся в блонд, але косметолога не маю. Все йде зсередини.

Про те, на що бракує часу

Я завжди знаходжу час для себе. Можна ж збожеволіти, живучи тільки для інших! У цьому сенсі я дуже здорова людина. Власні ранкові й вечірні ритуали та сон — це святе!

Про інструменти планування

Застосунок Timepage by Moleskine — бо він гарний, а естетика у всьому для мене надважлива. Планувати й жити життям не виходить, коли все навколо не ідеальне. Ще я люблю bullet planning у моєму блокноті — це для всіх завдань, які не прикольно ставити у таймфрейм, але які теж важливі.

Про сон

У мене із цим окей, я вживаю магній, якого так бракує в організмах сучасних людей! Зверніть на це увагу, якщо не в стані розслабитися морально й фізично. Вночі не прокидаюся, хіба що о 5—6 ранку, якщо це для вас ніч. Але для мене це вже час планувати день і фантазувати, чого ж я хочу від життя.

Мері Фуртас

Про те, як уповільнитися

Ми із чоловіком стали початківцями в медитації. Завантажили застосунок, тестуємо вечірні й ранкові медитативні програми. Зранку для поліпшення продуктивності, а ввечері для релаксу після робочого дня.

Про прийняття себе

Нереальний кайф — коли я прокидаюся зранку, проходжуся біля дзеркала й така "Damn, I’m fine! This body? With THOSE brains? Duh". Це генерується тільки в голові.

Коментар нутриціологині

"У Марі є звичка прокидатися рано. Це типовий спосіб життя для „жайворонка", але головне пам’ятати про те, що й спати лягати бажано до 23:00, — каже дієтологиня, нутриціологиня Ольга Єна. — У такому разі в організмі нормалізується вироблення кортизолу, і він автоматично впорається зі стресом.

Мені дуже імпонує підхід Марі до усвідомлення стрес-чинника. Як багато сучасних дівчат, вона не пускає цей процес на самоплив, а оперативно намагається вжити заходів: визначити причину стресу й способи порятунку від нього через дієві для неї прийоми, як-от спорт, правильне харчування й вітаміни. Марі — прекрасний приклад любові до себе, адже саме з любові й турботи про себе походить наше загальне самопочуття й краса, яку видно неозброєним оком".

Ольга Єна
Ольга Єна

Про те, як проходить день

Я — мама, дружина, бізнес-леді, нутриціологиня, дієтологиня. Саме ці ролі визначають мої щоденні завдання, зустрічі й проєкти. І хоч планування робочого дня дуже допомагає, я, як і більшість зайнятих жінок, часто маю кілька завдань одночасно. Тому кожен мій новий день не подібний до попереднього, і мені це дуже подобається. Однак є завдання, які незмінні день у день, і це зустрічі. Зазвичай їх кілька: з клієнтами, партнерами, друзями. А ще день не минає без горнятка кави й часу для себе. У такому ритмі важливо не втратити в собі жінку.

Про стрес-чинники

Оскільки я працюю з людьми, то роль стрес-чинника іноді відіграє людська поведінка. Дуже часто людина зачаровує, ми плануємо спільні проєкти або шлях до бажаного результату, а на ділі виходить інакше — людина усвідомлює, що не готова рухатися далі. Це засмучує.

Але на кожен такий стрес-чинник у мене завжди знайдеться ідеальний антистрес — час із родиною й близькими людьми. Мені важливо розрадитися. Не так давно відкрила для себе біг. Цей різновид спорту став справжнім порятунком і можливістю побути наодинці із собою, своїми думками. Після пробіжки на зміну емоціям приходить усвідомлення ситуації, і я швидко повертаюся в ритм.

Про боротьбу зі стресом

Є гарна фраза: "Не можеш змінити ситуацію, зміни своє ставлення до неї". Я намагаюся жити за таким принципом. Стрес — не завжди погано; часто саме він допомагає духовному розвитку: робить нас сильнішими, впевненішими в собі. Однак не менш важливо знати, що жоден стрес не проходить безслідно для організму. Причини бувають різними й зумовлені як зовнішніми, так і внутрішніми чинниками. Найпростіші й дієві способи боротьби зі стресом для мене — це сон, регулярні фізичні навантаження, збалансоване харчування й любов до себе.

Ольга Єна

Про особисті лайфгаки

Я завжди звечора продумую своє меню на наступний день. Це дає змогу збалансувати раціон і не спокушатися забороненими продуктами. У моїй машині / сумочці / офісі завжди є питна вода. Всі кажуть — і я теж скажу: водний баланс — ключ до здоров’я й краси. Я намагаюся не тільки пити воду, але й вживаю домішки, націлені на збереження вологи в організмі, щоб шкіра й волосся були здоровими та пружними. Завжди знаходжу 30—40 хвилин, щоб побути наодинці із собою. В ідеалі — це прогулянка на свіжому повітрі. Такий ритуал допомагає розставити всі думки по поличках, сфокусуватися на головному й позбутися зайвого емоційного вантажу.

Про те, як домішки змінюють життя на краще

У сучасному світі із шаленим ритмом життя й поганою екологією наш організм потребує помічників. До них можна зарахувати дієтичні домішки, вітаміни й вітамінні комплекси. Важливо пам’ятати, що вони ніколи не замінять повноцінного раціону, але прекрасно його доповнять. Дієтичні домішки — це концентрати рослин (фітонутрієнти), зібрані в одній капсулі й здатні вирішувати багато різних завдань для нашого організму: від ліпшого засвоєння корисних речовин, що надходять з їжею, до підтримки роботи внутрішніх органів.

Наведу приклад: з віком шкіра змінює структуру, колір і щільність. Безумовно, комусь дано старіти гарно завдяки генам і способу життя, а комусь доводиться вдаватися до зовнішніх маніпуляцій: послуг косметології, а в складніших випадках — хірургії. Але якщо змолоду закладати фундамент для здоров’я, є шанс мінімізувати кількість додаткових маніпуляцій у майбутньому.

Свого часу я ввела в раціон дієтичний комплекс TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ — він складається з концентрату напою й таблеток, які допомагають шкірі зберегти доглянутий і сяйливий вигляд. У виборі я ґрунтувалася передусім на потребу — мати гарну, щільну, пружну шкіру без запалень, тому ретельно вивчила склад продукту. До нього входять мідь і вітамін Е, які захищають шкіру від оксидативного стресу й запобігають фотостарінню.

Ольга Єна

Про те, як вживати домішки

У дитинстві і юності вітаміни для мене вибирала мама — вона в мене лікар-педіатр. По-перше, вона розуміє тонкощі організму, по-друге, мама поганого не порадить. Згодом я сама навчилася розпізнавати сигнали свого організму, скинула 30 кг і вже допомогла п’ятьом тисячам людей налагодити спосіб життя завдяки знанням у нутриціології та дієтології. Я й далі навчаюся, досліджую нові техніки й підходи в здоровому харчуванні, спорті та ментальному здоров’ї.

Під час вибору вітамінних комплексів і дієтичних домішок важливо розуміти, що організм дуже розумний і бере лише те, чого йому бракує; інше — баласт, який не має користі. Тому я завжди рекомендую консультуватися з нутриціологом-дієтологом, який допоможе підібрати домішки максимально точно, з огляду на спосіб життя, вік, стан здоров’я та харчування.

Вітамінні комплекси я рекомендую чергувати й уживати впродовж року. Безумовно, це окрема історія для кожної людини, ґрунтована на результатах її аналізів і синхронізована з потребами її організму.

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ я вживаю все літо, оскільки саме активне сонце є однією з причин передчасного старіння шкіри й організму загалом. Комплекс дуже зручний у застосуванні: блістер з таблетками рекомендується випивати вранці — і на весь день організм захищений від шкідливого ​​впливу вільних радикалів. Напій ліпше випивати перед обідом, підсилюючи захисний бар’єр організму. Він смачний, чудово втамовує спрагу й тонізує.

Про те, чи потрібен чекап перед уживанням домішок

Перш ніж рекомендувати домішки клієнтам, ми обговорюємо їхній спосіб життя, харчування і, звісно, я пильно рекомендую здавати аналізи, перш ніж підбирати будь-який вітамінний / дієтичний комплекс. Коли є повна картина і зрозумілий стан організму, можна рухатися далі. Ці дані на початковому етапі дуже інформативні, адже дають змогу порівняти, як змінилися показники стану організму після вживання домішок.

Про прийняття себе

Себе важливо приймати будь-якою. Хвалити за маленькі перемоги й не бути надто суворою до власних вад. Адже все можна змінити — чи то саму ситуацію, чи то ставлення до неї. Думаю, що передусім це про чесність із самою собою. Я проти будь-яких стереотипів, нав’язаних суспільством. Порівнювати себе можна тільки із собою вчорашньою. І я щиро бажаю, щоб кожне ваше "сьогодні" було завжди ліпше, ніж "учора"!

Ольга Єна
Як боротися зі стресом

Стрес відбивається на зовнішності. Ми неодноразово досліджували цю тему в матеріалах. Докладніше прочитати про вплив стресу на шкіру можна тут і тут. "„Шкіра й нервова система — це близнюки, які страждають у розлуці", — Тійна Орасмяе-Медер, лікарка-дерматокосметологиня, експертка з розроблення косметичних засобів, засновниця бренду професійної косметики Meder Beauty Science цитує французького дерматолога й невролога професора Мізері. — Пам’ятайте: все, що ми відчуваємо всередині, відбивається на шкірі зовні".

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™

У процесі розроблення TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ вчені провели 3000 випробувань, щоб визначити високоякісні рослинні екстракти, ідеальні для комплексу. Кожна таблетка в системі OxiBeauty містить Комплекс PhytoVibrant, що складається із суміші шавлії й чорноплідної горобини або аронії, як поетично називають її на Західній Україні. Шавлія багата на природні антиоксиданти, які допомагають захищати клітини й тканини від окиснення. Аронія захищає клітини від ушкодження вільними радикалами внаслідок оксидативного стресу. Рослинні компоненти комплексу вирощують, збирають і переробляють на власних сертифікованих органічних фермах, розміщених у США, Мексиці й Бразилії.

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™

Напій TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ приємний, солодкуватий — все завдяки натуральному підсолоджувачу L-арабінозі, а ягоди аронії надають йому освіжного ягідного смаку на кшталт лимонаду в улюбленому ресторані. У складі концентрату — вітамін Е і комплекс PhytoBeauty з ромашкою й чорною смородиною. Ромашка містить натуральні сполуки та інші речовини, які допомагають захистити клітини й тканини від окиснення, а вітамін Е — один з прославлених антиоксидантів.

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™

"Бренд NUTRILITE™ входить до одного із сегментів американського бренду Amway, який давно зарекомендував себе як виробник високоякісних продуктів у більш як 100 країнах у всьому світі, — розповідає Ольга Єна. — Бренд серйозно інвестує в навчання профільних фахівців (лікарів, б’юті-експертів). Це допомагає консультантам глибше розібратися в специфіці продуктів і їхній спрямованості, перш ніж рекомендувати їх клієнтам". Для тих, хто віддає перевагу digital-інструментам, бренд пропонує мобільні застосунки з вичерпною інформацією про продукт. Вони також дають змогу пройти онлайн-тест для визначення потреб організму.

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™

Система TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ захищає клітини від оксидативного стресу, працює на профілактику пігментації, гальмує процеси старіння шкіри й захищає її від впливу вільних радикалів. Важливий бонус — система допомагає зміцнити місцевий імунітет шкіри й глобальний імунітет всього організму.

TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™

Придбати TRUVIVITY OxiBeauty™ від NUTRILITE™ можна тут.

Фото: Danil Kaistro

Стиль: Tetyana Likarenko

Стиль still life: Nataly Tiuleneva

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Maria Sova

Асистент стиліста: Liza Rakovskay, Daria Kapitonova

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.