До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд мають костюми Balmain для нового туру Бьорк

Протягом наступного місяця ісландська співачка Björk представить найамбітнішу в її кар'єрі серію концертів і театральних постановок у новому нью-йоркському культурному центрі The Shed (Hudson Yards). Можливо, саме тому перші хвилини шоу, яке триває близько двох годин, здадуться майже недоречними. Спершу ісландський хор, одягнений в простий, майже фольклорний одяг, виходить на сцену і співає кілька пісень. Потім анімаційну версію Björk проектують на сріблясті нитки, які звисають вздовж сцени, як рухлива завіса, перш ніж ми побачимо саму співачку. На її плечах будуть два масивні банти, більше схожі на перлини, які раніше цього року модна індустрія оцінювала на показі от-кутюр Balmain. Кілька хвилин по тому до неї приєднується інша частина групи, включно з секцією флейти з семи жінок, всі з яких будуть одягнені в масивні сукні з органзи і плісе, які також представили на шоу Balmain кілька місяців тому.

Колаборація Balmain і Björk може здатися не найочевиднішим модним тандемом. Олів'є Рустен, креативний директор легендарного французького Будинку, і сам це визнає. "Я створював армію Balmain протягом восьми років, до її складу входять самі знаєте хто", – говорить він, має на увазі зв'язок бренду з такими людьми, як Кім Кардаш'ян, Кайлі Дженнер, Бейонсе, для останньої він розробив костюми для виступу на Coachella минулого року.

Реклама

Проте Бьорк сама вирішила запросити Рустена стати частиною її туру, який розпочнеться в The Shed, коли побачила кутюрну колекцію Balmain. Естетично проекти Олів'є дійсно вписуються в потойбічне бачення, яке Björk створює на сцені зі своїм шоу. Співачка описує свій останній альбом Utopia як "спробу представити саундтрек острова майбутнього", а її серія в The Shed оживляє цей острів. "Я уявляла, що після апокаліпсису ми всі підемо на острів і станемо мутантами між рослинами і птахами, відломимо гілки, зробимо з них флейти і почнемо грати".

Безперечно, бачення і фантазії у співачки специфічні. Тому, щоб забезпечити вільний рух на сцені, Рустен повинен був змінити деякі частини вбрань, аби вони відповідали потребам цього конкретного середовища. В цілому Balmain одягнули 15 музикантів, які грають з ісландською співачкою, і створили три різні образи для самої Бьорк. Наприклад, в одному з перламутрових плечей співачки є щілина, яка дає змогу їй маневрувати мікрофоном. Так само дизайнер змінив вбрання арфістки, оскільки спідниця з великою чашею повинна ідеально облягати вигини її інструменту. "Нам довелося відтворити кутюрний образ, зроблений з плісированої органзи, шовку, металу, пластику і вишивок, але переробити все так, щоб було можливо ходити і виступати в цьому одязі", – каже Рустен.

Для нього ця співпраця є свідченням цінності кутюру сьогодні і розширення всесвіту Balmain. "Світ Balmain – це світ, в якому не можна передбачити, що станеться завтра", – говорить він. "Я думаю, той факт, що у Бьорк немає кордонів з її музикою, а у мене немає кордонів з модою – це та точка, де ми з'єдналися".

У ретельно сконструйованому світі Бьорк дизайни Рустена допомагають донести її нове утопічне бачення нашого майбутнього. І якщо подивитися, як співачка танцює в цьому альтернативному всесвіті, з перлинами, що твердо сидять на її плечах, вона дійсно має такий вигляд, ніби може привести нас у чарівний новий світ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.