До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Білявка в законі: модні уроки знаменитого фільму

2001 року на екранах з’явилась американська комедія "Білявка в законі", яка багато в чому визначила моду нульових років з її любов'ю до розкоші та гучних імен. Зараз фільму виповнюється 17 років, але модні принципи його головної героїні, університетської красуні Ель Вудс, роль якої зіграла актриса Різ Візерспун, актуальні і сьогодні. Vogue.ua вибрав головні з них.

Рожевий

"Той, хто сказав, що помаранчевий – це новий рожевий, явно чимось хворів", – з упевненістю заявила в одній зі сцен Ель Вудс, фанатка рожевого кольору у всіх його проявах. Дівчина не соромилась одягатися повністю в рожевий, ретельно підбираючи всі аксесуари в тон – від сумки до поясу. Сучасні дизайнери також полюбляють рожевий, але надають перевагу його пастельним та більш холодним відтінкам.

Статусні аксесуари

Незважаючи на свій юний вік і безтурботний вигляд, Ель Вудс розумілася на вічних цінностях, і навіть з грайливим квітковим топом, частково оголеним животом і джинсами – обирала аксесуари культових марок. Наприклад, одним з її улюблених був браслет Hermès Collier de Chien на шкіряному ремінці з великими шипами, а зону декольте вона нерідко прикрашала романтичними підвісками Tiffany & Co.

Білизняний стиль

Сьогодні про білизняний стиль говорять всі, а 15 років тому сукні-комбінації, та ще й з глибоким декольте, дозволяли собі лише найсміливіші дівчата. Ель Вудс була якраз з таких, і носила шовкову сексапільну сукню з посмішкою на мільйон і цілковитою впевненістю у власній привабливості.

Лелітки

На початку 2000-х слово гламур було у всіх на устах і лелітки були однією з головних його складових. Не залишилася до них байдужою і головна героїня "Білявки в законі", яка в кадрі неодноразово з'являється в блискучих нарядах. Сьогодні лелітки не менш популярні, але мають куди більш урбаністичний вигляд разом з грубими черевиками або військовими парками.

Mix & Match

Mix & Match, або принцип змішування різних стилів та брендів в одному образі успішно використовують художники по костюмах, пригадати хоча б образ Керрі Бредшоу з "Сексу у великому місті". Не обійшлося без нього і в "Білявці в законі". Від Різ Візерспун в яскраво-фіолетовому пальті, в'язаній блакитний шапці і червоному гольфі – погляд неможливо було відірвати як у 2001-му, так і зараз.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.