До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Грати по-великому: інтерв'ю з діджеєм Raw Unkut

Українська музична сцена знаменита не тільки завдяки "душевному попу" і фолку, а й тим, хто грає і створює електронну музику. Raw Unkut, Настя Муравйова та Яна Вудсток – зірки українського діджеїнгу, які за три роки завоювали Україну і Європу.

Светр, віскоза, Haider Ackermann; брюки, шкіра, Gucci; туфлі, шкіра, метал, стеклярус, Gucci

"Найважливіше в людині – її смак. Він може не збігатися з моїм, бути дивним, але він повинен бути", – вважає Катя, вона ж Raw Unkut. На нашу зйомку та інтерв'ю вона спеціально прилетіла з Нью-Йорка, де виступає частіше, ніж в рідному Києві. У Каті ідеальна американська вимова, наукові знання в музиці, досвід гри на фортепіано і ударних.

Реклама

На інтерв'ю вона приходить в мішкуватій футболці, куртці oversize і чорних брюках з накладними кишенями. Поки ми готуємося до зйомки, вона читає книгу, яку захопила з собою. Це Nine Lives знаменитого британського продюсера і діджея Голді, що розповідає про становлення репу у Великобританії.

Зв'язок з США простежується в кар'єрі Каті з самого початку: спробувати себе в ролі діджея три роки тому її надихнув американський фотограф і діджей Шон Шермерхорн. Перша серія вечірок, на яких вона грала, мала назву Black America – вони були ковтком повітря для тих киян, що люблять хіп-хоп. З тих пір Raw Unkut почала асоціюватися з трохи агресивним і в той же час сексуальним образом дівчини, яка подобається дуже різним аудиторіям – від світської публіки на вечірці в бутіку The Icon до досвідчених меломанів на концерті модної квір-реперші Mykki Blanco на київському фестивалі Brave! Factory (Катя акомпанувала їй під час виступу).

Зараз Raw Unkut грає по всьому світу. У Нью-Йорку вона виступала в клубах Tilt, Rebecca's і стала співпродюсером серії вечірок під іронічною назвою Uklon. У Мілані грала в культовому клубі-сквоті Macao. Навесні виступала в лондонському Ormside Projects. Там про Катю дізналися завдяки її авторській програмі на українському 20ftRadio – і запросили зі словами: "Коли ми слухаємо твої сети на радіо, танцюємо прямо на стільцях". У Каті особлива любов до радіо: там не потрібно комунікувати з публікою, імпровізація відходить на другий план, а підготовка до гри схожа на написання диплома, якому передує глибоке музичне дослідження.

Raw Unkut не любить планувати, але її зимовий графік вже розписаний: вона грає в клубах Лісабона, Монреаля і Мехіко, а 12 грудня її можна буде почути в Києві – на вечірці Osnova в клубі Otel'.

Фото: Stephan Lisowski

Текст і стиль: Olga Zhyzhko

Асистент стиліста: Sveta Manoukyan

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Pavel Lotnik

Моделі: Raw Unkut, Jana Woodstock, Nastya Muravyova

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.