До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ті, хто йдуть разом: нова колекція Masha Reva for Syndicate

Презентація спільного проекту Masha Reva for Syndicate став вишенькою на торті One Day Project.

Маша Рева

Практична частина проекту – це десять принтів Маші Реви з контурами облич на плащах, толстовках та сорочках, за серійне виробництво та дистрибуцію яких за старою дружбою взялися хлопці з Syndicate (це їхній четвертий спільний проект з дизайнером).

Реклама

Арт-проект з малюнками по тілах моделей у форматі виставки під назвою Kiev Kids Маша показала на попередньому One day Project – розмалювала моделей Cat-b, фотоісторію зробив Армен Парсаданов. Першим кроком перекладу арту на одяг був спецпроект "Наївне мистецтво" разом з Vogue UA – Маша перенесла частину малюнків на одяг, Армен все це знову художньо задокументував. Для нинішнього One Day Project Маша захотіла зробити речі "більш доступними".

У відкритій майстерні шовкографії Izone працювала над досвідченими зразками принтів (серійне виробництво запускає з Syndicate), й тут же продемонструвала результат – на платформі культурних ініціатив Izolyatsia. Тому що "дизайнером, який робить модні шоу", Маша себе не бачить, а в просторі галереї їй все одно комфортніше. Свої вкрай носибельні речі презентувала як арт-об'єкти – обрамила тривимірною дерев'яною рамковою конструкцією, чи вшила в однотонні полотна – так, що вони, здавалося, матеріалізувалися в режимі реального часу.

Презентацію доповнювали два фотопроекти, що формально з речами не співвідносяться – "еврідей стріт" Мішки Бочкарьова (пронизлива Соня Мохова в червоному нескінченно цитувалася в Instagram Stories присутніх) та серія знятих в Києві портретів Nutshell Армена Парсаданова з атмосферою в дусі "Сіетла 90-х та гранджу". "Назва проекту теж говорить за себе. Nutshell. Суть", – пояснює Армен сенс проекту та бажання показати "справжню фотографію".

Попри різницю в творчих завданнях, фотографії доповнювали й коментували феномен тих самих Kiev Kids, так чи інакше надихаючих Машу та її друзів, і в середовищі яких, по суті, й формується молода авангардна мода в Україні. Цих самих Kiev Kids, які приїхали в Izolyatsia на метро, можна було нескінченно розглядати в брутальному пейзажі прогресивного креативного кластеру на фінальній презентації в графіку One Day Project.

Фото: Маша Павлюк

Читайте також:

Молодіжна нація: Zirochka Ukraine + RCR Khomenko весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.