До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниця жіночої планети: KARAVAY весна-літо 2018

Нічне небо над нами й жіночність всередині нас – в новій колекції Karavay весна-літо 2018 переважають відстороненість та іронія. Речі стримані – без декольте, відкритих рук і розрізів. Кольори холодні, від металічного блиску до палітри нічного неба – бузкового, димчастого й синього.

KARAVAY весна-літо 2018

Ірина Каравай працює у звичному для неї жанрі безкомпромісно жіночного одягу, й кожного сезону знаходить спосіб підкреслити тендітність й тонкість своєї умовної героїні – контрастами, неочевидними референсами, складністю крою й роботи (які можливо розглянути чи зблизька, чи у зйомці деталей на karavay.ua).

Реклама
KARAVAY весна-літо 2018

Стилістичні контрасти руйнують звичну оптику. Бомбери й анораки пошиті з зумисне ошатних тканин, по запозичених з арсеналу робочого одягу комбінезонах і сорочках пущені бічні грайливі рюші. В деталях і фактурах читаються відгомони промислових гофрованих труб і світловідбивних смужок, а також космічних кораблів з фільмів популярної фантастики. Все це знижує пафос речей, пошитих з розрахунком на довге життя в гардеробі, надає їм повсякденної необов'язковісті і легкості у вжитку.

KARAVAY весна-літо 2018

У новому сезоні дизайнер представляє черговий кравецький прийом, який ускладнює посадку і вигляд речей класичних за своєю суттю – суконь, блуз чи спідниць французької довжини. Головний прийом колекції весна-літо 2018 – прошивка з резинками на речах зі щільної бавовни, мокрого шовку і двошарового шифону. Променеві чи вертикальні стяжки м'яко малюють силует, причому акцент робиться на плечі – похилі і об'ємні, підглянуті на парадних жіночих портретах і злегка збільшені.

KARAVAY весна-літо 2018

Очевидно не заявлена, але прочитується тема космосу – за зірками леліток і металізованих фактурах моди епохи ретро-футуризму, й антуражем показу – стерильно білими лабораторними стінами One Love Coffee в PinchukArtCentre.

<b>каравай111</b>

Фото: Маша Павлюк.

Весь показ можна побачити тут.

Читайте також:

Бекстейдж показу Lake Studio весна-літо 2018​

Пристебність ремені: Jean Gritsfeldt весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.