До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Імператриця: що всередині будуара Шарлотт Тілбері

Beauty-будуар у лондонському будинку візажистки Шарлотти Тілбері — водночас спа, модний архів і наукова лабораторія для косметичної імперії, що швидко зростає.

Шарлотт Тілбері

У неї немає ванної кімнати. І шафи теж немає. У візажистки і beauty-магната Шарлотти Тілбері є дещо інше: "Вбиральня для макіяжу та гардеробна для одягу", каже вона. Обидві гармонійно співіснують у просторі, який вона називає своїм beauty-будуаром.

Реклама

Не випадково наріжними каменями косметичної лінії Тілбері, заснованої в 2012 році, стали 10 образів ретельно зібраних наборів косметики з назвами на кшталт Golden Goddess або Rock Chick, щоб змінювати настрій макіяжу було так само просто, як накинути шкіряну куртку на сукню міді з квітковим принтом. Не дивно, що славу Тілбері принесли beauty-образи для показів Temperley London і Tom Ford.

THE GOLDEN GODDESS

Сьогодні її засоби золотять вилиці Кейт Мосс і Пенелопи Крус, і неважливо, наносить їх Тілбері власноруч чи ні. "Ніколи не забуду, як Пенелопа якось сказала:" У мене є твій набір косметики The Bella Sofia. Так що обійдуся без тебе!" — розповідає Шарлотта. — А я їй: "Ще чого! Я теж іду на Оскар!""

Але не всі клієнти Тілбері настільки самодостатні. З її слів, через необхідність сидіти вдома дехто готується до виступів через Zoom по відеоуроку Шарлотти на YouTube до прикладу, про те, як домогтися подібності з самим собою. "Це буває доволі кумедно", сміється вона. Коли, наприклад, Амаль Клуні хоче бути більш схожою на Амаль Клуні, їй доводиться дивитися відео Тілбері 2015 року про весільний макіяж Амаль Клуні.

А сама Шарлотта тим часом править бал у своєму золотисто-кремовому всесвіті жива і здорова, з бездоганною шкірою за потайними дверцями, куди чоловікові вхід заборонений.

Тілбері замовила художниці Паульо Хенлайн серію богинь на старовинних дзеркальних панелях, якими потім прикрасили стіни вбиральні: "Я вірю, що всі жінки богині". Серед богинь у її будуарі Ніка, Кадеш і Таніт.

Величезний центральний острів з виконаною на замовлення мармуровою стільницею і фігурними краями — командний пункт Тілбері. Тільки найдостойніші лабораторні зразки потрапляють із шафи на його поверхню, щоб звідти — можливо, не відразу — розлетітися по всьому світу.
Після ванної Тільбері наносить свій знаменитий Magic Cream з ніг до голови. А якщо хтось засуджує таку звичку ($100 за 50-грамову пляшечку), вона відповідає: "Любі мої, якщо вже я тут імператриця, то можу користуватися Magic Cream скільки завгодно".

Щоб осягнути дзен, вважає Тілбері, варто використовувати всі п'ять почуттів. Вона запалює свічки Diptyque Baies, наносить на обличчя олію Kora Organics Noni Glow, приглушує верхнє світло і змушує звучати співочу кришталеву чашу. "Це налагоджує вібрації кімнати, каже вона. Ми живемо напруженим життям, так що важливо мати якийсь недоторканний простір".

У косметики Тілбері кілька відтінків. "Іноді імітую засмагу, але ніколи не підставляю обличчя сонцю", каже Шарлотта. Вона змішує відтінки під колір шкіри, а під очі наносить на один тон світліше. "Взагалі-то зараз я працюю над чимось чудовим...", інтригує вона, але ухиляється від конкретизації. Якщо невдовзі з'явиться сенсаційний крем для засмаги, пам'ятайте: ви дізналися про це першими.

Текст: Діана Маццон

Фото: Rosaline Shahnavaz

Стиль: Clare Piper

За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.