До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Степан Рябченко готує інсталяцію для ЦУМу

15 вересня у новому арт-просторі на сьомому поверсі київського ЦУМу відкривається перша виставка цифрового мистецтва. Інсталяції для неї створили три молоді українські художники, які займаються медіа-мистецтвом: одесит Степан Рябченко, львів'янин Сергій Петлюк і киянин Олексій Сай. Проект називається "Петлюк | Рябченко | Cай". Тема цифрового мистецтва для першої виставки обрана невипадково: Україна – неформальна кузня кадрів у світовій IT-сфері, а українські медіахудожники вже встигли зарекомендувати себе на міжнародній арені.

Степан Рябченко

Так, Степан Рябченко покаже в ЦУМі 17 цифрових картин і відеороботу. Рябченко – архітектор за освітою, номінант премії PinchukArtCentre і лауреат міжнародного фестивалю сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project, давно займається "комп'ютерним живописом": працює з 3D, створюючи на комп'ютері цілі вірутальні світи, а потім переносить їх на полотно, тканину, кераміку і навіть алюміній. На виставці в ЦУМі можна буде побачити нові роботи художника, які ще ніде не виставлялися. "У тому, що така виставка пройде не в музеї, а в просторі ЦУМу, є своя символічність. Для цифрового мистецтва це хороший спосіб стати ближче до людей", – говорить Рябченко.

Реклама
Степан Рябченко, "Калейдоскоп"
Степан Рябченко, Octant

Сергій Петлюк представить в арт-просторі ЦУМу відео-інсталяцію, а Олексій Сай – композиції, створені в excel-таблицях. Організатор виставки – Sky Art Foundation, а побачити її можна з 16 вересня по 16 жовтня.

Читайте також:

Усі в кіно: які фільми дивитися восени

Опера та влада: в музеї Вікторії та Альберта відкривається нова виставка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.