До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто піти на виступ Solomun, одного з найкращих діджеїв світу

29 вересня у київському клубі CHI виступить Solomun. Чому цю подію не можна пропустити, знає Vogue.ua

Боснієць Младен Соломун пройшов дивовижний шлях від повної невідомості до статусу рок-зірки світу електронної музики. В юності він емігрував з рідної Боснії в Гамбург і досить довго шукав себе в музиці. У 25 років він почав грати в місцевих барах і пробував писати перші біти в стилі хіп-хоп. Через пару років Solomun запустив власний лейбл Diynamic Music, який став спочатку важливим символом гамбурзької електронної сцени, а роками пізніше – і всієї Європи.

Реклама

Сьогодні лейбл Diynamic працює з найкращими діджеями світу: це David August, якого добре знає українська аудиторія, ексцентричний норвезький дует Ost & Kjex і герої фестивального техно Kollektiv Turmstrasse. Одною за іншою лейбл Diynamic Music випускає платівки, які сьогодні стали класикою клубної музики. Водночас як самобутній електронний продюсер заявляє про себе і Соломун.

Навесні 2012 Solomun став резидентом на Ібіці, причому його одночасно запросили кілька провідних клубів. Соломун вибрав Sankeys – філія манчестерського клубу, який славиться експериментами зі стилем і музикантами.

На Ібіці Соломун ввів свій стиль – неспішний, мелодійний дип-хаус, атмосферну музику, що ввібрала в себе інші стилі. Фірмові вечірки Solomun's Diynamic Neon Nights стали подією року на Ібіці.

Solomun на Ібіці

Сам діджей зізнається, що перед стартом сезону і він сам, і його команда дуже хвилювалися, оскільки були не впевненими в тому, що на їх вечірки прийде хоча б 50 чоловік. За сезон він став резидентом одного з трьох провідних клубів Ібіци: в знаменитому Pacha стартували його вечірки Solomun + 1. З цього моменту про боснійців дізнався весь світ: його гонорар вже тоді доходив до астрономічних 80 000 євро, а гастрольний графік швидко заповнився на півтора року вперед. У 2015 році діджей підбив підсумки шести років творчості, випустивши на власному лейблі збірник з кращими своїми реміксами.

"Король Ібіци", як називають його фанати, любить експерименти. Він звучить велично, любить використовувати в своїй музиці елементи класики, оркестрових партій, мелодії віолончелі, немов з голлівудського блокбастера; багатошарові складні партії для струнних. В купі з нагнітаючим гучним бітом деякі треки з його сетів здійснюють магічний ефект.

Solomun зізнається: найголовніше для нього – атмосфера на вечірці. Він часто відмовляється від виступів на великих майданчиках, величезних фестивалях на користь клубів менших. Його ідеальний формат – локації на 500-1000 чоловік. Сам музикант говорить про те, що діджею важливо створювати магію, вступати в контакт з аудиторією, бачити і відчувати її. Відчути на собі атмосферу, яку створює "Король Ібіци", можна буде вже 29 вересня.

Читайте також:

Презентація чоловічого додатку Vogue Man

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.