До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кіра Муратова судитиме "Оскар"

Одеситка Кіра Муратова, найвідоміший український кінорежисер, стане членом Американської кіноакадемії. У цьому році оскарівська академія оновлює свій склад і Кірі Муратовій запропонували стати одним з академіків. Нагадуємо, що в числі нових членів Американської кіноакадемії режисери, актори, оператори, сценаристи, режисери монтажу, саунд-продюсери. За результатами їхнього таємного голосування щорічно і визначаються володарі "Оскару". Вже відомо, що серед режисерів, які судитимуть "Оскар" у 2018 році – Кім Кі Дук, Баррі Дженкінс, Гай Річі.

Кіра Муратова

Кірі Муратовій 82 роки й вона символізує цілу епоху в українському кіно. У її фільмографії 20 фільмів, серед них "Настроювач", "Два в одному", "Мелодія для шарманки". У 2013 році на Одеському кінофестивалі Кіра Муратова презентувала свою останню, як вона зізналась, роботу – фільм "Вічне повернення", головну роль в якому зіграла одна з її улюблених актрис Рената Литвинова.

Реклама

Читайте також:

Какие фильмы смотреть на Одесском кинофестивале

Первая премия: интервью с Викторией Тигипко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.