До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке "мстива сукня": показують принцеса Діана, Кейт Мосс і Ріанна

Після розлуки з принцом Чарльзом 1994 року принцеса Діана зовсім не показувала зажурений вигляд. Радше навпаки. Після того, як ці новини облетіли світ, вона з'явилася на публіці в приголомшливій чорній оксамитовій мінісукні. Такий вихід сприйняли як очевидний знак непокори її передбачуваній ролі. Саме тому її розкішне вбрання прозвали "мстивою сукнею". З часу Діани такі образи приміряли чимало жінок: від Кейт Мосс і Ріанни до Джіджі і Белли Хадід. І vogue.ua згадує головні "мстиві" сукні в історії моди.

Діана, принцеса Уельська
Принцеса Діана, 1994

Коли 1994 року Діана з'явилася на вечірці в галереї "Серпентайн" у короткій сукні з оголеними плечима, всі пороззявляли роти. Цей вихід тільки підкинув дров у вогонь, який вибухнув після новин про її розлучення з принцом Чарльзом. Її оксамитове коктейльне вбрання прийнято вважати першою в історії "мстивою сукнею". Воно стало еталоном того, який вигляд повинна мати жінка після розставання з чоловіком: квітучий і розкішний, а не піжамний і занедбаний.

Реклама
Ріанна
Ріанна, 2017

У вересні 2017 року Ріанна з'явилася на Diamond Ball у чорному сексуальному вбранні. По суті, цей вихід співачки не пов'язаний з помстою, але її сукня Ralph & Russo – висловлення поваги принцесі Діані. Вона розповіла Vogue Paris у випуску 2017 року: "Щоразу, коли чоловік зраджує або погано поводиться з тобою, потрібно вдягати "сукню помсти". Будь-яка жінка це знає. Незалежно від того, чи був вибір Діани на користь цієї дивовижної сукні усвідомленим, чи ні, мене вразила думка про те, що навіть принцеси не застраховані від трагедій у коханні. Цей образ поганого стерва Діани просто зносить мені голову".

Кейт Мосс
Кейт Мосс, 2007

Після бурхливих дворічних відносин Кейт Мосс і Піт Доерті розійшлися 2007 року. Тоді модель мала просто бездоганний вигляд у вінтажній шовковій сукні Dior, яку одягнула для своєї першої появи на червоній килимовій доріжці з моменту їхнього прощання, так підкреслила стриману елегантність, з якою сприйняла цю подію.

Джіджі Хадід
Джіджі Хадід, 2015

Джіджі Хадід і музикант Джо Джонас розсталися всього через кілька місяців після початку відносин. Незабаром після того модель з'явилася на червоній доріжці American Music Awards у відвертому білому топі, спідниці з високим розрізом і новою стрижкою боб. Ніколи ще Габріель Шанель не була такою правою зі словами: "Жінка, яка підстригає волосся, – це жінка, яка готується змінити своє життя".

Белла Хадід
Белла Хадід, 2016

Белла Хадід і The Weeknd знову зустрілися на подіумі Victoria's Secret всього через кілька тижнів після розриву. На сцені співак отримав від Белли тільки холод в очах і, швидше за все, неабияк страждав, коли побачив її в розкішній білизні. Добити колишнього модель вирішила сексуальною сукнею Julien Macdonald, в якій з'явилася на вечірці після шоу.

Гвінет Пелтроу
Гвінет Пелтроу, 2014

Після більше 10 років спільного життя Гвінет Пелтроу і музикант Кріс Мартін розлучилися 2014 року. Акторка вибрала чорну сукню-бюстьє від Monique Lhuillier з ефектною мереживною обробкою для свого першого офіційного виходу в статусі вільної жінки.

Різ Візерспун
Різ Візерспун, 2007

Одразу після розлучення з Раяном Філіпом, батьком її перших двох дітей, Різ Візерспун вибрала життєрадісну коктейльну сукню сонячного жовтого відтінку Nina Ricci для виходу на червону доріжку Golden Globes 2007 року.

Дженніфер Гарнер
Дженніфер Гарнер, 2016

Дженніфер Гарнер перебувала на середині свого розлучення з Беном Аффлеком під час церемонії "Оскар" 2016 року, але в її асиметричній чорній драпірованій сукні було не менше зухвалості, ніж у культовому образі Діани.

Тейлор Свіфт
Тейлор Свіфт, 2016

2016-й став фатальним роком в особистому житті Тейлор Свіфт: співачка встигла завести роман і розійтися з двома завидними чоловіками: Кельвіном Гаррісом і Томом Гіддлстоном. Для ролі ведучої CMA Awards Тейлор вибрала прозору сукню в білизняному стилі Julien McDonald.

Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі, 2017

Анджеліну Джолі рідко зустрінеш на червоних доріжках, але всього через кілька місяців після її розлучення з Бредом Піттом, вона з'явилася на кінофестивалі в Торонто. Її асиметрична шовкова сукня Ralph & Russo показала, що акторка навряд чи переживає через розрив з чоловіком.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.