До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайнерка Валерія Гузема — про відновлення після пологів і догляд за собою

Дизайнерка Валерія Гузема влітку стала мамою, а нам розповіла про свою вагітність, відновлення після пологів, щоденний догляд і спорт.

Валерія Гузема
Про пологи

Вагітність минула добре. На щастя, токсикозу не було, мене нічого не турбувало. Тож я досить пізно дізналася, що ми чекаємо на дитину. Пологи відбулися швидко, за півтори години. Народжувала я сама, без анестезії. Вагітність — це чарівний і чудовий стан. І коли мені казали "насолоджуйся кожною миттю", я усвідомила це тільки тоді, коли вагітність минула. Це був magic-період.

Реклама
Про відновлення після пологів

Насамперед я дала можливість організму відпочити: виспатися, наскільки це було можливо. Потім я носила корсети, бандажі, почала вживати вітаміни, а за кілька тижнів пішла на курс легкого масажу для підтягнення шкіри. Через місяць після пологів поступово розпочала заняття спортом. Головне, що я собі пообіцяла — не поспішати ні в чому.

Про спорт

Природа сама все відновлює, дуже важливо не перестаратися й не нашкодити своєму організму. У перші місяці після пологів важливо проводити час на свіжому повітрі, гуляти, ходити на пілатес. Нині минуло вже три місяці після пологів, і я без поспіху повертаюся до спортивних активностей.

Про догляд

Як під час вагітності, так і після я й далі активно використовую різні засоби для догляду за тілом. Хоч і не маю розтяжок, все одно користуюся підтягувальними кремами. Вмиваюся я кисневим очисником Snow O2 Cleanser від Genosys, потім використовую тонік P50W Biologique Recherche, а також крем Dermopurifiante і маску Vivat цього ж бренду для догляду за шкірою, схильною до акне. Під очі я наношу крем-флюїд для контуру очей з екстрактом чорної троянди від Sisley. Також серед моїх засобів для догляду за обличчям є набір Sisleya La Cure і зволожувальний крем Hydra Fusion від Instytutum. За тілом мені допомагають доглядати креми Madara Cosmetics Infusion Vert, спеціальна косметика для тіла після вагітності Suavinex і поживний лосьйон з аргановою олією Attitude Blooming Belly.

Нещодавно я записалася на процедуру ендосфера для догляду за тілом, але до цього не використовувала ніяких лазерних і апаратних процедур. Вранці я роблю face-фітнес — вважаю, що це найбезпечніший і найефективніший метод на сьогодні. Не забуваю живити й зволожувати шкіру різними масками для обличчя.

Про режим

Для мене дуже важливо було налагодити режим дня й відпочинку дитини, щоб в неї відразу формувалася здорова нервова система. Та й для мене самої це теж важливо, оскільки це і мій сон. Годування в мене що три години за розкладом, а вночі малюк спить шість годин, тому з режимом у нас все прекрасно склалося.


Над зніманням працювали:
Фото: Стьопа Лісовський
Стиль: Наталія Осадча
Волосся + Мейк : Олександра Вєтрова
Модель: Валерія Гузема
Продюсер: Ганна Брижан

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.