До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 незвичайних інгредієнтів для догляду за шкірою, які варто спробувати

Щопонеділка маска з папайї. Вівторок день бананової шкірки. Середа для фекалій равликів. Щочетверга маски для обличчя з полуницею. Ні, ми ще не зовсім з'їхали з глузду. Але нас, здається, приваблюють дивні інгредієнти для догляду за шкірою. Трави, фрукти, листя та коріння перетворилися на супергероїв з догляду за шкірою в майстерно розроблених засобах і косметиці. Розповідаємо про деякі з найцікавіших інгредієнтів з усього світу, які безсумнівно варто додати до своєї beauty-рутини.

1) Полин з Південної Кореї

Полин чи artemisia princeps одна з найпопулярніших і найзатребуваніших рослин. Вона відома своїми протизапальними і антиоксидантними властивостями, що робить її потужним інгредієнтом для багатьох передових засобів з догляду за шкірою у Південній Кореї. Вона чудово підходить для чутливої ​​шкіри, використовується для лікування екземи, псоріазу та атопічного дерматиту, заспокоює шкіру, зменшує почервоніння і навіть допомагає утримувати вологу.

Реклама
2) Олія ши з Гани

Знамениту олію ши добувають з горіхів дерев каріте в африканському регіоні Сахель. Олія ши відома своїми цілющими властивостями і може використовуватися як для волосся, так і для шкіри. Також вона допомагає запобігти появі прищів (має протизапальну, протигрибкову, антибактеріальну та антиоксидантну дію). Завдяки своїй здатності утримувати вологу і антиоксидантним властивостям сприяє регенерації клітин. Її також називають жіночим золотом через кількість робочих місць і доходів, які жінкам в цьому регіоні приносить її видобуток.

3) Рисова вода з Японії

Рисова вода (по суті, це вода, в якій ви варили рис) має неймовірні освітлюючі властивості. Японці відкрили ефект багатої на мінерали води багато століть тому, а зараз вдосконалили формули в лабораторії. Натуральний крохмаль допомагає зняти подразнення шкіри і заспокоїти сонячний опік. Ця вода також містить елементи ферулової і фітінової кислот, які роблять її потужним антиоксидантом і допомагають освітлити тон шкіри. А рисові висівки (з лушпинням) зволожують шкіру і багаті на вітаміни (A, B2, B12 і E).

4) Ашваганда з Індії

Ашваганда застосовується для зняття стресу і призначена для заспокоєння мозку, зменшення набряку (запалення), зниження артеріального тиску і зміни імунної системи. При місцевому застосуванні Ашваганда також має протизапальну дію і підтримує регенерацію колагену.

5) Морошка з Норвегії

Морошка арктична ягода, багата на вітаміни A, B, C і E. Величезна кількість води, якою оточені ягоди там, де вони ростуть, є багатим джерелом морського колагену і омега-3. Їх антиоксидантні властивості допомагають вилікувати пошкоджену шкіру і мають потужну заспокійливу дію. Морошка також містить елагову кислоту, яка запобігає розпаду колагену і допомагає мінімізувати UV-пошкодження.

6) Олія насіння ківі з Нової Зеландії

Олія насіння ківі ідеальний інгредієнт для догляду за шкірою тому, що містить високо концентровану альфа-лінолеву кислоту (ALA) і омега-3, які, як було неодноразово доведено, дають чи не чарівні результати в створенні і підтриманні вологи у вашій шкірі. Вона чудово підходить для лікування чутливої ​​шкіри, жирної шкіри, прищів, псоріазу та екземи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.