До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створюють спецефекти до серіалу "Гра престолів"

14 квітня на каналі HBO вийде фінальний сезон "Гри престолів". Шість серій, 10 місяців зйомок і більше 80 годин найпередовіших візуальних ефектів – про те, як створювали серіал, знає Vogue.ua.

За кілька днів до прем'єри на каналі HBO з'явилося відео-інтерв'ю з двома дуже важливими людьми з команди "Гри престолів" – продюсером з візуальних ефектів Стівом Куллбеком і супервайзером Джо Бавером. У "Грі престолів" вони відповідають ледь не за головне – за глядацький захват, який викликають спецефекти і епічні сцени битв.

Реклама

2011 року, коли представили перший сезон серіалу, в команді було всього чотири художники. Сьогодні, через вісім років, масштаби інші: 24 художники спецефектів, три супервайзери, кілька редакторів і навіть команда, яка управляє повітряним рухом! У восьмому сезоні команда Стіва Куллбека і Джо Бавера намалювала понад 10 тисяч кадрів і в загальному створила 80 годин передових візуальних ефектів. Найбільше роботи було над сценою фінальної битви: її знімали 55 днів, а додаткові ефекти малювали ще місяць. "Ми весь час розсовуємо кордони. Всі очі спрямовані на нас, тому ми намагаємося зробити те, що до нас не робив ніхто і ніколи", – кажуть художники.

Зйомки восьмого сезону на Канарських островах
Мейсі Вільямс і Софі Тернер на зйомках

Про те, як створювали восьмий сезон, дивіться у відео на Vogue.ua:

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.