До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів, які обов'язково варто побачити в листопаді

Екранізація роману "Ворошиловград" Сергія Жадана, байопік про Фредді Мерк'юрі і хоррор "Суспірія" з Тільдою Свінтон у ролі відьми найхолодніший місяць осені можна цікаво провести в кіно.

Джуд Лоу у фільмі "Фантастичні тварини: Злочини Гріндельвальда"
"Богемна рапсодія"

Над байопіком про Фредді Мерк'юрі його команда на чолі з режисером Браяном Сінгером працювала дуже скрупульозно. Мерк'юрі був не лише геніальним музикантом, а й артистом-хамелеоном з яскравим стилем, тому його костюми у фільмі стали окремим викликом для команди. Найбільше проблем у художниці по костюмах Джуліан Дей виникло з найпростішим вбранням Мерк'юрі. Для Live Aid – початкової і заключної сцени фільму – Мерк'юрі одягнений в білу майку, джинси, шкіряну куртку, кросівки, на ньому пояс з шипами. "Ця майка – найпростіша річ у світі, але її створення було дуже копітким, адже ми хотіли зробити її точною копією оригіналу", – згадує Дей. "У нас було 20 версій, адже ми не могли прикриватися блискітками і пір'ям. Вона повинна була бути ідеальною". Легендарного музиканта у фільмі грає Рамі Малек, зірка серіалу "Містер Робот", для якого цей фільм, ймовірно, стане одним з найбільш знакових у кар'єрі.

Реклама

З 1 листопада

"Холодна війна"

Зірка нового європейського кіно, Павло Павліковскі, знімає дуже красиве, класичне чорно-біле кіно про кохання. Про це була його "Іда", яка 2015 року отримала "Оскара" як найкращий іноземний фільм, і про це його нова картина "Холодна війна", яка отримала приз за найкращу режисуру на Каннському кінофестивалі. Але крім цього його кіно завжди про трагедію, біль і минуле, яке не дає спокою і сьогоденню. "Іда" була драмою про Голокост, тоді як "Холодна війна" – фільм про любов диригента Віктора і юної співачки Зули, пристрасна історія яких розгортається в повоєнній Європі, на тлі Холодної війни і політичних інтриг. В основі фільму – історія батьків Павліковскі. Їх звали як і героїв, Віктор і Зула: вони померли 1989 року, були разом більше 40 років: то розставались, то знову сходились – страждаючи через політичні обставини, які розділяли не тільки Європу, але і їхню родину.

З 8 листопада

"Дике поле"

У прокат виходить, без перебільшення, найбільш довгоочікуваний український фільм – "Дике поле". Це екранізація роману Сергія Жадана "Ворошиловград", який 2014 року став книгою десятиліття за версією BBC. Працювала над екранізацією потужна команда: в режисерському кріслі Ярослав Лодигін, добре відомий як співзасновник "Радіо Аристократи", за сценарій відповідали Наталя Ворожбит, найвідоміший український драматург, і безпосередньо Сергій Жадан, оператором працював Сергій Михальчук – володар премії Берлінського кінофестивалю за картину "Над електричними хмарами" Олексія Германа-молодшого.

Шість тисяч акторів "перепробував" вимогливий режисер Лодигін, поки вибрав виконавців головних ролей. У підсумку, після кількох місяців кастингу, команда зібралася відмінна: Германа грає актор Молодого театру, Олег Москаленко, головну жіночу роль, бухгалтера Ольгу – учасниця Dakh daughters, Руслана Хазіпова, Кочу – Володимир Ямненко, пастора – Олексій Горбунов. Епізодичну роль зіграє і Сергій Жадан.

З 8 листопада

Фантастичні звірі: Злочини Гріндельвальда

Один навіть кастинг робить цю казку обов'язковою до перегляду. У головній ролі – чарівного магічного зоолога з валізою, набитою дивними істотами – Едді Редмейн, в амплуа його найлютішого ворога – темного мага Гріндевальда – Джонні Депп у небезпечній сивій перуці, а в ролі доброго Альбуса Дамблдора – бородатий Джуд Лоу. Друга частина "Фантастичних звірів ..." – спін-офф до серії фільмів про Гаррі Поттера. Дії відбуваються в 30-ті роки в Європі, задовго до народження Гаррі Поттера. Зняв казку Девід Єйтс – британський режисер, який працював над чотирма фільмами про Гаррі Поттера.

З 15 листопада

"Суспірія"

Під музику Тома Йорка в "Суспірії" Луки Гуаданьїно відбуваються страшні речі. Наївна і скромна американка Сюзі Бенніон (Дакота Джонсон) приїжджає в Берлін, щоб вчитися балету в найкращій у Європі танцювальній школі, але як тільки пропадає одна з учениць, розуміє: щось тут не так. "Не так" в основному стосується мадам Блан (Тільда ​​Свінтон) – геніальної холоднокровної танцівниці і господині школи, яка, схоже, що продала душу дияволу в ім'я успіху своєї танцювальної компанії.

"Суспірія" – римейк однойменного фільму Даріо Ардженте, який для Гуаданьїно з його дитинства був справжньою маною. Однією з перших, кому Гуаданьїно розповів про своє режисерське захоплення, стала актриса Тільда ​​Свінтон. "Ми знайомі 25 років, і весь цей час, здається, тільки й говорили про "Суспірію", планували її зняти. Всі ці містифікації надали особливого значення проекту", – розповідає Тільда. До цього часу актриса встигла знятися у свого друга у фільмах: "Я – це любов" і "Великий сплеск" – і, звичайно, погодилася на зйомки в "Суспірії".

З 22 листопада

"Брати Сістерс"

Вестерн французького режисера Жака Одіара – це історія про двох братів-головорізів на прізвисько "Сестри", які в розпал золотої лихоманки полюють на одного злодійкуватого золотошукача. Для англомовного дебюту Жак Одіар обрав популярний, і з безліччю премій, роман канадця Патріка Де Вітта. Головні ролі в стрічці зіграли Гоакін Фенікс, Джон К.Райллі, Джейк Джилленхол і Різ Ахмед.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.