До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б’юті-бренди й далі залишають росію. Серед них – виробник ботоксу

Жорсткі санкції зачепили всі сфери зовнішньоекономічної діяльності країни-агресора. Про свій намір зупинити співпрацю з російським ринком заявляють дедалі більше компаній. Серед них – найбільший виробник ботоксу та філерів. Ми ні на що не натякаємо, але хтось скоро здується.

AbbVie

AbbVie – біофармацевтична компанія, що виробляє, окрім медпрепаратів для лікування складних хвороб (включно з раком), ще й препарати для естетичної медицини. Фактично це найбільший виробник ботоксу в США. Окрім Botox, компанія володіє брендами Juvéderm (найпопулярніші філери), Kybella (ліполітики), Latisse (неін’єкційні препарати для росту вій) тощо.

Реклама

"Оскільки трагічні події й далі розгортаються в Україні, AbbVie тимчасово зупинила роботу всіх наших естетичних продуктів у Росії", – йдеться в заяві на сайті компанії. У росії виробництва немає. "Ми й надалі стежитимемо за безпекою наших працівників в Україні", – додає компанія, яка пожертвувала мільйон доларів некомерційним організаціям на допомогу українцям, що постраждали через війну.

Avon, The Body Shop, Aesop

Компанія заявила, що скасовує всі інвестиції в росію. Крім того, буде припинено експорт продукції бренду, яка виробляється в країні-агресорі. Всі поточні бізнес-процеси між Avon Україна та Avon росія припинені. 200 тисяч доларів Avon перерахувала на користь Червоного Хреста в Україні.

До групи компаній, що виробляє Avon, входять також The Body Shop і Aesop; вони повністю припиняють діяльність у росії та жертвують по $100 000 на допомогу Україні.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive зупиняє імпорт до країни-терориста усіх товарів, окрім засобів гігієни.

Procter & Gamble

Концерн об’єднує масмаркет-бренди Head & Shoulders, Pantene, Gillette, Venus, Max Factor, Wella, а також Hugo Boss, Dolce&Gabbana, Mexx тощо). Він зупинив рекламну діяльність і розміщення в засобах масової інформації реклами. "Ми значно скорочуємо наш асортимент продукції, щоб зосередитися на елементах здоров’я, гігієни та особистої гігієни", – йдеться в заяві концерну. З 15 березня компанія підвищила ціни в росії на 43% та припинила всі нові капітальні інвестиції.

Концерн допомагає працівникам в евакуації, надає фінансову та матеріально-технічну підтримку, "Багатомільйонний пакет допомоги готівкою та продуктами P&G, включно з підгузками, засобами жіночої гігієни та іншими предметами першої потреби, надходить до сімей біженців через Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста і Півмісяця та організації допомоги в Центральній та Східній Європі".

Victoria's Secret

Б’юті-засоби бренду, відомого спідньою білизною, одягом для дому та купальниками, більше недоступні в росії.

L'Oreal Group

Група компаній об’єднує L'Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Cacharel, Giorgio Armani Parfums and Cosmetics, Lancôme, Vichy, La-Roche-Posay, Redken, Kérastase, NYX тощо. Всі вони пішли з російського ринку, а також надають підтримку Україні.

Unilever

З роздрібних мереж зникне продукція Dove, Axe, Rexona, а також Domestos та Cif.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.