До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сергей Жадан представляет аудиокнигу "Тамплієри"

Один из самых популярных украинских авторов этой зимой порадует читателя новым форматом – аудиокнигой "Тамплієри". Сборник "Тамплієри" вышел в августе 2016 года, это, по признанию самого Жадана, "39 стихотворений о войне, которую никто не оглашал, про боль, с которой никто не может справиться и о любви, от которой никто не может отказаться". В феврале этого года "Тамплієри" обретут голоса самых известных персонажей из мира музыки, кино и искусства – в записи аудиокниги приняли участие музыкант, в прошлом лидер группы "Ляпис Трубецкой" Сергей Михалок, Саша Кальцова, писательница Ирена Карпа, актеры Остап Ступка, Алексей Горбунов и Дмитрий Ярошенко, музыканты Сашко Положинский и Тарас Чубай, а также сооснователь Радио Аристократы Ярослав Лодыгин, который и "срежиссировал" аудиокнигу.

Сергей Жадан на "Книжном Арсенале"

"Это не просто "чтение стихов с выражением", – говорит Ярослав Лодыгин. – Тут нет ни одной лишней секунды, ни одного лишнего звука. Это напоминает мне те радиопостановки, сказки на виниле, которые мы слушали в детстве. "Тамплієри" для меня тоже в какой-то мере сказка, но довольно печальная. Это путешествие по воображаемой земле, которая очень напоминает Донбасс, Азов, Харьков, Киев – нашу страну, которая находится в состоянии внезапного Средневековья". 

 

 

Подробнее о проекте, а также о собственном благотворительном фонде, который запускается этой зимой,  Сергей Жадан рассказал Vogue.ua:

"У мене вже є кілька аудіокниг – я сам начитував "Депеш Мод" і "Ворошиловград". "Ворошиловград" ми робили зі студентами інституту журналістики для людей із вадами зору. Ми співпрацюємо з незрячими людьми, робимо для них всілякі акції, ну й вони постійно повторюють, що їм страшенно бракує українських аудіокниг. Тому це жанр затребуваний і з ним треба щось робити. Ось у нас у Харкові є цікава ініціатива: хочемо зробити невелику аудіобібліотеку – "Харків читає Харків", щоби відомі харків'яни начитували інших відомих харківян. Скажімо, може бути аудіокнига Квітки-Основ"яненка в начитці ТНМК. Як на мене, це може бути несподівано й цікаво. 

Иллюстрации для "Тамплієров" нарисовал художник Александр Ройтбурд

Що стосується аудіокниги "Тамплієри" – це ідея Ярослава Лодигіна, мені вона відразу сподобалась, я звернувся до своїх друзів, музикантів та акторів, попросив підтримати. Ми від початку хотіли робити проект благодійним. Ми вже робили акції на підтримку дітей, чиї батьки загинули в українсько-російській війні, з харківськими та київськими музикантами. Також ми вже третій рік намагаємось підтримувати культурні, освітні та медичні заклади на Сході. У нас є невелика команда, яка займається цим постійно. І є велика кількість людей, як в Україні, так і поза її межами, які хочуть допомагати і допомагають. Тому й виникла ідея перевести цю діяльність на інший рівень. Сьогодні дуже важливо підтримувати саме освіту та культуру – адже цим ми фактично визначаємо, яким буде Схід нашої країни через 5-10 років. Хотілося, щоби він був освічений і соціально захищений, щоби не був ізольований від решти країни і почував себе невід'ємною цієї країни частиною. 

Участь у записі аудікниги "Тамплієри" взяли дуже різні й надзвичайно талановиті люди. Тут кожен голос унікальний по-своєму. Їх хочеться слухати".

Презентация аудиокниги, которую Сергей Жадан выпускает совместно с Радио Аристократы и литературной копорацией Meridian Czernowits пройдет 9 февраля в киевском Планетарии. 

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.