До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 порад, як захистити ментальне здоровʼя

Війна показала, наскільки важливо тренувати свою резильєнтність – здатність упоратися зі складними та стресовими життєвими ситуаціями. Онлайн-платформа "Розкажи мені" розповідає про психологічні поради, які допоможуть захистити ментальне здоровʼя. Vogue.ua публікує 10 найнеобхідніших з них.

1. Навчіться змінювати власну оцінку ситуацій. Великий вплив на ментальне здоровʼя мають не самі події, а значення, яке їм надається.

Реклама

2. Дійте. Психолог Стівен Гейз не починає роботу з пацієнтами, допоки не налаштує їхні сон, активність та харчування. Прожити день без руху – усе одно, що отримати ін’єкцію депресанту, а депривація сну аналогічна добровільній евтаназії.

3. Складіть "абетку ресурсу". Так, на кожну літеру алфавіту потрібно написати джерело задоволення. У результаті такої гри можна отримати список дій, які поліпшуватимуть емоційний стан. Важливо, щоб в "абетці" були наявні справи, які можна зробити відразу, а також складніші, що потребують планування.

4. Зміцнюйте соціальні звʼязки. Безпека, що її ми відчуваємо від спілкування з оточенням, позитивно впливає на роботу головного мозку.

5. Розвʼязуйте проблеми, а не уникайте їх. Виклики – невіддільна частина життя. Але замість тримати проблеми в собі, їх треба випустити, вишикувати в чергу та поступово розвʼязувати.

6. Медитуйте. Практики допомагають тримати під контролем швидкість емоційних реакцій.

7. Визначте власні цінності. Складіть особистий список, сформульований за допомогою дієслів, – це зробить їх досяжнішими та конкретнішими.

8. Заведіть щоденник емоцій. Під час зміни настрою відстежуйте та аналізуйте власні думки. Це допоможе раціоналізувати відчуття.

9. Аналізуйте думки з огляду на те, чи корисні вони для вас. Припустіть, що змінили думку, та виходьте з того, що буде кориснішим.

10. Уявіть, що спілкуєтеся із собою з позиції друга чи подруги. Коли позиція змінюється на дружню, ми стаємо набагато співчутливішими, аніж коли даємо слово особистому внутрішньому критикові.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.