До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Луї Гаррелем, які варто подивитися

Актор і режисер Луї Гаррель святкує 14 червня свій 40-й день народження. Він прославився після знімань у камерній еротичній драмі Бернардо Бертолуччі "Мрійники", і відтоді цей звабливий інтелектуал радує шанувальників глибокими психологічними фільмами і чесною грою. З нагоди дня народження актора Vogue.ua згадує 5 фільмів за участю Гарреля, які потрібно побачити всім.

"Мрійники", 2003

Луї Гаррель і Майкл Пітт у фільмі "Мрійники", 2003

Париж, травень 1968, студентські заворушення. На тлі цього Бертолуччі малює картину однієї окремої сексуальної революції, яка відбувається в паризькій квартирі богемних Ізабель і Тео (Єва Грін і Луї Гаррель). Фільм пронизаний сексом, парижеманією і синефілією.

Реклама

"Усі пісні лише про кохання", 2007

Луї Гаррель у фільмі "Всі пісні лише про кохання", 2007

Фільм "Усі пісні лише про кохання" — музична романтична драма, в якій стосунки зображені у всіх можливих формах. Молодий журналіст Есмаель і його дівчина Жюлі живуть разом, але їхній союз періодично доповнює дівчина на ім'я Еліс. Несподівано Жюлі помирає, а Есмаель занурюється в безодню зневіри, нерозуміння і смутку. Якось він знайомиться із чоловіком, що допомагає йому поглянути на світ іншими очима. Розчарований юнак шукає споріднену душу, хоча боїться нової глибокої прихильності, здатної поранити так боляче і надовго.

"Прекрасна смоковниця", 2008

Луї Гаррель і Леа Сейду в фільмі "Прекрасна смоковниця", 2008

Воістину французьке кіно від Крістофа Оноре — автора фільму "Усі пісні лише про кохання", номінованого на Золоту пальмову гілку. Фільм "Прекрасна смоковниця" розповідає про смерть і життя, молодість і дорослішання, про почуття і розум. Головна героїня Жуні в середині року змушена змінити школу. У класі, куди її перевели, вчиться її брат. Він знайомить Жуні зі своїми друзям і ті, зачаровані меланхолійною красунею, починають боротися за її серце. Дівчина має вигляд сумний і незацікавлений, і в підсумку обирає найнепримітнішого і зовсім непопулярного молодого хлопця – Отто. Минає час, і вона починає пристрасні стосунки з молодим вчителем італійської – Немуром. Однак дівчина прирікає обох хлопців на страждання, оскільки переконана, що їхнє щастя – ілюзорне і швидкоплинне, як і саме життя.

"Палюче літо", 2011

Моніка Беллуччі і Луї Гаррель у фільмі "Палюче літо", 2011

Герой драматичного фільму "Палюче літо" — молодий та багатий художник Фредерік. Він живе щасливим життям у шлюбі з дружиною-акторкою Анжелою. Але з часом неземна краса власної дружини набридає, і почуття сімейної пари починають в'янути. Фредерік дедалі рідше малює Анжелу, а вона тихо страждає від нестачі уваги і від прірви, що утворюється між ними. Але все змінюється, коли Анжела заводить собі коханця і покидає чоловіка.

"Молодий Годар", 2017

Луї Гаррель у фільмі "Молодий Годар", 2017

"Молодий Годар" — смішна, зворушлива історія кохання легендарного режисера нової хвилі Жана-Люка Годара і його музи, акторки Анни В'яземські. Режисер Мішель Хазанавічус зняв спокійне, повільне кіно, але, незважаючи на темп, від кадру не відвести очей. Луї Гаррель грає Годара в розквіті його кар'єри — складного, шкідливого, примхливого генія. У центрі фільму — один з найскандальніших і найцікавіших періодів у житті режисера: навколо 1967 рік, у паризькому повітрі вже пахне революцією, а Годар тим часом знімає свою знамениту "Китаянку", на зніманнях якої і знайомиться з В'яземські.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.