До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Життя й кар’єра Лінди Євангелісти у світлинах

"Менше ніж за десять тисяч доларів я навіть з ліжка не встану", — ця відома фраза належить Лінді Евангелісті, топмоделі 90-х. Сьогодні першій моделі, якій пропонували величезні гонорари за одну лише присутність на заходах, сповнюється 55 років. Євангеліста вважається однією з найуспішніших моделей за всю історію індустрії: вона була музою Стівена Мейзела, обличчям 700 обкладинок модних видань і рекламних кампаній таких брендів, як Chanel, Yves Saint Laurent, Calvin Klein.

Реклама

[GALLERY id= 160671;]

Свою модельну кар’єру Лінда почала в 15 років, коли перемогла на конкурсі краси "Міс Ніагара", завдяки якому на неї звернули увагу букери модельного агентства Elite. Їй знадобилося два роки, щоб вирішити серйозно навчатися моделінгу. Успіх був шаленим: Євангеліста стала улюбленою моделлю Карла Лагерфельда й музою Джанні Версаче. Наприкінці 80-х фотограф Пітер Ліндберг порадив їй зробити коротку стрижку, яку індустрія не одразу прийняла, модель навіть зняли із 16 показів. Але наступного сезону зачіска Лінди стала трендом, а модель — ще популярнішою.

<b>LINDA 42</b>

Ті, хто працював з Євангелістою на показах і зніманнях, називають її "хамелеоном", адже ніхто не вмів перевтілюватися так, як вона. А споживачі модної індустрії й преса досі вважають її іконою стилю. Саме з Ліндою Євангелістою асоціюється дух кінця 80-х. А її стосунки й уміння вдягатися в унісон з актором Кайлом Маклакленом — не залишали байдужим нікого.

<b>LINDA KYLE 42</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.