До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди відправитися цього літа: Нью-Йорк

Promotion

Vogue.ua спільно з туристичною компанією APL Travel запускає серію матеріалів про подорожі по США, а також круїзи, в які можна відправитися з цієї країни.

Реклама

США – країна контрастів, яка захоплює своєю одночасною свободою та силою сімейних цінностей, дивує розмаїттям і неодмінно змушує вертатися туди знову й знову, щоби розкрити перед гостями свою нову грань. Перша зупинка – Нью-Йорк.

Нью-Йорк сьогодні – це величезний мегаполіс, потрапляючи до якого легко загубитися в вирі людей та подій, але при цьому так само легко знайти себе в новій справі чи просто наповнитися враженнями під час короткої подорожі. На подорож Нью-Йорком рекомендуються виділяти мінімум 5-7 днів. Цього також буде мало, але за правильної організації маршрутів точно можна встигнути закохатися в це місто.

Прогулянка Мангетеном

Відчути себе героїнею серіалу "Секс у великому місті" може кожна, варто лиш пройтися Манхетенном у летучій сукні і тих самих човниках Manolo Blahnik. Почати можна з класики – П’ятої авеню, де розташовані бутіки головних модних брендів, потім дійти до рогу з Бродвеєм і 23-ї Східної вулиці, щоби подивитися на знамениту "праску" – перший нью-йоркський хмарочос, а потім піднятися на оглядовий майданчик. Не менш захопливий краєвид відкривається і з Емпайр-Стейт-Білдінґ.

Бар The IDES
Пробіжка в Централ-Парку

Американці багато бігають, а ньюйоркці роблять це частіше й обирають для цього Централ-Парк. Найдовший маршрут в Централ-Парку – це 9,8 км. Також тут зручно кататися на велосипедах, або ж можна просто відпочити, коли хочеться сховатися від метушні міста.

Централ-Парк
Музеї Нью-Йорка

Побувати в Нью-Йорку і не відвідати хоча би один з його численних музеїв – злочин. Безсумнівно, на музейну частину потрібно виділяти окрему поїздку, та заглянути до Американського музею природознавства, Музею Вітні чи MOMA не буде зайвим.

Музей сучасного мистецтва
Відвідання Статуї Свободи

Статуя Свободи – символ Нью-Йорка, який видно практично з будь-якої точки міста, але познайомитися з ним можна й набагато ближче. Наприклад, замовивши екскурсію чи круїз навколо неї. Ці враження точно зостануться на все життя.

Статуя Свободи
Послухати джаз

Особливої чарівності нью-йоркській поїздці додасть відвідання джазового клубу. У місті їх дуже багато, та найвідоміші – The Iridium, Smalls, Blue Note Jazz і B.B. King Blues Club. Порада: завчасно подивіться розклад і забронюйте столик, аби насолодитися музикою без зайвої метушні.

Відвідати парк High-Line

Життя в мегаполісі змушує вигадувати неординарні рішення при облаштуванні громадського транспорту. Після закриття наземної гілки метро High Line група ентузіастів запропонувала не розбирати її на металолом, а перетворити це місце на парк. На реконструкцію витратили близько 50 мільйонів доларів, зате сьогодні – це одне з улюблених місць ньюйоркців, де можна відпочити, почитати книгу чи позайматися спортом.

The High Line
Слідами серіалів

Нью-Йорк – місто, в якому жили герої багатьох улюблених серіалів, тому під час поїздки можна відправитися до будинку Керрі Бредшоу чи на ріг вулиць Grove та Bedford, де, за сюжетом, жили ті самі "Друзі". Примітно, що зйомки самого серіалу проходили в Каліфорнії, але фасади цих будинків так часто з'являлися на екрані, що стали точкою тяжіння фанатів культового телешоу.

Будинок з серіалу "Друзі"
Руфтоп-бари

Хмарочоси Нью-Йорка ніби спеціально створені для численних руфтопів, з яких відкривається вигляд на місто, що ніколи не спить. Один з найпопулярніших руфтоп-барів – The IDES, розташований у The wythe hotel, з тераси якого видно весь Мангетен. Щоправда, фотографувати тут заборонено, доведеться насолоджуватися побаченим очима і просто закарбувати цю картинку в своїх спогадах, що так цінно у сучасному світі гаджетів.

Бар The IDES

Більше подорожей – на сайті APL Travel.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.