До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди поїхати цього літа: з Лос-Анджелеса в Мексику

Promotion

Vogue.ua разом з туристичною компанією APL Travel продовжує серію публікацій про подорожі по США і круїзи вздовж американського узбережжя.

Після знайомства с Нью-Йорком і круїзу овіяними легендами Карибськими островами на лайнері MSC Divina​, настав час відкрити для себе Лос-Анджелес – місто, яке ніколи не спить. З "міста янголів" легко дістатися до мальовничого острова Каталіна в Тихому океані. Наступна зупинка – мексиканське місто Енсенада, яке відкриє країну в усій красі. Вірним супутником у цій подорожі стане лайнер Carnival Inspiration зі спа-центром, аквапарком, театром, басейнами, а також 8 барами і 6 ресторанами.

Енсенада @sinicalattitudes
Лос-Анджелес: вогні великого міста
Лос-Анджелес @_ilovepalmtrees_

Якщо Нью-Йорк – столиця світу, то Лос-Анджелес – столиця Америки. Друге за кількістю населення місто країни (після NY), та ще й сам центр популярного штату Каліфорнія. І справа тут не тільки в Голлівуді, Беверлі-Хіллс і бульварі Сансет. Порт Лос-Анджелеса – 5-ий у світі за завантаженістю, а економічні показники – одні з найвищих у світі. Оскільки Лос-Анджелес є світовим центром звукозапису і кіновиробництва, його називають "містом розваг". А 320 днів у році тут сонячно. Ну як його не любити?

Реклама
Беверлі-Хіллс @essential.la

Почати знайомство з містом краще за все, звісно, з найвідомішого "району" у світі – Голлівуду. Тут розташований легендарний театр Kodak, де вручають головну нагороду в кіно – Оскар. Складно пройти повз голлівудську Алеї слави, яка розтягнулась на 18 кварталів.

Голлівудська Алея слави @alexbayard

Після Алеї Слави варто піднятися на гору Голлівуд в обсерваторію Гріффіта, звідки можна роздивитися зоряне небо через потужний телескоп, помилуватися Тихим океаном з оглядового майданчика, або, якщо небо буде безхмарним, символом міста – знаком Hollywood.

Знак Hollywood @katebutko

На відвідини Universal Studios варто виділити цілий день: студія розділена на дві частини, в одній з них знімають фільми (її можна відвідати лише короткою екскурсією), а в іншій знаходиться парк розваг на тему "кіно" на будь-який смак. Можна побувати на знімальних майданчиках різноманітних фільмів, повеселитись на кіно-атракціонах, поспостерігати за створенням піротехнічних спецефектів, відвідати квартал мерців.

Universal Studios @hennariikkaandersson

Опинитися ніби на зйомках голлівудського фільму можна в діловому центрі Лос-Анджелеса – Downtown. У будні тут вирує життя офісних клерків, а у вихідні спустошені вулиці наповнюються справжніми знімальними групами. З Downtown легко потрапити у вірменський, китайський, тайський, японський квартали Лос-Анджелеса.

Нічний краєвид Лос-Анджелеса з башти Банка США @zakhar_khavanov

Must see: Лос-Анджелес з висоти 310 метрів. Таку можливість дарує башта Банка США, що є найвищою будівлею у світі з вертолітним майданчиком. Будівля складається з 73 поверхів і відкриває неймовірний краєвид на місто.

Острів Каталіна: перлина Тихого океану
Острів Каталіна, Каліфорнія @ki.rani_d

Каталіна – крайня точка округу Лос-Анджелеса. Острів невеликий: його довжина складає 35 км, а ширина – 13. Тому й пам’яток тут не так вже й багато. Чимало зусиль для перетворення острова на курорт доклав Уільям Ріглі-молодший, засновник компанії Wrigley. Тут він і похоронений в невеликому ботанічному саду. На острові можна прогулятися набережною або взяти на прокат автівку для гольфу або велосипед (автомобільний рух тут обмежено) і відправитись досліджувати Каталіну. Варто відвідати каньйони біля узбережжя, вони збереглись у своєму первісному вигляді. На острові зустрічають представники місцевої фауни – буйволи, олені, кабани. В ресторанах на набережній пропонують шашлик з м’яса острівного бізона. Є тут кінотеатр, музей, театр і навіть казино. На пірсах стоять автомати з кормом для рибок. Пригощати підводних жителів можна як з початку причалу, так і катаючись на катамарані, узятому напрокат. Одна порція корму за ціною 25 центів уміщується в долоню і швидко зникає в прозорій воді, переповненій різнокольоровими рибами.

Острів Каталіна, Каліфорнія @simplyxclassic

Must see: у кафе на узбережжі продають фірмові гарячі вафлі острова, які відрізняються особливими смаком. Їхній дражливий аромат чується усією бухтою.

Енсенада: усі барви Мексики
Енсенада @sinicalattitudes

Це невелике портове мексиканське містечко зачаровує з першого погляду: теплом, затишком і привітністю. Спекотне сонце, розмаїття свіжої риби і морепродуктів за доступними цінами, а також широкий вибір текіли зробили його вкрай привабливим для туристів. На ринках можна й потрібно торгуватися – з притаманним мексиканцям гумором і наполегливістю. Згідними на торг продавці стають надвечір, коли розпродують залишки. А якщо підготуватись завчасно і вивчити кілька іспанських слів – знижка буде суттєво приємнішою. На головній вулиці міста – First Street можна купити все, чого душа забажає, зокрема й колоритні місцеві товари. Обов’язкові для відвідування тут знамениті виноробні регіону – Bodegas de Santo Tomas і Decantos Vinicola. Ті ж, хто жадають культурної "їжі" знайдуть для себе чимало цікавого в історичних музеях Енсенади.

Гейзер Ла Буфадора @diolee

Must see: Ла Буфадора – стовп води, який піднімається вгору з ущелини скелі. Його називають природнім гейзером. Найбільш ефектно виглядає під час припливу.

Більше подорожей – на сайті APL Travel.

Читайте також:

Куда отправиться этим летом: Нью-Йорк

Блиц-гид по Нью-Йорку с Дашей Коноваловой

Куда отправиться этим летом: Нью-Йорк, Майами, Пуэрто-Рико, Багамы

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.