VOGUE UA CONFERENCE
search Created with Sketch.

Рецепт дня: полуниця з вершками "по-вімблдонськи"

16 липня 2017

Сьогодні закінчується один з найхаризматичніших тенісних турнірів світу – британський Вімблдон-2017. Спортивна подія велетенської ваги й за сумісництвом – світський захід з королівським флером. Уперше турнір провели в 1877 році й тоді вже одним з десертів, що пропонувалися гостям, була полуниця з вершками. 

Гості одного з перших Вімблдонських турнірів (wimbledon.com)

Нині полуницю важко уявити без вершків, та, згідно з даними газети Independent, уперше два продукти були об’єднані в одну страву в 1509 році під час правління англійського короля Генріха VIII Тюдора. Через невелику тривалість полуничного сезону, що збігається з початком британського літа, й апетитності ягоди, вона набула статусу «елітної». Влітку британська аристократія обов’язково включала її в якості десерту до ранкового чаювання. Можливо, все це, а також збіг сезону збору ягід з часом проведення турніру, й відіграло ключову роль у тім, що саме полуниця з вершками стала знаковим десертом Вімблдону. 

Полуниця з вершками, Вімблдон @jennifercartledge

Організатори Вімблдону підрахували, що останніми роками за кілька тижні проведення турніру глядачі з’їдають 28 тонн полуниці під 7 тис. літрів вершків. І запивають усе це 20 тис. пляшок шампанського.  

Полуниця з вершками, Вімблдон @arietherock

Особливість десерту – в полуниці, яку вирощують у графстві Кент спеціально для потреб турніру. Час від збору полуниці до її подачі гостям має не перевищувати 24 годин, а в одній порції бути не менше 10 відбірних ягід. Повторити вімблдонський рецепт удома дуже просто: викласти соковиті ягоди в піалу й залити 100-150 мл вершків. 

Читайте також:

5 легких десертов с клубникой

Оранжевое вино – хит сезона

12 кращих фільмів Одеського кінофестивалю

гастрономия · теннис ·

Ще в розділі Lifestyle

Популярне