До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми про життя британської королівської сім'ї

Британська королівська сім'я сьогодні знову у всіх на слуху – очікування первістка герцогів Сассекських і вихід нового сезону серіалу "Корона" зробили свою справу. Vogue.ua зібрав 5 фільмів, які допоможуть краще розібратися в життєвих перипетіях монархів.

Кадр з серіалу "Корона"
Ми. Віримо у кохання

Звичка одружуватися з дівчатами не з королівської сім'ї давно існує в британській сім'ї. Один із найгучніших та найбільш обговорюваних випадків – одруження короля Великобританії, Едуарда VIII, якому заради кохання довелося зректися престолу, та американки Волліс Сімпсон. Саме про це розповідає фільм "Ми. Віримо у кохання", режисером якого стала Мадонна.

Реклама
Кадр з фільму "Ми. Віримо у кохання"
Королева

Фільм "Королева" 2006 року приніс "Оскара" акторці Гелен Міррен, яка зіграла роль Єлизавети ІІ. У стрічці описують моменти з життя королівської сім'ї після трагічного випадку – смерті принцеси Діани – та стосунки королеви з Тоні Блером, який був у той час прем'єр-міністром Великобританії. "Королева" здобула величезний успіх у прокаті та була названа одним з найкращих фільмів року.

Гелен Міррен у фільмі "Королева"
Король говорить

Історична трагікомедія "Король говорить" розповідає історію боротьби батька Єлизавети ІІ, короля Георга VI, із заїканням. Головну роль у стрічці блискуче зіграв британський актор Колін Ферт, а компанію на майданчику йому склали не менш яскраві Джефрі Раш та Гелена Бонем Картер.

Колін Ферт і Джеффрі Раш у фільмі "Король говорить"
Діана: її останнє кохання

2013 року на екрани представили фільм "Діана: її останнє кохання", у якому роль "принцеси людських сердець" довірили зіграти австралійській акторці Наомі Воттс. Для цієї ролі їй довелось не лише детально ознайомитися з життям Діани, але навіть носити накладний ніс. У інтерв'ю Воттс розповідала: "Дуже складно було грати реальну героїню, яку знав і любив увесь світ. Я жахливо хвилювалася, але одночасно розуміла, що не хочу, щоб її грав будь-хто інший".

Наомі Воттс у ролі принцеси Діани

Єлизавета

Хоча драма "Єлизавета", яка вийшла на екрани майже 20 років тому, присвячена королеві Єлизаветі, яка жила в XVI столітті, тут пристрастей не менше, аніж у стрічках про героїнь XX століття. Тим більше, головну роль зіграла Кейт Бланшет, яка поєднала ніжний та мужній характер. Також цей фільм високо оцінять прихильники історичного костюму – візуальна складова "Єлизавети" виконана на відмінно.

Кейт Бланшетт у ролі Єлизавети I

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.