До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підготуватися до весни: процедури, які працюють

Редакція vogue.ua протестувала в IP Med Spa процедури, які допомагають зустріти весну обзроєною.

Карбоксітерапія

Тестувала: Дарія Слободяник

Реклама

Карбоксітерапію вважають однією з найефективніших серед неагресивних процедур для омолодження шкіри та ідеальною для таких же недовірливих, як я – тих, хто боїться уколів й інвазивних процедур. Карбоксітерапія (або просто "киснева маска") – процедура, під час якої на шкіру впливає вуглекислий газ. У медицині її використовують 70 років: в 30-і – для лікування захворювань, в тому числі, судинних, а останні 15 років – в косметології. Процедура розвивається: складно уявити, що спочатку вуглекислий газ під шкіру вводили за допомогою голок. Зараз же ніяких втручань – по суті, це просто маска. Сама процедура з усіма етапами займає хвилин 45 – а ефект миттєвий і триває кілька днів. Якщо ви готуєтеся до вечірнього заходу або виходу у світ, це ваш варіант.

Перший етап – очищення. Другий – гоммаж або скраб, залежно від типу шкіри. Третій – масаж, і фінальний – маска. Фахівці IP Med Spa звертають увагу, що маску можна об'єднувати не тільки з масажем, але і мікрострумами або LPG – залежить від уподобань і рекомендацій. Я вибрала масаж.

Саму маску наносять в два етапи. Спочатку гель, який злегка пощипує, потім маску-активатор бренду Genosys. Схожа на тканинну маску з прорізами для очей і губ. При зіткненні маски з гелем відбувається хімічна реакція – гель починає шипіти і поколювати шкіру. Нічого пов'язаного з болем – процедура приємна. Внаслідок реакції вивільняється вуглекислий газ: клітини сприймають це як брак кисню і починають посилено його поглинати. Йде потужний приплив крові до тканин, внаслідок зникають плями пост-акне, шкіра підтягується і живиться, а клітини активно виробляють колаген. Маска стимулює обмінні процеси, і шкіра відновлюється.

Плюс в тому, що це універсальна маска, яка підходить для будь-якого типу шкіри. У неї немає вікових обмежень, а оскільки вона не містить агресивних компонентів, її можна використовувати і у 20 років. Потім я постійно торкалася свого обличчя: шкіра буквально світилася зсередини, а обличчя було таким свіжим, як після якісного скульптурувального масажу. Здається, навіть вилиці стали гострішими. В IP Med Spa рекомендують пройти курс з 5-7 процедур.

Пастифікуючий догляд

Тестувала: Катерина Чайковська

Процедура вважається експрес-доглядом і триває годину. Обіцяє повернути шкірі свіжість і загострити овал обличчя. Перший етап – очищення. Для мене косметолог вибрала крем Thalgo (але взагалі використовують японську косметику ForLLe'd, ізраїльську Holy Land Cosmetics та ін.). Другий етап – скраб (гоммаж), який допомагає розчинити верхній шар клітин. Наступні 20 хвилин мені робили масаж обличчя. Замість нього можна вибрати мікроструми (коли на тканини впливають імпульсами струму малої частоти) або LPG, коли на м'язи "защипують" спеціальний механізм – маніпулу – з частотою 4-16 раз у секунду. Ідея в тому, щоб активувати кровообіг і лімфоток. Тому альгінатну маску треба поєднувати з ручним з масажем / мікрострумами / LPG. До речі, перед масажем косметолог запитала, чи є у мене в обличчі нитки, філери або ботокс – щоб ніяких зсувів не відбулося. Добре, що у мене там нічого такого немає.

Наступний етап – власне альгінатна маска. Її наносять на все обличчя і частину шиї. Звичайним відвідувачам наносять навіть на повіки, клаустрофобам на повіки кладуть ватні диски і залишають їх у спокої (серйозно, це не я придумала).

Маска є порошковою, і перед нанесенням на обличчя її розводять водою. В її основі – витяг з бурих морських водоростей. Застосовується для всіх типів шкіри. У складі – альгінова кислота, вітаміни, мікроелементи і протеїни. Вони зволожують, підтягують, живлять шкіру і покращують всі тривалі в ній обмінні процеси. Альгінати також мають протизапальну і антибактеріальну дію, звужують розширені пори, покращують надходження кисню у шкіру. Через 15-20 хвилин утворену плівку знімають з обличчя. Відображення в дзеркалі трохи змінюється: чіткіше, більш "промальоване". Як після гарного вікенду на свіжому повітрі.

Догляд Forlle'd

Тестувала: Анна Золотарева

Догляд від японської марки ForLLe'd – ідеальний, коли хочеш потішити себе приємною процедурою і побачити свіже і підтягнуте обличчя через півтори години, які триває ритуал. Схожий він на чайну церемонію – асоціацію навіює нескінченне число баночок, інгредієнти яких переливає, змішує і поетапно наносить на шкіру майстер.

Починається все з двоступеневого очищення: жиророзчинні забруднення видаляють ніжною емульсією P-effect clearance cleansing, а водорозчинні – повітряною піною P-effect re-purerance wash, після якої шкіра аж поскрипує від чистоти. Лікар пропонує нанести три сироватки. Перша – з вітаміном С і колагеном BioPure VC100 Essence. Вона зменшує прояви купероза, має антиоксидантну дію і допомагає відновити ліпідний бар'єр. Друга – низькомолекулярна сироватка плаценти PL100, що забезпечує зростання клітин епідермісу, розгладження дрібних зморшок і дає легкий відбілювальний ефект. Третя – з гіалуроновою кислотою Biopure for professional HA 100 – гордість і ексклюзив ForLLe'd. У її складі – низькомолекулярна іонізована гіалуронова кислота Hyalogy з розмірами частинок від 5 до 15 нанометрів, яка завдяки розміру проникає в найглибші шари. Розроблено продукт на основі досліджень японського біохіміка Коїті Танака, за які 2002 року він отримав Нобелівську премію.

Весь цей складний японський коктейль майстер змішує в окремій ємності, додає до нього P-effect refining lotion – засіб, що у кілька разів підсилює дію сироваток. Суміш наносять на обличчя і шию, а коли здається, що краще вже бути не може, мені пропонують закріпити результат мікрострумовою терапією і лімфодренажем, обіцяють, що боляче не буде. За словами фахівця, процедура покращує мікроциркуляцію крові, а, отже, допомагає доставляти вітаміни в потрібні шари швидше і ефективніше. Спочатку вона бадьорить, а після закінчення розслабляє м'язи обличчя – і морщити лоб вже не хочеться.

Завершується ритуал нанесенням крему для шкіри навколо очей Platinum Eye Cream і масажем з живильним кремом P-effect nourishing cream. Результат не забарився – шкіра посвітліла і засяяла, а ще підтяглася і стала м'якою і гладкою.

Догляд за волоссям Atelier

Тестувала: Анастасія Яворська

Догляд за волоссям Atelier – це повноцінне лікування; навіть одна процедура дала фантастичний ефект. Що вже говорити про повноцінний курс. Моє волосся від природи – кучеряве, пористе і сухе на кінчиках, йому завжди не вистачає вологи, і саме тому я вибрала догляд, оснований на франко-швейцарській марці Atelier de Shampoo Extraordinnaire. У перекладі це буквально "Екстраординарне Ательє Шампуню", головною спеціалізацією якого є концептуальний догляд за шкірою голови і волоссям. Рекламу Atelier de Shampoo Extraordinaire ніде не зустріти, але знати про цей бренд тим, кому важливі здоров'я і розкішний вигляд волосся, просто обов'язково. Після оцінки стану моєї гриви обрали продукти з формулою Elixir Millionaire, які самі по собі є збалансованим коктейлем рідкісних есенцій, дорогоцінних масел-абсолю з усіх куточків світу. Всі інгредієнти – натуральні, а банки з темного скла стануть справжньою окрасою ванної кімнати, настільки вони "інстаграмні".

Мета процедури – відновити пошкоджене волосся і шкіру голови. А весь ритуал складався з пошарового нанесення чарівних сироваток і масажу шкіри голови. Все разом тривало десь дві з половиною години. За цей час нанесли чотири продукти: Silkelixir, Alguelixir, Revitalisantelixir, Baumelixir. Відразу скажу, що мені після процедури їх не змивали, так як ми вирішили, що буде корисніше, щоб сироватки попрацювали ще якийсь час. Це, звичайно, не підійде тим, у кого ввечері захід, але для більшого ефекту я таку схему використання Elixir Millionaire однозначно раджу. Волосся при цьому не має олійного чи немитого вигляду – просто ніби без звичайної укладки. Зате, коли через добу я змила те, що мені нанесли в IP Med Spa, моєму подиву не було меж. Волосся мало просто розкішний вигляд. Я висушила його на звичайну велику круглу щітку – і мені здалося, що такій шевелюрі могла б позаздрити Кейт Міддлтон.

Гідромасаж

Тестувала: Ірина Рой

Класика моделювальних процедур для тіла – гідромасаж або підводний душ-масаж. Здавалося б, тут все давно відомо і передбачувано. Але багато чого залежить від місця, де ти робиш процедуру, і від кваліфікації майстра. Я прийшла в призначений час – мене вже чекала наповнена ванна. Процедура триває 45 хвилин. Майстер сам бачить проблемні зони, які потребують тонусу і опрацювання, але можна висловити свої побажання, щоб по них гарненько пройшлися потужним підводним струменем. Сила тиску коригується для різних ділянок тіла: для живота використовують більш слабкий напір, для стегон – більш потужний. У зоні грудей гідромасаж не роблять. Я попросила пропрацювати мені комірцеву зону – від монітора і смартфона шия вічно напружена.

Після закінчення масажу майстер залишив мене у ванній на 10 хвилин для кольоротерапії. Начебто нічого незвичайного, але світло з різною довжиною хвилі дійсно працює – і допомагає позбутися сезонної депресії. У ванну додають ароматичну піну, включають підсвітку, вимикають світло – з'являється трохи часу наодинці з собою. Можна помедитувати, трохи помріяти, або налаштуватися на великі справи. Весь цей час продовжує працювати гідромасаж – і від цього відбувається ефект пілінгу. Після процедури пропонують зволожувальний крем для тіла. У всьому тілі відчувається свіжість і бадьорість, як після відпочинку; м'язи в тонусі; шкіра гладка і пружна. А настрій на додачу такий, що чекати весни вже не так сумно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.