До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 артистів, яких не можна пропустити на музичному фестивалі Brave! Factory

24-25 серпня в Києві відбудеться Brave! Factory. Художники і арт-об'єкти перетворять завод Метробуд на виїзну галерею, а 6 сцен і 60 музикантів з усього світу – на танцювальний майданчик, де 36 годин безперервно гратиме музика. Напередодні події vogue.ua розповідає про 10 артистів, яких не можна пропустити на одному з наймасштабніших фестивалів цього літа.

NIGHT

Anthony Rother (Німеччина). Ентоні Ротер – діджей, продюсер, лайв-перформер з Франкфурта-на-Майні. Ентоні вважають одним з найвпливовіших артистів на електронній сцені: саме він відповідальний за відродження жанру електро, що був популярним у 1970-х. Протягом більше двох десятиліть Ротер утримує репутацію "дослідника звуку" завдяки здатності виходити за межі жанрів, але при цьому зберігати незалежність. У своїх треках він "розповідає" історії про наслідок технологічного прогресу і взаємини між людьми і машинами. Тому в його музиці можна почути характерні повторювані механістичні біти, наповнені меланхолією, футуристичним настроєм і лірикою.

Реклама

Dubfire (США). Алі Ширазінія – ірано-американський діджей і продюсер, який працює з жанрами гаус і техно. До сольного проєкту Dubfire Алі виступав у дуеті Deep Dish, який був номінований на "Греммі". Музику Алі люблять за різнобічність стилів. Він майстерно грає все: від мінімал-техно до прогресив-гаусу. Dubfire – артист, чий драйв, талант і інтуїція провели його в число найкращих музикантів електронної музики в світі.

Neil Landstrumm (Великобританія). Ніл Ландструм (Макферсон Сазерленд) – шотландський продюсер і графічний дизайнер. Один з головних виконавців, що вплинули на розвиток і становлення знаменитого берлінського клубу Tresor. Ніл відомий новаторським і експериментальним підходом до створення техномузики, незважаючи на те, що її стійкий біт залишає мало місця для інтелектуальних маневрів. На додаток до своєї музичної кар'єри він працює графічним художником на MTV, Rockstar Games і The Magnificents.

Shabazz Palaces (США). Американський хіп-хоп дует з Сіетла, що складається з репера Ісмаеля Батлера і мультиінструменталіста Тендаї Мерейра. Shabazz Palaces – це паралельний світ, далекий від типової хіп-хоп і електронної музики. Дует одночасно програмує біти, запускає семпли, африканську перкусію і джазові обертони. Тому музика Shabazz Palaces звучить так різноманітно: від авангардного репу до абстрактних мелодій.

When Saints Go Machine (Данія). Акуратність, чистота, мінімалізм – три головні характеристики, що стосуються всього скандинавського. Тільки ось про гурт з Копенгагена The Saints Go Machine такого не скажеш. Їхня музика народжується в атмосфері гаусу. Звучання електропоп бенду – це ритмічна електро-гаусна музика, якій притаманне щось душевне і щире. І найприємніше те, що як би кожен не сприймав ці слова, він по-своєму зрозуміє і відчує незвичайність музики, створеної данцями.

Zenker Brothers (Німеччина). Даріо і Марко Зенкери – мабуть, найвідоміші брати у світі техно. Родом з Мюнхена, вони ніколи не забувають свого коріння і завжди керуються мюнхенським прислів'ям: "Живи і дай жити іншим". І в створенні своєї музики теж. Zenker Brothers зуміли вивести свій власний звук за допомогою унікального бачення, так зачарували людей з усіх усюд.

DAY

Detroit In Effect (США). Detroit In Effect (або просто D.I.E.) – один з найбільш впливових і знаменитих артистів на електронній сцені. D.I.E. славиться унікальною технікою і неймовірною вибірковістю, що пережила вже три десятиліття. Музика Detroit In Effect дещо сира, наполеглива і безсумнівно драйвова. Detroit In Effect вдається задовольнити найвибагливіших тусівників і найдосвідченіших меломанів.

Jane Fitz & Carl H (Великобританія). Джейн Фіц, яка більше 25 років працює діджеєм, грає складну для класифікації суміш музики, яка включає ранні британські есід-треки, глибокий, космічний гаус, психоделічне техно, транс і ембієнт. На Brave! Factory вона зіграє з Carl H – власником лейблу, промоутером, ведучим радіошоу і діджеєм. Він шанований колекціонер з обширною і цікавою колекцією, якій майже 10 років і яка охоплює всі аспекти електронної музики. Той, хто чув, як Карл грає, підтвердить, що його сети повні дивних, чудових, рідкісних і нечуваних звуків.

Model 500 (США). Гуан Аткінс – американський музикант, якого зараховують до першопрохідців техномузики і засновників одного з найбільш значущих жанрів сучасної електроніки – детройт-техно. Його реліз Enter 1983 року вважають першим технорелізом в історії електронної музики. Проєкти виконавця вплинули на формування стилю багатьох напрямків електронної музики, а його унікальний стиль приніс йому легіон шанувальників по всьому світу.

Oskar Offermann & Edward (Німеччина). Оскар Офферманн – ключова фігура німецької андеграундної техно-гаус сцени вже понад 10 років. Оскар – відданий своїй справі вініловий дослідник, що яскраво виражено в його діджей-сетах: божевільна стара школа, мелодійні ейсід-нотки, змішані в неповторний стиль. На Brave! Factory Офферманн зіграє з берлінським діджеєм Жилем Айкеном, більше відомим як Edward. Айкен прославився сюрреалістичними треками. Хоча він в основному працює в межах гаусу і техномузики, у Жиля є чітке відчуття груву і космічність, що надає його музиці глибини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.