До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Екскурсія французькою резиденцією Grey Goose

У післясмаку американської преміум-горілки Grey Goose відчуваються ноти мигдалевого печива – перевірити це можна у французькому Коньяку, в маєтку XVII століття.

Провінція Коньяк знаменита однойменним напоєм і шанованими винами

Бренд з'явився в 1996 році, а вже через пару років горілка Grey Goose на престижному міжнародному конкурсі Чиказького інституту тестування напоїв (Chicago Beverage Testing Institute) була визнана найсмачнішою в світі. Цей титул є візитівкою Grey Goose і сьогодні. Суперечки про відтінки смаку горілки можуть здатися дивними багатьом, але тільки не майстру купажу Франсуа Тібо, який розробив рецептуру преміум-горілки. Він традиційно зустрічає гостей у французькій резиденції Grey Goose – Le Logis, розкішно відреставрованому маєтку XVII століття в провінції Коньяк.

Реклама
Традиційний французький маєток колись був графською садибою
У післясмаку Grey Goose відчуваються ноти мигдалевого печива й свіжої випічки

Тут розмови про тонкощі смаку стають відчутними: для виготовлення горілки використовується місцева м'яка джерельна вода з ледь помітним солодким присмаком, а спирт одержують із спеціального сорту пшениці, вирощеної на півночі в Пікардії, де є всі умови – щедра земля, ідеальна температура і вологість.

Відвідати Le Logis можна за спеціальним запрошенням

Результат дійсно незвичайний: я тестую мікродози Grey Goose під "акомпанемент" страв, приготованих мішленівським кухарем Le Logis. Смак м'який і улесливий. Не впевнена, що зможу відрізнити Grey Goose від іншої дорогої горілки, але з цим легко впорається Франсуа Тібо: "Уявіть собі строкату картину, написану безліччю фарб, – не страшно, якщо впаде ще одна крапля кольору. А горілка – це чисте полотно. Якщо на нього капнути фарбою, будь-хто зрозуміє, що білизна втратила свій блиск".

Франсуа Тібо відточує смак Grey Goose протягом 25 років

Читайте также:

10 популярных коктейлей: как их приготовить

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.