До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Море кличе: Bodyism у Туреччині

Відпустка в Туреччині – це тиша, вивчення філософії здорового способу життя й участь у вітрильних регатах. Давно вже не all inclusive і анімація.

Текст: МАРІЯ ЖДАНОВА

В аеропорту Даламан мене зустрічає новеньке Audi Q7: попереду 14 км звивистою дорогою до поселення Геджек. Колись тут було звичайне рибальське селище (місцеві жителі запевнють, що в ультрамаринові води цієї гавані впав легендарний Ікар), а сьогодні це один із престижних яхт-центрів Туреччини: кожного року восени й навесні тут проводять регату Göcek Race Week, а місцевий яхт-клуб став популярною зимовою стоянкою. На березі мальовничої бухти розташований готель D-Resort Göcek.

<b>D Maria</b>

Декілька корпусів розділені басейном, сітка водних каналів нагадує Венецію, а світлий і лаконічний дизайн номера виконаний у найкращих традиціях Середземномор'я. Модель відпочинку Bed & Breakfast не дає туристам погладшати і чудово підходить тим, хто в морі. Обідати гостям пропонують в одному з трьох ресторанів: азіатському барі Q Lounge, м'ясному Günaydın – першому і найпопулярнішому стейк-хаусі в Туреччині і грецькому The Breeze на березі затоки.
Егейська кухня, якою славиться The Breeze, схожа на грецьку: свіжі місцеві морепродукти, фрукти й овочі

Тут немає галасливих дискотек і анімації: власники готельної групи D-Hotels & Resorts популяризують концепцію "тихої розкоші". На даху спа-центру розташований Дзен-сад, де приємно медитувати й займатися йогою. Закінчую своє перебування у D-Resort Göcek відвідинами турецького хаммама – готую шкіру до засмагання, а думки – до повноцінного відпочинку. Зовсім скоро мені належить вивчити філософію бодизму, тому кросівки у валізу я вперше поклала недаремно.

"Десь тут має відпочивати Джеймс Бонд", – думаю собі, опинившись в лоббі готелю D Maris Bay.
Готель D Maris Bay входить до мережі Mytha Hotel Anthology, яка популяризує стиль, дух і культуру Середземномор'я

Величезна територія посеред заповідника, мінімалістичний інтер’єр, ванні кімнати з панорамними вікнами і виглядом на затоку, білосніжні яхти і гості, які прибувають в готель на вертольотах. Такий вид трансферу тут популярний: дорога від аеропорту – небезпечний серпантин. Готель Отель D Maris Bay – єдиний в Туреччині, удостоєний престижної американської нагороди Six Star Diamond Award і перший в Європі, де відкрили філіал легендарного лондонського фітнес-клубу Bodyism, де можна пізнати тонкощі однойменної ЗСЖ-філософії.

Автором фітнес-напрямку є британський тренер Джеймс Дьюган. Серед його послідовників – топ-моделі і голлівудські зірки Ель Макферсон, Роузі Хантінгтон-Уайтлі і Дженніфер Лоуренс. Суть системи – створити гарне й здорове тіло за допомогою тренувань і системи харчування Clean & Lean. При цьому мова йде не про короткочасну зміну харчових звичок, а про побудову правильного способу життя.

<b>Bodyism</b>

Реклама

У номері мене очікує книга Clean & Lean і набір заспокійливого чаю. З першої глави я дізнаюсь, що найкраща подруга зайвих кілограмів – втома, а міцний сон – найліпша терапія перед ранковим тренуванням. Вправи з використанням власної ваги, розтяжка і кардіо навантаження – це нескладно, зате ефективно. Далі за планом – відпочинок у спа-центрі Espace Vitalitè Chenot, де на мене чекає аромамасаж обличчя й тіла.

В D Maris Bay розташувався спа-центр легендарного Анрі Шено зі спеціалістами з Індонезії і Таїланду

Ввечері вирушаю на вечерю в модний ресторан Zuma. Авторська азіатська кухня фьюжн з місцевих морепродуктів – приємний сюрприз для шлунку і гарантія красивих фото в Instagram. Чорна тріска в маринаді із місо, запечена в листях магнолії, багато екзотичних фруктів і місцеві вина – це ще та спокуса, але в усіх ресторанах готелю (окрім Zuma, є ще стейк-хаус Nusr-Et і ресторан середземноморської кухні Il Riccio) можна обрати альтернативне дієтичне меню з Clean & Lean. Для тих, хто не може обійтись без десерту, рекомендують спробувати пахлаву в традиційному турецькому ресторані Ruia, куда можна дістатися фунікулером, адже готель розташований на вершині гори над бухтою. Пахлаву туди доправляють літаком з міста Газіантеп, де її готують за старовинним рецептом і вважають найсмачнішою в країні.

Ресторан сучасної японської кухні Zuma вже давно облюбували гастротуристи з усього світу

Одна з популярних вечірніх розваг – зустрічати захід сонця під класичну музику із шампанським. Одягаю коктейльну сукню і їду до оглядового майданчику на баггі. Тут, на відміну від ресторанів, практикують діджитал-детокс. Відсутність Wi-Fi змушує на декілька хвилин задуматися про вічне – приміром, про те, чи можливо у київській квартирі без свіжої пахлави і цього неймовірного синього моря і далі жити під девізом Bodyism. Принаймні тепер, кожного разу відкриваючи біблію здорового способу життя Clean & Lean, я згадуватиму цей захід сонця і запах кипарисів.

<b>D-Maris3</b>

Читайте також:

Идея для отпуска: Американская Ривьера

Чем заняться в Дубае летом

Звездные бьюти-советы: лучшие книги от знаменитостей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.