До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: як редакторка Vogue знялася в кампейні Одеського кінофестивалю

Редактор Vogue.ua Ольга Жижко знялася в ролику Одеського кінофестивалю разом з легендарним ірландським актором Ейданом Тернером і написала щоденник про те, як проходили зйомки.

Ольга Жижко в кадрі з ролика ОМКФ

На відеокасеті 2002 року, яку я знайшла у себе вдома зовсім нещодавно, є кадр, де моя мама – тележурналіст – ставить питання моїм однокласникам: ким ви хочете працювати в майбутньому? Мій найліпший друг і вже досить відомий в Україні дизайнер Іван Фролов відповів, що мріє стати модельєром. Я заявила про мрію стати актрисою. У нього втілювати дитячу мрію поки виходить ліпше, ніж у мене. Але я теж набираю обертів!

Кадр з кліпу 911 гурту "Океан Ельзи"

Наприкінці серпня мені зателефонував режисер та кліпмейкер Ігор Стеколенко. Колись він зняв мій улюблений кліп "Океана Ельзи" на пісню 911. У ньому Вакарчук, Хусточка та Гудімов сидять у блакитній машині, схожій на американський Buick. На них вільні сорочки яскравих кольорів, розстібнуті до рівня сонячного сплетіння. Нещодавно в Парижі пройшов чоловічий Тиждень моди, де колишній креативний директор Brioni Джастін О’Ши показав першу колекцію свого нового бренду SSSWorldCorp. Здавалося, що його моделі прилетіли в 2017 рік на машині часу з того самого кліпу "Океану Ельзи".

ЕйданТернер під час зйомок ролика в Одесі

"Оля, ми знімаємо іміджеве відео для Одеського кінофестивалю, в головній ролі буде актор Ейдан Тернер. А в кадрі його супроводжуватимуть друзі. Хочу запросити тебе знятися в ролику, приїжджай до Одеси. Нічого складного не буде, просто всі будемо гарно проводити час і знімати", – пропозиція Ігоря, звичайно ж, мене захопила. Та ще й враховуючи те, що стати актрисою я мріяла з дитинства. Я відпросилася з роботи й поїхала з подружкою в Одесу. Починати карєру актриси.

Ейдан Тернер та Ігор Стеколенко

Старт вийшов навіть дуже пристойним. У кліпі я знімалася з ірландським актором, відомим за роллю в трилогії "Гобіт", у серіалі ВВС "Бути людиною" і "Полдарку". Щоправда, зізнаюся чесно, було так мало часу на "підготовку" до зйомок, що я навіть не уявляла, який він має вигляд. До певного моменту я керувалася стереотипами й думала: якщо актор грав у фільмі "Гобіт", то може він просто невисокого зросту? Та коли я сіла в автобус Київ-Одеса й перевірила у Google свого майбутнього партнера, то зрозуміла, чому про нього писав британський Vogue. Ейдан Тернер – високий ефектний брюнет, у нього яскраво виражені вилиці, й дуже колоритні брови – вони мають саме такий вигляд, як усі уявляють собі брови вампірів. У Британії він вважається секс-символом – і в цьому році він увійшов до складу журі конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю.

На зйомках ми розважались: я робила вигляд, що режисую монолог Ейдана з "Фауста" Гете, весело обговорюю фільми за барним столиком у холі Фестивального палацу, що ми танцюємо в трамваї у вечірніх сукнях, а потім зустрічаємо світанок на березі моря, все ще в тих самих смокінгах та сукнях. Зйомка вийшла напівдокументальною, тому що після першої сцени і мені, і всій команді не довелося що-небудь зображати. Ми дійсно говорили з Ейданом про кіно, і нам дійсно хотілося танцювати у трамваї під Sway Діна Мартіна.

<b>O42</b>

"З Ейданом працювалося легко. Ми завчасно обговорили формат нашої напівдокументальної історії", – розповідає Ігор Стеколенко. Він говорить, що Ейдан добре відчував команду, був гнучким і готовим до експериментів. Я ж, як актриса-початківець додам, що окрім професіоналізму Ейдан ще й справжній ірландський джентльмен. Коли на пляжі ми знімали сцену, в якій я відбігала від хвиль, на підборах, було жахливо холодно, я замерзла – й Ейдан віддав мені свій чай, аби я зігрілася.

Читайте також:

Які фільми дивитися на Одеському кінофестивалі

Блиц-гид по Одессе с Юлией Паскаль

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.